NRK Meny
Normal

– Skal sørge for at de ikke har noe annet valg enn å sette meg i mål

MOLDE (NRK): En offensiv landslagskeeper var på besøk hos gamle lagkamerater.

Ørjan Håskjold Nyland

IVRIG: Ørjan Håskjold Nyland vil imponere trenerne i sin nye klubb.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ørjan Håskjold Nyland var på Molde-trening tirsdag for å si farvel til gamle lagkamerater. Landslagskeeperen er allerede i gang med treningen i sin nye klubb Ingolstadt, og fikk spille 70 minutter i en treningskamp nylig.

– Det var kjekt å være i gang og spille med nye lagkamerater. Og så vant vi og jeg fikk holde nullen i de minutteme jeg spilte. Fikk vise meg fram, det var kjekt, sier en blid Håskjold Nyland på Molde-treningen.

Landslagskeeperen angrer ikke på overgangen til den nyopprykkede bundesliga-klubben, selv om han ikke har fått noen lovnader om spilletid.

– De har ikke sagt noe om hvem som skal stå, det får vi se senere. Det er bare å gjøre seg fortjent til det og sørge for at de ikke har noe annet valg enn å sette meg i mål, sier han med glimt i øyet.

Hentet inn som satsningsmann

Landslagets keepertrener Frode Grodås fortalte til NRK i forrige uke at han var svært fornøyd med valget av klubb.

– Ingolstadt er et bra valg. Det er en hardtsatsende klubb som har rykket opp. Og mine opplysninger er at Ørjan er hentet inn som en satsningsmann, sa han da.

Et godt inntrykk har også Håskjold Nyland selv fått.

– Jeg snakket med trenerne, og planen de har for meg. Type klubb, rett størrelse, sjanse for spilletid og så videre. Det er mye som ligger til grunn for dette valget, sier han.

Trenger litt flaks

Selv om karrieren nå fortsetter i Tyskland, er han fortsatt opptatt av de gamle lagkameratene i Molde. Med amerikaneren Ethan Horvath i mål vant Molde i helga, mens Rosenborg tapte. Håskjold Nyland tror ikke gullhåpet er helt borte.

– Vi får se. Molde må gjøre en god jobb, og jeg vet at de er kapable til å gjøre det, og så får vi ha litt flaks og litt medgang, sier han.

– Du håper på en medalje i posten til Tyskland i høst?

– Det hadde vært fint det. Vi er vant med å vinne trofeer i Molde, så jeg regner med de kommer til å gjøre det i framtiden også, smiler han.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal