NRK Meny
Normal

Hangeland møter på landslagssamling til tross for hjernerystelse

En svimmel Brede Hangeland (32) måtte gå av banen etter å ha skallet sammen med lagkamerat Kieran Richardson da Fulham møtte Chelsea lørdag. Nå kan onsdagens privatlandskamp stå i fare.

Brede Hangeland

Fulham-spiller Brede Hangeland pådro seg hjernerystelse da han skallet sammen med lagkamerat Kieran Richardson.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Han er på vei hjem fra sykehuset nå, men han har pådratt seg en hjernerystelse, forteller Brede Hangelands far, Einar Hangeland til NRK lørdag kveld.

Han kan ikke si sikkert om sønnen kommer til å rekke onsdagens privatlandskamp mot Tsjekkia.

– Det vet jeg ikke noe om. Men han må selvfølgelig ta det med ro på grunn av hjernerystelsen, så det kan sannsynligvis spøke for den kampen.

– Han tror og håper

Kommunikasjonsdirektør i Norges fotballforbund, Svein Graff, forteller at den foreløpige planen er at hangeland møter på landslagssamlingen mandag.

– Det vil så bli tatt en nærmere vurdering av situasjonen hans da, sier Graff.

Det var kun spilt åtte minutter av London-oppgjøret mot Chelsea på Craven Cottage da Hangeland og lagkamerat Kieran Richardson skallet sammen.

Hangeland forsøkte å spille videre, men måtte gi seg 15 minutter ut i kampen.

– Et stort problem

Fulham, som ligger helt sist på tabellen i Premier Leaguetapte kampen 1-3. Fulhams nye manager, Felix Magath, la ikke skjul på at laget slet uten Hangeland.

– Det var et stort problem at kapteinen vår ble skadet og ikke spilte i andre omgang. Jeg vet ikke hvordan det går med Brede, men jeg håper han kommer tilbake og blir med oss i neste uke, sa han til klubbens hjemmesider etter kampen, som var hans første hjemmekamp som manager.

– Jeg tror ikke vi hadde gjort de feilene vi gjorde i dag hvis Brede hadde spilt. Han er hjertet i laget og laget var under kontroll da han var på banen. Han er en veldig viktig spiller for oss, sa manageren.

Det norske fotballandslaget møter Tsjekkia til landskamp på bortebane onsdag. Nå er det uvisst om landslagskapteinen rekker kampen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset