Har vondt «overalt» etter suksessen: – Føler meg som en gammel mann

Anders Mol og Christian Sørum har ikke hatt fri på halvannet år, det kjennes på kroppen til verdensenerne som omtales som Norges største gullhåp i OL 2020.

Anders Mol og Kristian Sørum

SLITSOM SUKSESS: Anders Mol og Christian Sørum kan ikke annet enn smile, men suksessen tærer på kroppene.

Foto: Toshifumi Kitamura / AFP

Siste: Mol og Sørum vant åpningskampen i EM i Russland mot østerrikske Huber/Dressler tirsdag ettermiddag. Verdensenerne vant førstesettet 21-14, men tapte andresettet 20-22. I det avgjørende settet sikret de tre poeng etter å ha vunnet 15-12.

– Jeg kjenner det veldig godt i låra, de begynner å bli litt overtrente. Leggene begynner å få beinhinnebetennelse og ryggen min er litt stiv, forteller Anders Mol som sammen med lagkameraten Christian Sørum har lagt bak seg en lang og suksessfull sesong.

Nordmennene har gjort det så bra internasjonalt den siste tiden, at de ikke har vært utenfor sesong på halvannet år.

– Kroppen er sliten, det må jeg innrømme. Jeg føler meg som en gammel mann, men jeg er bare 22 år. Det er ikke bra, fortsetter Mol, som hadde et travelt program før avreise til EM i Russland mandag formiddag.

Går slag i slag

Mol og Sørum landet i Norge klokken 01.00 natt til mandag etter turnering i Wien, og allerede klokken 09.00 samme dag var Mol klar for fysioterapibehandling på Olympiatoppen.

Klokken 11.00 var de på plass på Gardermoen og 13.00 gikk flyet til EM i Russland som startet i dag. Dette er et godt bilde på hvor travle verdensenerne har vært den sist tiden.

– Vi har hoppa fra kontinent til kontinent, og spilt turneringer etter turneringer. Vi har gjort det bra i egentlig alle turneringene, så da blir det ganske heftig for kroppen. Så vi må ta det med oss til neste års sesong at dette kan legges opp bedre, sier Mol som tidligere i sesongen var ute med en kneskade.

Kristian Sørum og Anders Mol under prøve OL i Tokyo.

SUKSESS: Selv om de kun har holdt på i to sesonger har Christian Sørum og Anders Mol gjort det svært godt internasjonalt.

Foto: Toshifumi Kitamura / AFP

Det norske laget vant EM i fjor og er ranket som nummer én i verden. Dette gjør dem til store favoritter før EM i Russland.

– Kroppene våre begynner å kjenne at vi har spilt utrolig mange kamper. Vi synger litt på siste verset nå. Nå skal vi bare bli ferdig med EM og selvfølgelig gjøre det så godt vi kan der, og prøve å vinne igjen. Etter det blir det godt å komme hjem til Norge og få litt pause, sier Mol før han legger til at nordmennene mest sannsynlig ikke hadde klart en turnering til etter EM i Russland.

Likevel mener de at dette er en god måte å være sliten på.

– Det finnes verre måter å være sliten på. Nå er vi sliten fordi vi vinner turneringer og det går bra, legger lagkamerat Sørum til.

Anders Mol blokk

BLOKK: Anders Mol er kjent for sin beryktede blokk.

Foto: Toshifumi Kitamura / AFP

Kan bli historiske

Dersom nordmennene gjør det godt i EM, kan de tangere rekorden til den latviske duoen Aleksanders Samoilovs og Janis Smedins som har 11 turneringsseire.

– Det er helt latterlig. På to sesonger så klarer vi nesten å tangere det beste europeiske laget gjennom tidene, smiler Mol.

 • Onsdag skal Mol og Sørum møte det russiske paret Ruslan Bykanov og Valerij Samodaj, mens latvierne Martins Plavins og Edgars Tocs venter i siste gruppekamp torsdag.
 • Puljevinnerne i EM går direkte til åttedelsfinalen, mens toerne og treerne må spille 16-delsfinale.

Siste nytt

 • Seier til Killi

  Johanne Killi gikk helt til topps i dagens verdenscupkonkurranse i friski (Big Air). Hun vant med 179 poeng til sammen. Guilia Tanno tok andreplassen og Silvia Bertagna tok tredjeplassen.

  80h9Usxi1-E
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Tande hopper ikke lagkonkurransen

  Daniel-André Tande hopper ikke lagkonkurransen lørdag. Inn kommer Johann André Forfang. Tande fikk seg en smell i går da han på toppen av hoppbakken i Klingenthal ble truffet av en løpsk ski. Han skal ikke ha pådratt seg noen alvorlig skade. Planen er at Tande skal hoppe individuelt søndag.

  Tande
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Slalåm-starten utsatt

  Det er tøffe værforhold i Val-d'Isère, og derfor har dagens verdenscuprenn i slalåm blitt utsatt. Det skulle egentlig starte klokken 09, men nå er starten flyttet til klokken 11.15. Henrik Kristoffersen er et av de norske håpene i dette rennet.

  -sbdvlJO6d0
  Foto: TOM PENNINGTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal