Harsem: – Det må da f*** meg være mulig å smøre gode ski?

VAL DI FIEMME (NRK): Kathrine Harsem er kritisk til de norske smørerne etter lørdagens etappe i Tour de Ski.

Både Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg slet med skismøringen under dagen Tour de Ski-renn. Det kostet Weng ledelsen.

VIDEO: Se hvordan det glipper for de norske løperne.

Laster innhold, vennligst vent..

Det gikk rett vest for de norske under den viktige nest siste etappen i Tour de Ski på lørdag. Ingen av de beste norske hadde ordentlig feste under skiene, og de var sjanseløse i motbakkene.

Kathrine Harsem

Kathrine Harsem under lørdagens etappe.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Som regel forsvarer de norske løperne smørerne sine til det lengste, men på lørdag greide ikke Kathrine Harsem å holde seg fra å si det hun mente.

– Det må faen meg være mulig å smøre gode ski, faderullan. Vi må prøve å legge dette bak oss, sa Harsem til NRK etter løpet.

– Hva synes du om at Norge er det eneste landet som ikke har godt feste?

– Det er godt gjort, sa hun.

– Dritkjipt

Løypene i Val di Fiemme er fulle av motbakker, og alle de norske favorittene tapte viktige sekunder i sammendraget. Weng er 19,2 sekunder bak svenske Stina Nilsson, mens Østberg er 1,23 minutter bak. Harsem er over fire minutter bak.

– Det var dritkjipt. Jeg synes jeg hadde bra ski da jeg testet ski, men det var bare bra én runde. Så var det ut i fiskebein. Jeg måtte bare fokusere på å stake opp bakkene, sa Harsem.

Oppdaget problemene allerede på start

Heidi Weng la heller ikke skjul på at skiene var for dårlige.

– Ja, det var mye fiskebein i dag. Det var kjempeglatt. Det er litt surt, sier Weng til NRK.

– Jeg kjente det allerede da jeg stod på startstreken, jeg måtte gå med kjapp frekvens, fortalte hun.

Glatte ski hadde på lørdag, hele det norske kvinnelandslaget, i den viktige nest siste etappen i Tour de Ski. Det kan koste dyrt i sammendraget i Tour de Ski.

Se intervjuet med Heidi Weng.

Ingvild Flugstad Østberg ble kanskje aller mest skadelidende. Hun forsøkte å ikke legge skylda på noen, men måtte innrømme at det var en tung opplevelse.

– Det er litt tungt å skjønne at sammenlagtsjansene ryker der etter hvert.

– Jeg er ræva til å smøre ski selv, så jeg skal ikke skylde på noen smørere. De gjør alt de kan, og vi gjør alt vi kan, og det er ikke alltid man treffer helt. Men det er klart det er ekstra kjedelig når det er en tour, sier Østberg.

Saken oppdateres. Les om smørebommen her.

Siste nytt

 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Mané sendte Senegal til kvartfinale

  Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

  Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt.

  Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt, Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

  Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lene nok til å score ledermålet, men så måtte han ut.

  Kampen levde helt til overtiden, da Ahmadou Bamba Dieng satte inn 2-0. Det var Dieng som kom inn for Mané.

  Sadio Mane
  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP
 • Afrikansk fotballpresident: Stengt port førte til tribunetragedie

  En inngangsport som av ukjente årsaker var stengt, forårsaket trengselen som kostet åtte mennesker livet før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet, sier Patrice Motsepe, som er president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Åtte mennesker døde og 38 ble skadd da publikum prøvde å ta seg inn på Olembe stadion for å se vertslandet Kamerun møte Komorene.

  – Den porten skulle vært åpen. Om de hadde vært det, kunne publikum bare gått gjennom, men av uforklarlige årsaker var den stengt, sa Motsepe på en pressekonferanse tirsdag.

  – Nå sitter vi her og må forklare tap av menneskeliv. Hvem stengte porten? Hvem hadde ansvar for å holde den åpen?

  I en foreløpig rapport fra Kameruns helsemyndigheter står det at en av de døde var et barn. Det var også to kvinner i 30-årene og fire menn i 30-årene. Den åttendes alder er ukjent fordi familien tok hånd om kroppen før vedkommendes identitet kunne fastslås.

  Et spedbarn var blant de skadde, men barnets tilstand er ifølge helsedepartementet stabil. Sju mennesker har derimot alvorlige skader.

  Kameruns president Paul Biya har beordret en full gransking av omstendighetene. (NTB)

  Cameroon African Cup Soccer
  Foto: Themba Hadebe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal