Hopp til innhold

Harsem: – Det må da f*** meg være mulig å smøre gode ski?

VAL DI FIEMME (NRK): Kathrine Harsem er kritisk til de norske smørerne etter lørdagens etappe i Tour de Ski.

Både Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg slet med skismøringen under dagen Tour de Ski-renn. Det kostet Weng ledelsen.

VIDEO: Se hvordan det glipper for de norske løperne.

Laster innhold, vennligst vent..

Det gikk rett vest for de norske under den viktige nest siste etappen i Tour de Ski på lørdag. Ingen av de beste norske hadde ordentlig feste under skiene, og de var sjanseløse i motbakkene.

Kathrine Harsem

Kathrine Harsem under lørdagens etappe.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Som regel forsvarer de norske løperne smørerne sine til det lengste, men på lørdag greide ikke Kathrine Harsem å holde seg fra å si det hun mente.

– Det må faen meg være mulig å smøre gode ski, faderullan. Vi må prøve å legge dette bak oss, sa Harsem til NRK etter løpet.

– Hva synes du om at Norge er det eneste landet som ikke har godt feste?

– Det er godt gjort, sa hun.

– Dritkjipt

Løypene i Val di Fiemme er fulle av motbakker, og alle de norske favorittene tapte viktige sekunder i sammendraget. Weng er 19,2 sekunder bak svenske Stina Nilsson, mens Østberg er 1,23 minutter bak. Harsem er over fire minutter bak.

– Det var dritkjipt. Jeg synes jeg hadde bra ski da jeg testet ski, men det var bare bra én runde. Så var det ut i fiskebein. Jeg måtte bare fokusere på å stake opp bakkene, sa Harsem.

Oppdaget problemene allerede på start

Heidi Weng la heller ikke skjul på at skiene var for dårlige.

– Ja, det var mye fiskebein i dag. Det var kjempeglatt. Det er litt surt, sier Weng til NRK.

– Jeg kjente det allerede da jeg stod på startstreken, jeg måtte gå med kjapp frekvens, fortalte hun.

Glatte ski hadde på lørdag, hele det norske kvinnelandslaget, i den viktige nest siste etappen i Tour de Ski. Det kan koste dyrt i sammendraget i Tour de Ski.

Se intervjuet med Heidi Weng.

Ingvild Flugstad Østberg ble kanskje aller mest skadelidende. Hun forsøkte å ikke legge skylda på noen, men måtte innrømme at det var en tung opplevelse.

– Det er litt tungt å skjønne at sammenlagtsjansene ryker der etter hvert.

– Jeg er ræva til å smøre ski selv, så jeg skal ikke skylde på noen smørere. De gjør alt de kan, og vi gjør alt vi kan, og det er ikke alltid man treffer helt. Men det er klart det er ekstra kjedelig når det er en tour, sier Østberg.

Saken oppdateres. Les om smørebommen her.

Siste nytt

 • Warholm med Russland-oppgjør: – Åpenbart hva som bør gjøres

  Hekkstjernen Karsten Warholm synes ikke noe om at Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpner for russisk og belarusisk deltakelse i idretten.

  Warholm ble spurt om temaet på et pressetreff foran Karsten Warholm Invitational, som er et stevne i hans hjemby Ulsteinvik.

  – Jeg tenker hvordan Russland bruker idretten som propaganda, så mener jeg kanskje at det ikke burde være sånn. Med mine verdier er det åpenbart hva som bør gjøres, sa Warholm.

  – Hva da?

  – Det er å opprettholde situasjonen slik den er nå, sa Warholm.

  Russere og belarusere har vært utestengt fra friidretten siden krigen i Ukraina startet. Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet sist uke for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan få adgang til internasjonal idrett.

  Karsten Warholm gleder seg til stort friidrettsstevne i Ulsteinhallen. Her står han innendørs i hallen.
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Latvia truer med OL-boikott om russere får delta

  Latvia truer med å boikotte sommer-OL i Paris neste år dersom russiske utøvere får delta mens krigshandlingene i Ukraina vedvarer.

  Latvias olympske komité ber også andre land om å slutte seg sammen for å presse idrettens organisasjoner til å holde russerne ute.

  – Så lenge det er krig i Ukraina, er russiske og belarusiske utøveres deltakelse i olympiske leker uakseptabelt, uansett hvilket flagg de benytter, sier Zorzs Tikmers, som er president i Latvias OL-komité.

  Det er første nasjonale OL-komité utenom Ukrainas som truer med boikott. (NTB)

  Latvia Olympic Boycott
  Foto: Lewis Joly / AP
 • Kristoff frakjørt i sesongdebuten i Spania

  Alexander Kristoff sesongdebuterte for sitt nye norske lag Uno-X onsdag, men han ble regelrett frakjørt på første etappe av rittet Volta à la Comunitat Valenciana, skriver NTB.

  Intermarché-rytteren Biniam Girmay fra Eritrea var raskest i spurten på første etappe av femdagersrittet i Valencia-regionen øst i Spania.

  Kristoff hadde med seg Anders Skaarseth og Torsten Træen og fire dansker på Uno-X-laget.

  Men det holdt ikke da Bahrain-Victorious-laget satte opp farten over fjellene med to andrekategoristigninger. Kristoff klarte ikke å holde tritt og ble frakjørt fem mil før mål.

  Den siste etappen med avslutning i Valencia passer Kristoff bedre enn onsdagens åpningsetappe.

  uwkF3oj-Z9U
  Foto: WILLIAM WEST / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste