Har fått smaken på gull

Tyske Laura Ludwig og Sara Goller har allerede tatt et mesterskapsgull i år.

Laura Ludwig

Laura Ludwig – årets europamester sammen med makker Sara Goller. Blir det ny medalje i Beijing?

Foto: www.fivb.org

12. juli slo Goller og Ludwig Norges Nila Håkedal/Ingrid Tørlen i EM-finalen.

De unge tyskerne, som forøvrig representerer Hertha BSC Berlin, har på rekordtid etablert seg som et av Europas aller beste lag.

Så seint som i fjor måtte de spille kvalifisering for hovedrundene i verdensserien, men en rekke sterke reultater, 2. plass i Portugal, 3. plass i Østerrike, 4. plass i Stavanger og sølv i EM gjorde dem til gjengangere i hovedrundene.

Deres mest ekstreme kvalitet er servene til Sara Goller. Hun er en av dem som server absolutt hardest, godt over 80 km/t.

Gunstig trekning

Goller og Ludwig sluttet kvalifiseringen som det beste av de tyske lagene. Bare det i seg selv er sterkt, for Tyskland har stor bredde i toppen, og kunne hatt med fire lag dersom det ikke hadde vært en kvote på to lag per nasjon.

Laget har slitt litt med å gjenskape de gode resultatene fra 2007 i denne sesongen. To femteplasser fra Adelaide og Pars har vært beholdningen – til det altså løsnet med EM-gull på hjemmebane i Hamburg.

Kanskje kan suksessen fortsette i OL? Tyskerne er seedet som nummer 8 i turneringen og bør ha havnet i en gruppe som passer dem godt.

Les om de andre lagene i gruppe D:

Chen Xue/Xi Zhang, Kina

Efthalia Koutroumanidou/Maria Tsartsiani, Hellas

Judith Augoustides/ Vitalila Nel, Sør-Afrika

Siste nytt

 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 14. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal