Her skyter Hegerberg Lyon mot mesterligafinale

Ada Hegerberg herjet for Lyon i mesterliagsemifinalen mot Paris Saint-Germain.

FBL-EUR-C1-WOMEN-LYON-PARIS

MÅLFARLIG: Her setter Ada Hegerberg inn 1-0 for Lyon i mesterligasemifinalen mot Paris Saint-Germain.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Lyon er praktisk talt klare for finalen i mesterligaen etter å ha herjet med Paris Saint-Germain i søndagens semifinale.

Som vanlig spilte norske Ada Hegerberg en meget sentral rolle. Den norske spilleren scoret to av målene og spilte hele kampen for Lyon.

Skjøt laget i ledelsen

Etter 18 minutter skjøt 20-åringen fra Sunndalsøra Lyon i ledelsen. Det skulle vise seg å være starten på en ellevill målfest.

Etter 28 minutter gjorde Hegerberg forarbeidet da Eugénie Le Sommer la på til 2-0. På 3-0 var rollene byttet om da den norske superspissen scoret sitt andre mål fem minutter før pause.

Like etterpå var det Le Sommer som scoret sitt andre mål, før Camille Abily sørget for en suveren 5-0-ledelse ved halvtid.

Målfesten fortsatte

I 2. omgang fortsatte målfesten. Louisa Necib la på til 6-0 etter 73 minutter, mens Lotta Schelin satte inn 7-0 tre minutter senere.

Returkampen spilles i Paris 1. mai, mens finalen spilles i Reggio Emilia, Italia 26. mai.

Sportsnyheter

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Gullballen gikk til Lionel Messi. Superstjernen sikret sin sjuende Ballon d'Or under mandagens prisutdeling. Ingen har vunnet prisen oftere enn argentineren.

Siste nytt

 • Klæbo nekter å gå med Viaplay-logo

  Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo har ikke sans for Norges Skiforbunds kommersielle samarbeid med Viaplay.

  Derfor nektet han å gå med Viaplay-logoen på låret, slik de andre norske skiløperne gjorde, i helgens verdenscupåpning i Ruka. Det melder Adresseavisen.

  – Jeg mener at en slik avtale verken tjener skiforbundet eller Viaplay. I stedet kan den være skadelig, da det kan stilles spørsmål rundt temaet uavhengighet. Det er ikke bra for noen av partene, sier Klæbo til avisen.

  Viaplay-eier Nent Group har TV-rettighetene til verdenscupen i langrenn, og den norske skistjernen mener at det er problematisk at strømmetjenesten både skal dekke idretten journalistisk og være sponsor for skiforbundet.

  – Slikt kan det settes spørsmålstegn ved. Når spørsmål stilles rundt vår uavhengighet og troverdighet, må noen varsle. Det har jeg gjort, og jeg valgte å gå uten Viaplay-merke på konkurransedressen i Ruka fastslår Klæbo.

  Kommersiell sjef Børge S. Nielsen er uenig i begrunnelsen og sier at Viaplay skal ha et møte med skiforbundet om saken i løpet av de nærmeste dagene. (NTB)

  Høydetrening i Livigno
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Neymar ferdigspilt for i år

  Paris Saint-Germain må klare seg uten stjernespissen Neymar i seks til åtte uker som følge av en ankelskade.

  Det opplyser den franske storklubben på sitt nettsted. Neymar ble skadd i søndagens 3-1-seier over Saint-Étienne.

  – Tester utført i natt bekrefter at Neymar har fått en forstuet venstre ankel og leddbåndsskader. Det er ventet at han er utilgjengelig i seks til åtte uker. En ny undersøkelse skal gjøres om 72 timer, skriver PSG.

  France Soccer League One
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Nilsson ute av troppen

  Stina Nilsson er ute av Sverige-troppen når verdscupen i skiskyting held fram i Östersund torsdag. Ho skal i staden gå IBU-cuprenn på norsk snø.

  Den svenske landslagsleiinga vel denne veka å gi Johanna Skottheim sjansen i verdscupen.

  Nilsson stiller i staden til start i IBU-cupen på Sjusjøen. Der skal det gåast supersprint (onsdag), sprint (fredag) og fellesstart (laurdag).

  – På Sjusjøen får Stina sjansen til å gå tre nye renn mot hard internasjonal motstand. Det trur eg er perfekt for hennar vidare utvikling, forklarer Lukas.

  Nilsson blei nummer 43 og 55 i dei to premiererenna i Östersund i helga. Ho hoppa over frå langrenn til skiskyting vinteren 2020.

  Stina Nilsson
  Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal