– Hode og vilje som overgår Petter Northug

LILLEHAMMER (NRK.no): Thomas Alsgaard drar fram navn som Petter Northug og Nikita Krjukov når han skal beskrive skotten som viste de norske sprinterne ryggen i NM.

Andrew Musgrave

Skotske Andrew Musgrave kunne heve hendene i triumf mens de norske løperne kjempet om NM-gull bak ryggen hans.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

–Det var helt rått, det han gjorde. Det er noe av det råeste jeg har sett i sprint, sier Thomas Alsgaard til NRK.no.

Han snakker om Andrew Musgrave, skotten som er på Thomas Alsgaards lag Team LeasePlan Go, og som gjorde norske OL-håp til statister i NM-sprinten på Lillehammer.

At Musgraves suverene seier henger sammen med svak innsats av de norske motstanderne, vil Alsgaard rett og slett ikke være med på.

– Vi kan ikke gjøre oss så små at vi tenker sånn. Jeg vil si det Andrew leverte i dag var i Krjukov-klasse, sier Alsgaard.

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard ga Andrew Musgrave tillit på Team LeasePlan Go, og skotten gjorde opp for lønna si med seier i NM-sprinten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Rå innstilling

Nikita Krjukov er altså mannen som de siste sesongene nærmest har satt en ny standard i klassisk sprint. Alsgaard mener altså at Musgraves rykk i den siste, tøffe motbakken i fredagens NM-sprint havner i samme kategori.

Og selv om Musgrave har en 18.-plass som best i verdenscupen, er ikke Alsgaard overrasket.

– Han er en veldig målrettet type, som er veldig tydelig på hva som er målet denne sesongen. Det er å ta medalje på sprinten i Sotsji, forteller teamsjefen.

– Hvilke egenskaper er det Musgrave har?

– Han har en helt rå innstilling til trening. Han har et hode og en vilje som til og med overgår Petter Northug.

Tekniske utfordringer

På enkelte andre områder ligger imidlertid Storbritannias beste langrennsløper i historien et stykke bak den norske skikongen.

– Teknisk har han mye å jobbe med, og også taktisk kan han bli mye bedre. Han har ikke vært så god til å disponere løp. Men sprinten i dag viser at han har tatt steg der også, det var jo veldig bra disponert, påpeker Alsgaard.

At teknikken ikke er optimal, henger nok sammen med Musgraves bakgrunn. Som han fortalte til NRK.no etter fredagens seier, er han født i Sør-England.

Der fødes ikke barna med ski på beina.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal