Hopp til innhold

– Hode og vilje som overgår Petter Northug

LILLEHAMMER (NRK.no): Thomas Alsgaard drar fram navn som Petter Northug og Nikita Krjukov når han skal beskrive skotten som viste de norske sprinterne ryggen i NM.

Andrew Musgrave

Skotske Andrew Musgrave kunne heve hendene i triumf mens de norske løperne kjempet om NM-gull bak ryggen hans.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

–Det var helt rått, det han gjorde. Det er noe av det råeste jeg har sett i sprint, sier Thomas Alsgaard til NRK.no.

Han snakker om Andrew Musgrave, skotten som er på Thomas Alsgaards lag Team LeasePlan Go, og som gjorde norske OL-håp til statister i NM-sprinten på Lillehammer.

At Musgraves suverene seier henger sammen med svak innsats av de norske motstanderne, vil Alsgaard rett og slett ikke være med på.

– Vi kan ikke gjøre oss så små at vi tenker sånn. Jeg vil si det Andrew leverte i dag var i Krjukov-klasse, sier Alsgaard.

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard ga Andrew Musgrave tillit på Team LeasePlan Go, og skotten gjorde opp for lønna si med seier i NM-sprinten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Rå innstilling

Nikita Krjukov er altså mannen som de siste sesongene nærmest har satt en ny standard i klassisk sprint. Alsgaard mener altså at Musgraves rykk i den siste, tøffe motbakken i fredagens NM-sprint havner i samme kategori.

Og selv om Musgrave har en 18.-plass som best i verdenscupen, er ikke Alsgaard overrasket.

– Han er en veldig målrettet type, som er veldig tydelig på hva som er målet denne sesongen. Det er å ta medalje på sprinten i Sotsji, forteller teamsjefen.

– Hvilke egenskaper er det Musgrave har?

– Han har en helt rå innstilling til trening. Han har et hode og en vilje som til og med overgår Petter Northug.

Tekniske utfordringer

På enkelte andre områder ligger imidlertid Storbritannias beste langrennsløper i historien et stykke bak den norske skikongen.

– Teknisk har han mye å jobbe med, og også taktisk kan han bli mye bedre. Han har ikke vært så god til å disponere løp. Men sprinten i dag viser at han har tatt steg der også, det var jo veldig bra disponert, påpeker Alsgaard.

At teknikken ikke er optimal, henger nok sammen med Musgraves bakgrunn. Som han fortalte til NRK.no etter fredagens seier, er han født i Sør-England.

Der fødes ikke barna med ski på beina.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal