Hopp til innhold

Hammer gir seg som landslagssjef

Etter tre år som landslagssjef for kombinertlandslaget har Kristian Hammer valgt å takke nei til en kontraktsforlengelse med Skiforbundet.

Kristian Hammer

TAKKER FOR SEG: Kristian Hammer gir seg som sjef for kombinertlandslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det har vært en vanskelig avgjørelse, men jeg har en familie hjemme som jeg vil være mer sammen med, sier Hammer om at han nå velger å gi seg som landslagssjef for kombinert.

Hammer, som har hatt stillingen siden 2016, kan se tilbake på en strålende avslutningssesong som sjef for landslaget.

Sammenlagtseier i verdenscupen og det første individuelle VM-gullet siden 2001 ved Jarl Magnus Riiber, samt gull lagkonkurransen og sølv på lagsprinten er blant høydepunktene fra årets sesong.

Suksessen gjorde at Hammer var skiforbundets klare førstevalg som sjef frem til OL i Beijing.

– Vår førsteprioritet var å forlenge med Kristian Hammer. Nå har han vært med i tre år hvor vi har bygd et nytt lag. Han har vært veldig viktig i den prosessen, som kulminerte i den sesongen vi nettopp her, som har vært helt fantastisk, sier sportssjef for kombinert, Ivar Stuan, om Hammer.

Uvisst hvem som overtar

Siden Skiforbundets førstevalg har sagt nei til å bli med videre, sier Stuan at de per nå ikke har en konkret kandidat til den ledige jobben.

– Vi ville forlenge med Kristian med et blikk på OL i 2022. Det må vi nå gjøre uten Kristian, men vi er i gang med prosessen. Vi skal evaluere situasjonen med utøverne i løpet av uka, så får vi se hvem som skal inn, sier Stuan.

Han forteller at de søker bredt etter ny landslagssjef.

– Vi må tenke oss nøye om, og så får vi fasiten når sommeren kommer. Vi ser til hele verden, også mot hopp og langrenn, for å se hvem som passer inn i det teamet vi har fra før, sier Stuan.

Ivar Stuan

MÅ PÅ TRENERJAKT: Sportssjef for kombinert i Norges Skiforbund, Ivar Stuan.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Utelukker ikke retur i fremtiden

Den avtroppende landslagssjefen forteller at han har flere høydepunktet fra treårsperioden i skiforbundet.

– Spesielt denne vinteren, med Jarl Magnus Riiber som kongen av kombinert. Det blir spesielt å gi seg nå. Jeg håper at Kombinert-Norge klarer å holde nivået de er på nå i årene fremover, sier Hammer.

Hammer, som også var landslagssjef for kombinertlandslaget frem mot OL i Sotsji i 2014, vil ikke utelukke at han kommer til å returnere til kombinertlandslaget enda en gang.

– Jeg skal aldri si aldri. Det ble for fristende da Stuan begynte å lokke forrige gang, og jeg har ikke angret på at jeg kom tilbake. Jeg skal ikke ta noe endelig valg for fremtiden nå, forteller Hammer.

Siste nytt

  • Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

    Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

    Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

    – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

    – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

    Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

    – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

    Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

    – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

    49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

    (©NTB)

    Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
    Foto: Oddgeir Øystese / NRK
  • Hafjell og Kvitfjell får nye verdenscuprenn

    Hafjell og Kvitfjell har fått tildelt sju verdenscuprenn i alpint i februar og mars 2025.

    Det ble etter det NRK kjenner til vedtatt i dagens møte i alpinkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet.

    Kvitfjell skal arrangere fartsøvelsene for kvinner og menn, men i tillegg får Hafjell tildelt de tekniske øvelsene for menn. Verdenscuprennene arrangeres uke 9, 10 og 11 i 2025.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP
  • Tuchel med England-flørt: – Jeg elsket det

    Bayern München-manager Thomas Tuchel gjør alt annet enn å avvise at en retur til engelsk fotball kan være aktuelt.

    Tuchel forlater Bayern München-jobben etter denne sesongen. Avgjørelsen ligger tilsynelatende fast selv om klubben skulle ende med å vinne finalen i Champions League.

    En mulig retur til engelsk fotball lokker åpenbart.

    – Jeg vil helst ikke svare på det …, men det er ingen hemmelighet at jeg elsket å være i Chelsea. Jeg elsket England, og jeg elsket Premier League, sier den 50 år gamle tyskeren i et intervju med TNT sports.

    Et klarere England-friere skal det godt gjøres å finne. Tuchel tok Chelsea til seier i Champions League i 2022 før han byttet til Bayern München. Også der hadde han en kontrakt som opprinnelig strakte seg to år lenger fram i tid.

    Tuchel fikk beskjed allerede i februar om at tiden hans i Bayern München var over, ett år før kontrakten hans går ut i 2025. De høye herrer i den tyske klubben kunne ikke akseptere at de var helt kjørt av lasset i kampen mot årets tyske seriemesterskap.

    Tuchel sier at den avgjørelsen er endelig, selv om utfallet skulle bli at Bayern slår Real Madrid i semifinalen og tar seg til finale mot Borussia Dortmund i Champions League.

    – Det er veldig usannsynlig at jeg fortsetter i Bayern München. Vi er enige om en avtale, og initiativet om at jeg skulle slutte kom fra klubben, sier Tuchel.

    (©NTB)

    Tuchel
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal