NRK Meny
Normal

Hedrick: - Jeg dropper 10 000 m

Amerikaneren Chad Hedrick bedyret under verdenscup- og OL-kvalifiseringene i Milwaukee i helga at han aldri skal gå 10 000 m mer.

 Chad Hedrick

Chad Hedrick.

Foto: Scanpix/AP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Vi tar vel ikke dette for helt god fisk. Men han har hatt mange dårlige opplevelser på distansen de seinere åra.

I de amerikanske kvalifiseringene havnet han bak i leksa med 13.48.37. Det var Shani Davis som vant distansen med 13.29.01 – 10 sekunder foran Jonathan Kuck.

Satte verdensrekord

I 2005 satte Chad Hedrick verdensrekord på 10 000 med 12.55.11 og har levert sterke milløp både før og etter. Ikke minst da han tok OL-sølv i Torino bak Bob de Jong.

Men nå sier han på Twitter at det er slutt. Dermed får vi heller aldri se mer at han viser fingeren til treneren underveis på en titusen.

Uaktuell

Og skal vi tro han på dette ser vi ikke Hedrick på 10 000 i verdenscupen på Hamar i november. Det samme gjelder distansen i OL i Vancouver.

Med utsagnet har han vel også meldt seg av VM allround i Heerenveen i mars.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge