NRK Meny
Normal

Fraktet bort på båre etter krasj med reklameskilt

HARRACHOW/OSLO (NRK.no): Antonin Hajek var uheldig og krasjet i reklameskiltene på sletta under første dag av skiflygings-VM i Harrachow. Han ble kort tid etter fraktet bort på båre.

Tsjekkiske Antonin Hajek havnet med hodet først inn i reklameplakatene på sletta i Harrachov.

SE VIDEO: Antonin Hajek krasjet i reklameplakatene på sletta under skiflygings-VM i Harrachow.

Antonin Hajek

Antonin Hajek.

Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix

– Dette er ikke så ofte vi ser i internasjonal hoppsport, sa NRKs hoppekspert Espen Bredesen etter uhellet.

Den noe spesielle episoden skjedde etter at tsjekkiske Antonin Hajek hadde hoppet 174,5 meter i finaleomgangen i Harrachow. Idet Hajek skulle bremse opp mistet han den ene skien og stupte sidelengs inn i reklameskiltene i enden av hesteskoen på stadion.

Fraktet bort

Der ble han liggende med tilsynelatende store smerter. Den tsjekkiske hopperen fikk kjapt medisinsk hjelp og måtte senere fraktes vekk på båre.

Tilstanden hans er foreløpig ukjent, men Hajek gikk for egen maskin bort fra ambulansen etter å ha fått medisinsk hjelp.

– Den krasjen der kjenner han godt. Der han faller er det ikke gummi, det er nok snakk om harde materialer. Det er nesten bra han kommer på siden og ikke stuper inn med hodet først, sa Espen Bredesen.

TV-bildene viser at hoppbindingen til Hajek løste seg ut i det han skulle bremse opp.

Falt stygt i 2005

Hajek er en rutinert hopper som har vært med i verdenscupen siden 2004. Han har tidligere falt stygt i Oberstdorf i 2005. Da skadet han ryggen og hodet kraftig, og det var lenge usikkert om tsjekkeren ville kunne hoppe på ski igjen.

PS! Anders Bardal kom på en meget sterk andreplass i den første dagen av skiflygings-VM i Harrachow. Tyske Severin Freund vant foran Bardal og Peter Prevc.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal