I seiersposisjon

Llewis Hamilton starter i pole position i Shanghai søndag. Da kjører han for en historisk seier.

Llewis Hamilton vant kvalifiseringen i Shanghai
Foto: DAVID GRAY / REUTERS

For hvis 22-åringen vinner løpet, blir han den yngste verdensmesteren i formel 1 noensinne.

Han blir i så fall også den første som vinner VM i sin første sesong i formel 1.

I kvalifiseringen lørdag sikret han seg sin sjette pole position denne sesongen.

Hamiltons hardeste konkurrent er Fernando Alonso, 12 poeng bak i VM-sammendraget. Seier gir 10 poeng, og etter Shanghai-løpet står det bare én VM-runde igjen.

Alonso har tredje beste startspor. Han ble slått både av Hamilton og Ferraris Kimi Raikkönen i kvalifiseringen lørdag.

Frikjent

Hamilton kunne også puste lettet ut i går, da det ble bestemt at han ikke skulle straffes for uforsiktig kjøring i VM-runden i Japan forrige helg.

Hamilton vant på Fuji-banen søndag, men det ble antydet at Hamiltons oppførsel bak sikkerhetsbilen førte til at Mark Webber og Sebastien Vettel måtte bryte løpet. Det kunne ha ført til poengtrekk.

Men etter å ha gransket videoopptakene fra løpet, ble Hamilton frikjent, og får beholde poengene.

 

I Japan vant han i et sprutende regnvær. Regn ser det ut til å bli i Shanghai i morgen også.

 

Siste nytt

 • Aké er klar for Manchester City

  Nathan Aké blir Bournemouths dyraste sal nokosinne, etter at Manchester City skal ha bladd opp med rundt 475 millionar kroner for den tidlegare Chelsea-spelaren.

  – City har vore det beste laget i England det siste tiåret, og det er ein draum å kome hit. Det er eit topplag fullt av spelarar i verdsklasse, seier Aké.

  Nederlendaren var ein del av Bournemouth-laget som rykka ned frå Premier League førre sesong, men blir ikkje med ned til meisterskapsserien.

  Nathan Aké
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Kalassiger for Molde

  Molde stoppa ikkje før dei hadde scora fem gongar i onsdagens eliteseriekamp mot Start, som til slutt enda 5–0. To mål kvar frå Ohi Omoijuanfo og Ola Brynhildsen, samt ein scoring frå Magnus Wolff Eikrem sørga for ein kalassiger på Aker Stadion. 5-0 sigeren gjer at Molde er tilbake på vinnarsporet etter tapet mot Sandefjord førre helg.

  Eliteserien fotball 2020, Molde - Start.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Går mot norsk trenerduell

  Det går mot en norsk trener duell mellom Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær i europaligaens kvartfinale. Det er klart etter at FC København vant sin åttendedelsfinale 3-1 sammenlagt.

  Det skjer så lenge ikke Manchester United roter bort femmålsledelsen de har skaffet når de spiller mot LASK senere i kveld.

  København tapte første åttendedelsfinale og måtte vinne på eget gress mot den tyrkiske seriemesteren Istanbul Basaksehir. Laget til Solbakken vant kampen 3-0 etter to scoringer av Jonas Wind og en av Rasmus Falk.

  Ståle Solbakken
  Foto: Str / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal