NRK Meny
Normal

Håvard (27) får ny sjanse i New York Jets: – De har troen på ham

Etter å ha vurdert talentet til Håvard Rugland, ønsker New York Jets å få ham tilbake på prøvespill i februar.

Håvard Rugland

Her er Håvard Rugland (midten) under treningen med teamet til Michael Husted i San Diego.

Foto: Husted Kicking

Håvard Rugland

Håvard Rugland er svært fornøyd med treningsoppholdet i USA.

– Jets likte potensialet de så i ham, og de ønsker å få ham tilbake til nytt prøvespill i februar. Siden han fortsatt er såpass fersk med amerikansk fotball, vil de at han skal trene litt mer, sier Ruglands trener Michael Husted til NRK.no.

Husted, som er en anerkjent kickertrener og tidligere NFL-spiller, bestemte seg for å satse på Håvard Rugland etter å ha sett hans utrolige tilslag på You Tube.

– Nær kontrakt

Etter å ha trent i San Diego, fikk 27-åringen sjansen til å vise seg frem for New York Jets.

– De tok blant annet tiden da han sparket for å være sikre på at han holdt tempoet i NFL. Her gjorde han det veldig bra, men han har fortsatt en del å lære om amerikansk fotball. Hvis han viser forbedring til februar, vil de gi ham en kontrakt, sier Husted.

Rugland hadde aldri spilt amerikansk fotball før han reiste over til USA. Det var på fotballbanen for Ålgård FK at 27-åringen skjønte at han hadde et talent for å sparke ballen høyt og langt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rugland

Her er Håvard Rugland på treningsanlegget til New York Jets natt til tirsdag norsk tid.

Foto: PRIVAT

Men det var ikke noe problem for Rugland å prestere i en ukjent idrett, ifølge ham selv.

– Det gikk bra. De testet meg på «field goals» og «kick-offs». Du føler selvfølgelig litt mer press når du er der, men jeg holdt meg ganske rolig, sa Rugland til NRK.no etter prøvespillingen.

Får trene med de beste

Michael Husted driver Husted Kicking og har blant annet med seg San Diego Chargers' Nate Kaeding (30) og tidligere NFL-spiller John Carney (48).

Og det er ikke hvem som helst: Kaeding er fortsatt den mest presise kickeren i NFLs historie, mens Carney er historiens tredje beste poengsanker på «field goals».

– Håvard har vist stor forbedring på bare to uker hos oss. Nå håper han å få på plass sponsor slik at han har muligheten til å komme til USA for å trene i januar, sier Husted.

Rugland selv øynet større håp om NFL-drømmen etter å ha besøkt gigantklubben i New York.

– På denne turen har ting utviklet seg raskt fra å trene alene til å få trener og prøvespille for et lag. Fra der jeg er nå til å spille i NFL er det en lang vei å gå, men målet mitt er å få en kontrakt før oppkjøringen til neste sesong, sier Rugland.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

VIDEO: Det er denne vidoen av Håvard Rugland som skapte interesse fra amerikanske fotballklubber.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street