Har fått smaken på gull

Tyske Laura Ludwig og Sara Goller har allerede tatt et mesterskapsgull i år.

Laura Ludwig

Laura Ludwig – årets europamester sammen med makker Sara Goller. Blir det ny medalje i Beijing?

Foto: www.fivb.org

12. juli slo Goller og Ludwig Norges Nila Håkedal/Ingrid Tørlen i EM-finalen.

De unge tyskerne, som forøvrig representerer Hertha BSC Berlin, har på rekordtid etablert seg som et av Europas aller beste lag.

Så seint som i fjor måtte de spille kvalifisering for hovedrundene i verdensserien, men en rekke sterke reultater, 2. plass i Portugal, 3. plass i Østerrike, 4. plass i Stavanger og sølv i EM gjorde dem til gjengangere i hovedrundene.

Deres mest ekstreme kvalitet er servene til Sara Goller. Hun er en av dem som server absolutt hardest, godt over 80 km/t.

Gunstig trekning

Goller og Ludwig sluttet kvalifiseringen som det beste av de tyske lagene. Bare det i seg selv er sterkt, for Tyskland har stor bredde i toppen, og kunne hatt med fire lag dersom det ikke hadde vært en kvote på to lag per nasjon.

Laget har slitt litt med å gjenskape de gode resultatene fra 2007 i denne sesongen. To femteplasser fra Adelaide og Pars har vært beholdningen – til det altså løsnet med EM-gull på hjemmebane i Hamburg.

Kanskje kan suksessen fortsette i OL? Tyskerne er seedet som nummer 8 i turneringen og bør ha havnet i en gruppe som passer dem godt.

Les om de andre lagene i gruppe D:

Chen Xue/Xi Zhang, Kina

Efthalia Koutroumanidou/Maria Tsartsiani, Hellas

Judith Augoustides/ Vitalila Nel, Sør-Afrika

Siste nytt

 • Hegerberg-dobbel i storseier

  Andrine Hegerberg scoret de to første målene da Roma slo Bergamo hele 6-0 i italiensk Serie A fotball for kvinner i dag. Hun sendte Roma opp i ledelsen allerede etter åtte minutter og doblet deretter ledelsen like før halvtimen var spilt.

  Andrine Hegerberg
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Overlegen skiskytterseier

  Johannes Thingnes Bø vant overlegent på dagens jaktstart i østerrikske Hochfilzen. Skiskytteren traff samtlige blinker både på liggende og stående og kunne gå i ensom majestet i mål hele 33 sekunder foran foran russiske Alexandr Loginov.

  APTOPIX Austria Biathlon World Cup
  Foto: Kerstin Joensson / AP
 • Seiersrekken fortsetter

  Liverpool forlenget sin rekke uten tap da de vant 2-0 hjemme mot Watford i den engelske serien. Til tross for at serielederen ikke imponerte stort i dagens kamp, er de nå ubeseiret i 34 seriekamper. Forrige tap kom mot Manchester City i januar.

  Klopp etter kampen mot Watford
  Foto: Paul Ellis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal