Hopp til innhold

Heftig debatt på fotballtinget – omstridt cupforslag kan ikke avgjøres av NFF-styret

Det omdiskuterte forslaget om å spille fotball-NM med finale på våren kan likevel ikke besluttes av styret i Norges Fotballforbund. Det har fotballtinget avgjort.

Søndag var den norske cupens framtid og innstillingen fra det såkalte Hangeland-utvalget oppe til debatt på fotballtinget på Ullevaal stadion.

Underveis kom det inn et forslag fra styreleder Morten Kokkim i Lillestrøm SK om at fotballtinget neste år skal stemme over en eventuell omlegging til at NM skal starte på høsten og avsluttes på våren. Det betyr at NFF-styret ikke kan ta en slik avgjørelse selv.

Årets NM spilles som tidligere med finale i desember, men Hangeland-utvalget har foreslått å endre cupen.

Forslaget fra Kokkim ble vedtatt med 74 mot 64 stemmer, og dermed er det klart at fotballtinget i 2025 skal stemme over cupens framtid.

2. visepresident i fotballforbundet, Arne Larsen Økland, sa søndag at styret heller i retning av å følge Hangeland-utvalgets anbefalinger.

Fotballpresident Lise Klaveness var ikke spesielt positiv til at forslaget fra Kokkim dukket opp som en overraskelse på helgens ting. (NTB)

kK-FwT3QcNg
Foto: NTB

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Viking-kapteinen hyller ungguttene

  Viking har fått heng på tabellteten og tok sin annen strake seier i eliteserien, og med 3-0 stoppet de formsterke HamKams videre poengfangst i mai.

  Det var Vikings to unge midtbanespillere Sondre Auklend (2) og Simen Kvia-Egeskog som scoret målene i den fortjente seieren.

  – En veldig god fotballkamp fra vår side. Vi kontrollerte det meste, og vi skapte mange gode sjanser, sa Viking-strategen Zlatko Tripic som var fornøyd med sine to unge lagkamerater.

  – Utrolig bra at det endelig løsner for dem denne sesongen. De utfordrer seg selv. Sykt gøy at de avgjør kampen i dag, sa Tripic. (NTB)

  jcpe0hQ3Nfo
  Foto: NTB
 • Brynhildsen scoret og vant seriegull

  Brøndby snublet mot AGF i den siste serierunden. Det gjorde også Ola Brynhildsens Midtjylland, men reiste seg i tide og tok et avgjørende poeng mot Silkeborg.

  Midtjylland kunne dermed juble for klubbens fjerde seriegull og det første siden 2019/20-sesongen. I tillegg til Brynhildsen er også Arne Sandstø i trenerteamet til den danske klubben. Han gikk til Midtjylland i fjor sommer etter sju år i Jerv.

  Brynhildsen utlignet til 2-2 før tidligere eliteseriekjenning Aral Simsir satte inn 3-2. Silkeborg utlignet til 3-3, men det betød ingenting ettersom Brøndby tapte 2-3 for AGF. (NTB)

  Ola Brynhildsen
  Foto: NTB
 • Odd stoppet marerittrekken

  Odd kunne endelig juble for seier da de vant 2-1 hjemme over Lillestrøm i Eliteserien søndag ettermiddag.

  Dermed endte de rekken på seks strake kamper uten seier. Sist de vant, var utrolig nok borte mot Molde 17. april. Siden det er fasiten to uavgjort og fire tap.

  Lillestrøm har på sin side vært fryktelig ustabile den siste tiden og har vunnet og tapt annenhver gang i sine seks siste kamper. Søndagens fiasko gjorde riktignok at de nå står med to strake tap.

  Klubbenes svake prestasjoner gjør at Lillestrøm ligger helt nede på 13.-plass, mens Odd har plassert seg tre hakk over på tabellen. (NTB)

  LV79lgIPF9g
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal