NRK Meny
Normal

Derfor blir «russer-Haugen» viktig i kveld

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no): Norges førstekeeper Lars Haugen (26) trener daglig med seks av spillerne til Hviterussland. Dét kan gi Norge en fordel i kveld.

Lars Haugen

Lars Haugen var Norges redningsmann i åpningskampen mot Slovenia. I kveld håper keeperen at hans kjennskap til de hviterussiske spillerne skal gi Norge et overtak.

Foto: NTB Scanpix

– Jeg kan gi noen tips med tanke på keeperen i hvert fall. Vi har gode analytikere til å vurdere Hviterussland, men jeg kan nok bidra med noe hvis noen lurer, sier Haugen til NRK.no før kveldens viktige kamp mot Hviterussland.

Lars Haugen

Lars Haugen blir intervjuet etter 5-1-tapet for Sverige på tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Haugen er lagkamerat med seks av spillerne i Dinamo Minsk, og kan dermed han gi verdifulle råd og tips før skjebnekampen lørdag kveld.

– Gode på overganger

– Hviterussland har fått til et veldig bra forsvarsspill. De er gjerrige med å gi motstanderen isflater og sjanser. De satser knallhardt på kontringer med godt overgangsspill, er Haugens korte analyse.

Kun timer før kampstart får NRK bekreftet at Lars Haugen står kveldens kamp mot Hviterussland. I 7-1-tapet for Canada foretrakk landslagssjef Roy Johansen andrekeeper Lars Volden.

Med tanke på Haugens kjennskap til hviterussisk ishockey, og storspillet fra tidligere i mesterskapet, får altså 26-åringen fornyet tillit mellom stengene i kveld.

Full oversikt: Sjekk Norges gruppe i ishockey-VM!

Les også: Russisk stjerne slipper straff: – En vits

Har sett på video før kampen

Dinamo Minsk-målvakten spår en meget jevn batalje mot hviterusserne.

– Vi fikk en god gjennomkjøring mot Sverige selv om sifrene ble som de ble. Vi gjorde likevel mye riktig. Vi må få ut de siste 5-10 prosentene som gjør at vi skal være et bedre lag enn Hviterussland, sier Haugen.

Fredag kveld samlet landslagssjef Johansen laget til videoanalyser. Den norske treneren tar langt fra lett på kveldens motstander.

– Vi må være disiplinerte. Vi må være observante på deres sterke sider. De er gode i overtall og på overganger fra egen sone. De er tette i egen sone med en god målvakt. Men det er et lag vi slår på en god dag, sier Johansen til NRK.no.

Må vinne

– Flesteparten av spillerne holder til i KHL, og de har gode ferdigheter.

Norge er nødt til å ha en seier i lørdagens kamp mot Hviterussland for fortsatt å ha mulighet til å nå kvartfinalen i VM. I skrivende stund ligger Norge på 5.-plass i Gruppe A - de fire beste fra hver gruppe får spille kvartfinale.

Både Mats Trygg og Mads Hansen er klare etter sykdom og småskader.

PS! I kveld spiller Per-Åge Skrøder sin landskamp nummer 100 for Norge.

Per Åge Skrøder

Per Åge Skrøder runder 100 landskamper mot Hviterussland i kveld.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Tromsø - Odd
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Cupen: Semifinale, Molde - Lillestrøm
Semifinale i cupen, menn
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Etter Kamp
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm