Hopp til innhold

Har stusset barten for hjembyen: – Er klar for å krige

Robert Johansson kommer nystelt når Raw Air inntar hjembyen hans. Lillehamringen og nesten alle de norske er på skuddhold for å overta ledelsen i «den mest ekstreme hoppturneringen verden har sett».

TOPSHOT-SKI JUMPING-OLY-2018-PYEONGCHANG

STORLAG MED BART: Det norske laget feirer OL-gullet i Pyeongchang. Robert Johansson og lagkameratene Andreas Stjernen, Daniel Andre Tande og Johann André Forfang henger alle med i Raw Air.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Barten til Robert Johansson har nesten hatt et like stort gjennombrudd som han selv i år. I forrige uke kom nyheten om at han trolig får sin egen bartevokssponsor og 27-åringen, som tok ett gull og to bronse under OL i Sør-Korea, er nå klar for hjembyen.

– Den er ganske nystusset. Jeg skal ta en kikk på den, så klart, før det braker løs på Lillehammer og Trondheim. Den skal være i «tip-top shape» i resten av Raw Air, lover Johansson i en videosnutt som hopplandslaget har lagt ut.

Etter åpningsrennene av Raw Air i Holmenkollen i helgen, er Johansson kun 6,5 poeng bak polske Kamil Stoch, som leder sammenlagt.

– Det er tett i toppen og mulighet for å krige fortsatt. Jeg gleder meg til å hoppe på hjemmebane i Lillehammer, sier Johansson til NRK.

Johan Forfang og Daniel André Tande ligger på de to neste plassene, og Andreas Stjernen ligger på sjetteplass før Raw Air fortsetter i ettermiddag.

– Det er stor fordel å ha flere mann med i toppen. Mye kan skje, og ett dårlig hopp gjør at du er 20 poeng bak. Bakken i Lillehammer kjenner alle gutta godt og vi reiser fra Holmenkollen med bedre selvtillit, sier landslagstrener Alexander Stöckl etter seire i både lagkonkurransen og stor bakke i Holmenkollen i helgen.

– Johansson favoritt

Johan Remen Evensen
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I fjor vant Kamil Stock under Raw Air på Lillehammer, men NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen, holder hjemmehåpet som favoritt.

– Han er såpass i flyten og kjenner bakken ekstremt godt.

Han mener også at hele det norske laget har en viktig jobb i dag.

– Det er viktig at de ikke mister mer i sammendraget til Stoch, som har vært utrolig god i år. Alle hopp teller og hvis de holder kontaktakten til Stoch frem til Vikersund, kan alt skje. Det er der det skal avgjøres, plutselig kan han hente inn 40–50 poeng.

Mannen som vant i fjor, Stefan Kraft, frykter også det sterke norske laget.

– Nordmennene er så sterke. De har fem, seks hoppere som kan vinne Raw Air, sier han, til NRK.

Null hvile

Raw Air, eller «den norske hoppuka», består av 16 skihopp på ti dager i fire hoppbakker i Norge. Den med høyest poengsum etter 16 hopp vinner.

Stefan Kraft fra Østerrike vant i fjor, det første året konkurransen ble gjennomført.

I tillegg til fire individuelle hopprenn med to omganger, vil også resultatene fra de fire kvalifiseringene og de to lagkonkurransene telle med i konkurransen.

Arrangøren har selv kalt det «den mest ekstreme og intense hoppturneringen verden har sett». Den definisjonen er muligens korrekt; utøverne har nemlig ingen hviledager mellom øvelsene.

De tre som til slutt kommer på pallen i Raw Air deler for øvrig 100 000 euro. 60 000 til vinneren, 30 000 til andremann og 10 000 til tredjeplassen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal