NRK Meny
Normal

Hegle Svendsen på pallen i Bøs comeback

I Tarjei Bøs gjensyn med verdenscupen var det Emil Hegle Svendsen som viste seg som Norges bestemann.

Emil Hegle Svenden hadde en god dag i løypa i dag og endte på tredjeplass. Se begge rundene og målgang her.

Emil Hegle Svendsen skjøt ni av ti treff på lørdagens sprint.

Hegle Svendsen skjøt fullt hus på den liggende skytingen i lørdagens sprint, men måtte ta til takke med kun fire treff på den stående.

– Jeg hadde god kontroll på den første skytingen. Men på den stående ble det en grov bom. Det var ikke akkurat uflaks at jeg bomma der, sa Hegle Svendsen til NRK etter løpet.

Pallplass

Det ene bomskuddet holdt til en tredjeplass i mål for nordmannen, som måtte se seg slått av vinneren Dmitry Malyshko (Russland) og Alexis Boeuf (Frankrike).

– Det er en hard løype, så jeg tenkte å spare litt krefter til den siste runden. Der gikk jeg bra, så totalt sett er jeg fornøyd, sa Hegle Svendsen.

Han gledet seg over å komme på pallen i Oberhof, og likefullt at formen er i anmarsj.

– Formen er stigende. Det er bra med pallen. Det satser jeg på i morgen også, sa nordmannen, og viser til søndagens jaktstart.

– Bø var fryktelig nervøs

Der skal også Tarjei Bø gå, etter at han gikk inn til en 25.- plass på sprinten. Bø, som endelig var tilbake i konkurranse igjen etter lang tids sykdom, bommet én gang på den første skytingen, men leverte fullt hus på en strålende andreskyting.

I sporet gikk det noe tråere for Bø, som blant annet falt på vei inn mot mål. Emil Hegle Svendsen tror derfor det var godt for Bø å få unnagjort comebacket i verdenscupen.

– Bø var fryktelig nervøs og spent før starten. Det var nok godt for ham å gjøre seg ferdig med det første løpet, sa Hegle Svendsen til NRK.

Tarjei Bø viser at det ikke er noe problem med skytterferdighetene under dagens sprint, og hans første renn etter et halvt års sykeopphold. Nå må bare det fysiske pusses på.

Tarjei Bø viste tidvis gode takter i comebacket i verdenscupen. Her skyter han ned alle fem blinkene på den stående skytingen.

Ole Einar Bjørndalen skjøt én bom og endte på tiendeplass, mens Henrik L'abee-Lund endte på 24.- plass med tre bom. Erlend Bjøntegaard endte på 36.- plass (to bom) og Lars Berger på 43.- plass (fire bom).

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd