Hopp til innhold

Hamilton skjøt fart på Ferraris aksjekurs

Etter Lewis Hamiltons sjokkovergang fra Mercedes til Ferrari torsdag, har aksjene til den italienske luksusbilprodusenten steget til rekordhøyder ved børsslutt i New York torsdag kveld.

Det var en økning på mer enn 12 prosent fra onsdag, melder NTB.

Sju ganger verdensmester Hamilton blir i Mercedes ut sesongen og har signert en langtidskontrakt med Ferrari fra 2025.

Der blir briten lagkamerat med monegaskeren Charles Leclerc.

5xr902MwDoM
Foto: AFP

Siste nytt

 • Smadret verdensrekorden på 10 000 meter

  Beatrice Chebet lå klistret i ryggen til etiopiske Gudaf Tsegay til det gjensto litt under 2000 meter under 10 000-meteren under Diamond League-stevnet i Eugene i USA.

  Da den regjerende verdensmesteren slapp lysharen, gikk Chebet forbi og avsluttet løpet på imponerende stil. Hun økte avstanden til lysharen og løp inn til verdensrekord på 28.54,14.

  Før tilhørte verdensrekorden Letesenbet Gidey med tiden 29.01,03.

  Etter målgang ble Chebet liggende langflat av utmattelse i målområdet, før hun ble hjulpet opp av Tsegay.

  Chebet som tidligere i vinter vant VM i terrengløp, sikret dermed OL-billetten for Kenya. Hun har tidligere sølv og bronse på 5000 meter i VM fra bane.

  Følg kveldens Diamond League-stevne på NRK 1 fra kl. 21.50. Jakob Ingebrigtsen løper kl. 23.52.

  gtNggotB9UU
  Foto: AP
 • Kristoff nådde ikke opp i spurten – nummer tre på tredje etappe av Tour of Norway

  Jordi Meeus var sterkest i spurten og seiret på den tredje etappen av Tour of Norway lørdag. Alexander Kristoff tråkket inn til en pallplass.

  Uno-X tok kontrollen i feltet med fem kilometer igjen til mål og skaffet seg en framskutt posisjon inn mot spurten.

  Tross et godt opptrekk, nådde ikke Kristoff helt opp, og det var isteden Meeus som trillet først over målstreken.

  Stjernerytter Wout Van Aert var også med i spurten og ble nummer fire. Belgieren sykler sitt første ritt siden han i mars ødela kragebeinet. Han var involvert i en velt fredag, men slapp unna stygge skader.

  Den 162 kilometer lange etappen fra Sola til Egersund var en etterlengtet mulighet for spurterne i årets ritt etter to kuperte etapper.

  Belgiske Thibau Nys vant den første etappen torsdag, før Axel Laurance stakk av med seieren fredag. Franskmannen lede med tolv sekunder i sammendraget før lørdagen.

  Uno-X-rytter Ådne Holter var sekundet bak der igjen på tredjeplassen i sammendraget før etappen.

  Rittet avsluttes med en 123,8 kilometer lang etappe i Stavanger søndag.

  RyOljhjlZ7E
  Foto: NTB
 • Urørlige Pogacar tok sin sjette etappeseier i årets Giro

  Kun sykdom eller velt kan stoppe Tadej Pogacar i å vinne sammenlagtkampen i Giro d'Italia. Han tråkket til og vant den tøffe fjelletappen lørdag.

  Den 20. og nest siste etappen av årets Grand Tour-ritt i Italia inneholdt to 1.-kategoriserte stigninger (to ganger opp Grappa-fjellet). Der viste slovenske Pogacar muskler og syklet inn til seier.

  25-åringen har dermed vunnet hele seks etapper i årets ritt. Lørdag sikret han også langt på vei sammenlagttrøya. Den siste etappen søndag regnes som en formalitet for den sterke UAE-rytteren som er lagkamerat med Vegard Stake Laengen.

  Hjemmehåpet Giulio Pellizzari lå alene i front en stund før Pogacar knallet til opp den siste stigningen. Han brukte ikke lang tid på å tette halvminuttet opp til Pellizzari, og deretter la han italieneren bak seg i et soloangrep.

  TV-bildene viste at Pogacar måtte veive vekk både folk og rosa røyk fra ansiktet på vei opp fjellet. Seieren ble til slutt overlegen.

  Den siste etappen går i Roma søndag og er flat.

  (©NTB)

  XrSp7NDUwYg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal