Hopp til innhold

Håvard (27) får ny sjanse i New York Jets: – De har troen på ham

Etter å ha vurdert talentet til Håvard Rugland, ønsker New York Jets å få ham tilbake på prøvespill i februar.

Håvard Rugland

Her er Håvard Rugland (midten) under treningen med teamet til Michael Husted i San Diego.

Foto: Husted Kicking

Håvard Rugland

Håvard Rugland er svært fornøyd med treningsoppholdet i USA.

– Jets likte potensialet de så i ham, og de ønsker å få ham tilbake til nytt prøvespill i februar. Siden han fortsatt er såpass fersk med amerikansk fotball, vil de at han skal trene litt mer, sier Ruglands trener Michael Husted til NRK.no.

Husted, som er en anerkjent kickertrener og tidligere NFL-spiller, bestemte seg for å satse på Håvard Rugland etter å ha sett hans utrolige tilslag på You Tube.

– Nær kontrakt

Etter å ha trent i San Diego, fikk 27-åringen sjansen til å vise seg frem for New York Jets.

– De tok blant annet tiden da han sparket for å være sikre på at han holdt tempoet i NFL. Her gjorde han det veldig bra, men han har fortsatt en del å lære om amerikansk fotball. Hvis han viser forbedring til februar, vil de gi ham en kontrakt, sier Husted.

Rugland hadde aldri spilt amerikansk fotball før han reiste over til USA. Det var på fotballbanen for Ålgård FK at 27-åringen skjønte at han hadde et talent for å sparke ballen høyt og langt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rugland

Her er Håvard Rugland på treningsanlegget til New York Jets natt til tirsdag norsk tid.

Foto: PRIVAT

Men det var ikke noe problem for Rugland å prestere i en ukjent idrett, ifølge ham selv.

– Det gikk bra. De testet meg på «field goals» og «kick-offs». Du føler selvfølgelig litt mer press når du er der, men jeg holdt meg ganske rolig, sa Rugland til NRK.no etter prøvespillingen.

Får trene med de beste

Michael Husted driver Husted Kicking og har blant annet med seg San Diego Chargers' Nate Kaeding (30) og tidligere NFL-spiller John Carney (48).

Og det er ikke hvem som helst: Kaeding er fortsatt den mest presise kickeren i NFLs historie, mens Carney er historiens tredje beste poengsanker på «field goals».

– Håvard har vist stor forbedring på bare to uker hos oss. Nå håper han å få på plass sponsor slik at han har muligheten til å komme til USA for å trene i januar, sier Husted.

Rugland selv øynet større håp om NFL-drømmen etter å ha besøkt gigantklubben i New York.

– På denne turen har ting utviklet seg raskt fra å trene alene til å få trener og prøvespille for et lag. Fra der jeg er nå til å spille i NFL er det en lang vei å gå, men målet mitt er å få en kontrakt før oppkjøringen til neste sesong, sier Rugland.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

VIDEO: Det er denne vidoen av Håvard Rugland som skapte interesse fra amerikanske fotballklubber.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal