NRK Meny
Normal

– Hode og vilje som overgår Petter Northug

LILLEHAMMER (NRK.no): Thomas Alsgaard drar fram navn som Petter Northug og Nikita Krjukov når han skal beskrive skotten som viste de norske sprinterne ryggen i NM.

Andrew Musgrave

Skotske Andrew Musgrave kunne heve hendene i triumf mens de norske løperne kjempet om NM-gull bak ryggen hans.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

–Det var helt rått, det han gjorde. Det er noe av det råeste jeg har sett i sprint, sier Thomas Alsgaard til NRK.no.

Han snakker om Andrew Musgrave, skotten som er på Thomas Alsgaards lag Team LeasePlan Go, og som gjorde norske OL-håp til statister i NM-sprinten på Lillehammer.

At Musgraves suverene seier henger sammen med svak innsats av de norske motstanderne, vil Alsgaard rett og slett ikke være med på.

– Vi kan ikke gjøre oss så små at vi tenker sånn. Jeg vil si det Andrew leverte i dag var i Krjukov-klasse, sier Alsgaard.

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard ga Andrew Musgrave tillit på Team LeasePlan Go, og skotten gjorde opp for lønna si med seier i NM-sprinten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Rå innstilling

Nikita Krjukov er altså mannen som de siste sesongene nærmest har satt en ny standard i klassisk sprint. Alsgaard mener altså at Musgraves rykk i den siste, tøffe motbakken i fredagens NM-sprint havner i samme kategori.

Og selv om Musgrave har en 18.-plass som best i verdenscupen, er ikke Alsgaard overrasket.

– Han er en veldig målrettet type, som er veldig tydelig på hva som er målet denne sesongen. Det er å ta medalje på sprinten i Sotsji, forteller teamsjefen.

– Hvilke egenskaper er det Musgrave har?

– Han har en helt rå innstilling til trening. Han har et hode og en vilje som til og med overgår Petter Northug.

Tekniske utfordringer

På enkelte andre områder ligger imidlertid Storbritannias beste langrennsløper i historien et stykke bak den norske skikongen.

– Teknisk har han mye å jobbe med, og også taktisk kan han bli mye bedre. Han har ikke vært så god til å disponere løp. Men sprinten i dag viser at han har tatt steg der også, det var jo veldig bra disponert, påpeker Alsgaard.

At teknikken ikke er optimal, henger nok sammen med Musgraves bakgrunn. Som han fortalte til NRK.no etter fredagens seier, er han født i Sør-England.

Der fødes ikke barna med ski på beina.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd