NRK Meny
Normal

Håvard (27) får ny sjanse i New York Jets: – De har troen på ham

Etter å ha vurdert talentet til Håvard Rugland, ønsker New York Jets å få ham tilbake på prøvespill i februar.

Håvard Rugland

Her er Håvard Rugland (midten) under treningen med teamet til Michael Husted i San Diego.

Foto: Husted Kicking

Håvard Rugland

Håvard Rugland er svært fornøyd med treningsoppholdet i USA.

– Jets likte potensialet de så i ham, og de ønsker å få ham tilbake til nytt prøvespill i februar. Siden han fortsatt er såpass fersk med amerikansk fotball, vil de at han skal trene litt mer, sier Ruglands trener Michael Husted til NRK.no.

Husted, som er en anerkjent kickertrener og tidligere NFL-spiller, bestemte seg for å satse på Håvard Rugland etter å ha sett hans utrolige tilslag på You Tube.

– Nær kontrakt

Etter å ha trent i San Diego, fikk 27-åringen sjansen til å vise seg frem for New York Jets.

– De tok blant annet tiden da han sparket for å være sikre på at han holdt tempoet i NFL. Her gjorde han det veldig bra, men han har fortsatt en del å lære om amerikansk fotball. Hvis han viser forbedring til februar, vil de gi ham en kontrakt, sier Husted.

Rugland hadde aldri spilt amerikansk fotball før han reiste over til USA. Det var på fotballbanen for Ålgård FK at 27-åringen skjønte at han hadde et talent for å sparke ballen høyt og langt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rugland

Her er Håvard Rugland på treningsanlegget til New York Jets natt til tirsdag norsk tid.

Foto: PRIVAT

Men det var ikke noe problem for Rugland å prestere i en ukjent idrett, ifølge ham selv.

– Det gikk bra. De testet meg på «field goals» og «kick-offs». Du føler selvfølgelig litt mer press når du er der, men jeg holdt meg ganske rolig, sa Rugland til NRK.no etter prøvespillingen.

Får trene med de beste

Michael Husted driver Husted Kicking og har blant annet med seg San Diego Chargers' Nate Kaeding (30) og tidligere NFL-spiller John Carney (48).

Og det er ikke hvem som helst: Kaeding er fortsatt den mest presise kickeren i NFLs historie, mens Carney er historiens tredje beste poengsanker på «field goals».

– Håvard har vist stor forbedring på bare to uker hos oss. Nå håper han å få på plass sponsor slik at han har muligheten til å komme til USA for å trene i januar, sier Husted.

Rugland selv øynet større håp om NFL-drømmen etter å ha besøkt gigantklubben i New York.

– På denne turen har ting utviklet seg raskt fra å trene alene til å få trener og prøvespille for et lag. Fra der jeg er nå til å spille i NFL er det en lang vei å gå, men målet mitt er å få en kontrakt før oppkjøringen til neste sesong, sier Rugland.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

VIDEO: Det er denne vidoen av Håvard Rugland som skapte interesse fra amerikanske fotballklubber.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn