Fraktet bort på båre etter krasj med reklameskilt

HARRACHOW/OSLO (NRK.no): Antonin Hajek var uheldig og krasjet i reklameskiltene på sletta under første dag av skiflygings-VM i Harrachow. Han ble kort tid etter fraktet bort på båre.

Tsjekkiske Antonin Hajek havnet med hodet først inn i reklameplakatene på sletta i Harrachov.

SE VIDEO: Antonin Hajek krasjet i reklameplakatene på sletta under skiflygings-VM i Harrachow.

Antonin Hajek

Antonin Hajek.

Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix

– Dette er ikke så ofte vi ser i internasjonal hoppsport, sa NRKs hoppekspert Espen Bredesen etter uhellet.

Den noe spesielle episoden skjedde etter at tsjekkiske Antonin Hajek hadde hoppet 174,5 meter i finaleomgangen i Harrachow. Idet Hajek skulle bremse opp mistet han den ene skien og stupte sidelengs inn i reklameskiltene i enden av hesteskoen på stadion.

Fraktet bort

Der ble han liggende med tilsynelatende store smerter. Den tsjekkiske hopperen fikk kjapt medisinsk hjelp og måtte senere fraktes vekk på båre.

Tilstanden hans er foreløpig ukjent, men Hajek gikk for egen maskin bort fra ambulansen etter å ha fått medisinsk hjelp.

– Den krasjen der kjenner han godt. Der han faller er det ikke gummi, det er nok snakk om harde materialer. Det er nesten bra han kommer på siden og ikke stuper inn med hodet først, sa Espen Bredesen.

TV-bildene viser at hoppbindingen til Hajek løste seg ut i det han skulle bremse opp.

Falt stygt i 2005

Hajek er en rutinert hopper som har vært med i verdenscupen siden 2004. Han har tidligere falt stygt i Oberstdorf i 2005. Da skadet han ryggen og hodet kraftig, og det var lenge usikkert om tsjekkeren ville kunne hoppe på ski igjen.

PS! Anders Bardal kom på en meget sterk andreplass i den første dagen av skiflygings-VM i Harrachow. Tyske Severin Freund vant foran Bardal og Peter Prevc.

Siste nytt

 • Verdensmesteren operert

  Den franske sykkelverdensmesteren Julian Alaphilippe ble mandag operert for bruddene han pådro seg i søndagens velt under Flandern rundt.

  Alaphilippe satt i det avgjørende bruddet sammen med nederlandske Mathieu van der Poel og belgieren Wout Van Aert da han krasjet med en dommermotorsykkel og gikk hardt i asfalten.

  Alaphilippe ble fraktet til sykehus, der han fikk påvist to brudd i håndleddet. Mandag ble han operert, opplyser Quick-Step-laget i en pressemelding.

  Inngrepet beskrives som vellykket. Nå venter tre uker i gips for en av sykkelsirkusets aller største stjerner. (NTB)

  ja
  Foto: Dirk Waem / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Negative tester før Vueltaen

  Samtlige ryttere har testet negativt for koronaviruset foran starten av Vuelta a Espana. Derimot har to medarbeidere på Bahrain-McLaren og Sunweb testet positivt.

  I alt 498 personer ble testet foran rittet søndag. Ingen nordmenn står på startstreken i Spania.

  Giro d'Italia, som skal avsluttes kommende helg, har vært hardt rammet av koronasmitte. Favoritter som Steven Kruijswijk og Simon Yates testet positivt, og lagene Jumbo Visma og Mitchelton-Scott valgte å trekke seg.

  Giroen avsluttes søndag, mens Vueltaen kjøres fra 20. oktober til 8. november. (NTB)

  Spain Cycling Spanish Vuelta Preview
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal