Hopp til innhold

Hegle Svendsen på pallen i Bøs comeback

I Tarjei Bøs gjensyn med verdenscupen var det Emil Hegle Svendsen som viste seg som Norges bestemann.

Emil Hegle Svenden hadde en god dag i løypa i dag og endte på tredjeplass. Se begge rundene og målgang her.

Emil Hegle Svendsen skjøt ni av ti treff på lørdagens sprint.

Hegle Svendsen skjøt fullt hus på den liggende skytingen i lørdagens sprint, men måtte ta til takke med kun fire treff på den stående.

– Jeg hadde god kontroll på den første skytingen. Men på den stående ble det en grov bom. Det var ikke akkurat uflaks at jeg bomma der, sa Hegle Svendsen til NRK etter løpet.

Pallplass

Det ene bomskuddet holdt til en tredjeplass i mål for nordmannen, som måtte se seg slått av vinneren Dmitry Malyshko (Russland) og Alexis Boeuf (Frankrike).

– Det er en hard løype, så jeg tenkte å spare litt krefter til den siste runden. Der gikk jeg bra, så totalt sett er jeg fornøyd, sa Hegle Svendsen.

Han gledet seg over å komme på pallen i Oberhof, og likefullt at formen er i anmarsj.

– Formen er stigende. Det er bra med pallen. Det satser jeg på i morgen også, sa nordmannen, og viser til søndagens jaktstart.

– Bø var fryktelig nervøs

Der skal også Tarjei Bø gå, etter at han gikk inn til en 25.- plass på sprinten. Bø, som endelig var tilbake i konkurranse igjen etter lang tids sykdom, bommet én gang på den første skytingen, men leverte fullt hus på en strålende andreskyting.

I sporet gikk det noe tråere for Bø, som blant annet falt på vei inn mot mål. Emil Hegle Svendsen tror derfor det var godt for Bø å få unnagjort comebacket i verdenscupen.

– Bø var fryktelig nervøs og spent før starten. Det var nok godt for ham å gjøre seg ferdig med det første løpet, sa Hegle Svendsen til NRK.

Tarjei Bø viser at det ikke er noe problem med skytterferdighetene under dagens sprint, og hans første renn etter et halvt års sykeopphold. Nå må bare det fysiske pusses på.

Tarjei Bø viste tidvis gode takter i comebacket i verdenscupen. Her skyter han ned alle fem blinkene på den stående skytingen.

Ole Einar Bjørndalen skjøt én bom og endte på tiendeplass, mens Henrik L'abee-Lund endte på 24.- plass med tre bom. Erlend Bjøntegaard endte på 36.- plass (to bom) og Lars Berger på 43.- plass (fire bom).

Siste nytt

  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

    Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

    Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

    Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

    Benske og Tjøm
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal