Har fått smaken på gull

Tyske Laura Ludwig og Sara Goller har allerede tatt et mesterskapsgull i år.

Laura Ludwig

Laura Ludwig – årets europamester sammen med makker Sara Goller. Blir det ny medalje i Beijing?

Foto: www.fivb.org

12. juli slo Goller og Ludwig Norges Nila Håkedal/Ingrid Tørlen i EM-finalen.

De unge tyskerne, som forøvrig representerer Hertha BSC Berlin, har på rekordtid etablert seg som et av Europas aller beste lag.

Så seint som i fjor måtte de spille kvalifisering for hovedrundene i verdensserien, men en rekke sterke reultater, 2. plass i Portugal, 3. plass i Østerrike, 4. plass i Stavanger og sølv i EM gjorde dem til gjengangere i hovedrundene.

Deres mest ekstreme kvalitet er servene til Sara Goller. Hun er en av dem som server absolutt hardest, godt over 80 km/t.

Gunstig trekning

Goller og Ludwig sluttet kvalifiseringen som det beste av de tyske lagene. Bare det i seg selv er sterkt, for Tyskland har stor bredde i toppen, og kunne hatt med fire lag dersom det ikke hadde vært en kvote på to lag per nasjon.

Laget har slitt litt med å gjenskape de gode resultatene fra 2007 i denne sesongen. To femteplasser fra Adelaide og Pars har vært beholdningen – til det altså løsnet med EM-gull på hjemmebane i Hamburg.

Kanskje kan suksessen fortsette i OL? Tyskerne er seedet som nummer 8 i turneringen og bør ha havnet i en gruppe som passer dem godt.

Les om de andre lagene i gruppe D:

Chen Xue/Xi Zhang, Kina

Efthalia Koutroumanidou/Maria Tsartsiani, Hellas

Judith Augoustides/ Vitalila Nel, Sør-Afrika

Siste nytt

 • Ukraina vant U20-VM

  Sør Korea tok en tidlig ledelse i finalen, men det var ukrainerne som kunne juble til slutt. Vladislav Suprijaga utlignet først til 1-1, før han deretter sendte Ukraina opp i ledelsen. Like før slutt punkterte Georgi Tsjtajsjvilij kampen.

  Ukraina vant U20-VM
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Canada slo New Zealand

  Jessie Fleming og Nichelle Prince scoret målene for Canada da de slo New Zealand 2-0. Canada står nå med seks poeng etter to kamper, like mange som Nederland, som de møter i den siste kampen i gruppespillet.

  Canada feirer 2-0-scoringen over New Zealand
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Ble Nederlands mestscorende

  Vivianne Miedemas to mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun var hennes 59. og 60. landslagsmål. Hun passerte dermed Manon Melis og er nå Nederlands mestscorende landslagsspiller gjennom tidene. Seieren betyr at Nederland er videre i VM.

  Vivianne Miedema feirer etter å ha scoret sitt andre mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal