Hopp til innhold

Harsem: – Det må da f*** meg være mulig å smøre gode ski?

VAL DI FIEMME (NRK): Kathrine Harsem er kritisk til de norske smørerne etter lørdagens etappe i Tour de Ski.

Både Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg slet med skismøringen under dagen Tour de Ski-renn. Det kostet Weng ledelsen.

VIDEO: Se hvordan det glipper for de norske løperne.

Laster innhold, vennligst vent..

Det gikk rett vest for de norske under den viktige nest siste etappen i Tour de Ski på lørdag. Ingen av de beste norske hadde ordentlig feste under skiene, og de var sjanseløse i motbakkene.

Kathrine Harsem

Kathrine Harsem under lørdagens etappe.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Som regel forsvarer de norske løperne smørerne sine til det lengste, men på lørdag greide ikke Kathrine Harsem å holde seg fra å si det hun mente.

– Det må faen meg være mulig å smøre gode ski, faderullan. Vi må prøve å legge dette bak oss, sa Harsem til NRK etter løpet.

– Hva synes du om at Norge er det eneste landet som ikke har godt feste?

– Det er godt gjort, sa hun.

– Dritkjipt

Løypene i Val di Fiemme er fulle av motbakker, og alle de norske favorittene tapte viktige sekunder i sammendraget. Weng er 19,2 sekunder bak svenske Stina Nilsson, mens Østberg er 1,23 minutter bak. Harsem er over fire minutter bak.

– Det var dritkjipt. Jeg synes jeg hadde bra ski da jeg testet ski, men det var bare bra én runde. Så var det ut i fiskebein. Jeg måtte bare fokusere på å stake opp bakkene, sa Harsem.

Oppdaget problemene allerede på start

Heidi Weng la heller ikke skjul på at skiene var for dårlige.

– Ja, det var mye fiskebein i dag. Det var kjempeglatt. Det er litt surt, sier Weng til NRK.

– Jeg kjente det allerede da jeg stod på startstreken, jeg måtte gå med kjapp frekvens, fortalte hun.

Glatte ski hadde på lørdag, hele det norske kvinnelandslaget, i den viktige nest siste etappen i Tour de Ski. Det kan koste dyrt i sammendraget i Tour de Ski.

Se intervjuet med Heidi Weng.

Ingvild Flugstad Østberg ble kanskje aller mest skadelidende. Hun forsøkte å ikke legge skylda på noen, men måtte innrømme at det var en tung opplevelse.

– Det er litt tungt å skjønne at sammenlagtsjansene ryker der etter hvert.

– Jeg er ræva til å smøre ski selv, så jeg skal ikke skylde på noen smørere. De gjør alt de kan, og vi gjør alt vi kan, og det er ikke alltid man treffer helt. Men det er klart det er ekstra kjedelig når det er en tour, sier Østberg.

Saken oppdateres. Les om smørebommen her.

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Sikkerhetsplaner for Paris-OL stjålet fra bagasjehylle

  Deler av fransk politis opplegg for sommerens OL i Paris er på avveie etter at en av byens ingeniører ble frastjålet en sekk på toget.

  Hendelsen skjedde mandag kveld på stasjonen Gare du Nord. I sekken lå det en datamaskin og to USB-stikker som inneholdt detaljerte sikkerhetsplaner for Paris-lekene.

  Sekken tilhørte en ingeniør som jobber ved rådhuset i Paris, får BFM TV bekreftet av fransk politi. Mannen plasserte den i bagasjehylla over setet, og tyveriet ble oppdaget da han bestemte seg for å bytte tog på grunn av forsinkelser i trafikken.

  Ingeniøren har forklart at USB-stikkene har sensitiv data, særlig om det lokale politiets planer for å sikre OL.

  En etterforskning er satt i gang. Rådhuset i Paris har hittil ikke kommentert saken overfor nyhetsbyrået AFP.

  Det er ventet at rundt 35.000 personer blir satt inn til å ivareta sikkerheten mens sommerlekene varer fra 26. juli til 11. august. (NTB)

  OL i Paris
  Foto: AP
 • Pochettino om Chelsea-framtiden: – Ikke i mine hender

  Mauricio Pochettino legger sin skjebne som Chelsea-manager i klubbeierens hender etter en svak sesong hittil.

  Pochettino og Chelsea hadde et håp om å få skuta på rett kjøl søndag, men ligacupfinalen mot Liverpool endte med nederlag.

  Chelsea er nummer elleve i Premier League når det gjenstår 13 kamper av sesongen. Det er en svært beskjeden plassering for en klubb som har brukt milliarder av kroner på spillere de siste årene.

  På pressekonferansen foran onsdagens FA-cupkamp mot Leeds fikk Pochettino spørsmål om hvor mye tid han trodde han kom til å få for å snu trenden.

  – Det er ikke i mine hender. Jeg har et veldig godt forhold til eierne og sportsdirektøren. Det er opp til dem om de vil stole på prosjektet, sa argentineren.

  Videre sa han at han snakket med eierne etter finaletapet.

  – Vi delte vårt syn på kampen og sjansen vi hadde til å vinne trofeet. Vi spilte veldig bra i 90 minutter.

  Tirsdag ble det kjent at angriperen Christopher Nkunku er ute av spill i tre til fire uker. (NTB)

  pochettino
  Foto: AP
 • Nedtur for Zuccarello og Wild mot Hurricanes

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild hadde et overtak mot Carolina Hurricanes i nesten to perioder, men ble til slutt slått 3-2 på hjemmebane.

  Riktignok sørget Conner Dewar for at den første scoringen gikk til hjemmelaget midtveis i første periode. Fem minutter senere utlignet Jordan Staal for Hurricanes, men drøyt 20 sekunder før hvilen sendte Jonas Brodin Wild tilbake i ledelsen 2-1.

  Det resultatet sto seg i nokså nøyaktig 20 minutter, og andre periode så ut til å ende målløs. Men igjen fant pucken nettet drøyt 20 sekunder før neste hvil. Denne gangen var det Andrei Svechnikov som utlignet for Hurricanes, og lagene var tilbake til utgangspunktet da den tredje perioden startet.

  Den eneste scoringen i siste periode kom etter elleve minutter. Et skudd fra Jack Drury gikk via ansiktet til Stefan Noesen og så forbi Wild-keeper Filip Gustavsson og fastsatte sluttresultatet til 3-2 for gjestene.

  Mats Zuccarello fikk snaut 17 minutter på isen, men ingen assist eller scoring. (NTB)

  Zuccarello
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal