Hopp til innhold

Hagen med kanonløp – tok sammenlagtseieren i kombinert

Ida Marie Hagen viste seg knallsterk i langrennsdelen av kombinert i Holmenkollen. Hun tok inn over ett minutt på lederen og seiret i nasjonalanlegget.

Hagen tok med det sammenlagtseieren i verdenscupen. Det er hennes første sammenlagtseier i karrieren.

Mari Leinan Lund lå best an før langrennet etter å ha hoppet lengst i Midtstubakken, Hun ledet med 21 sekunder ned til Gyda Westvold Hansen på 2. plass.

Hagen lå som nummer tre og hadde ett minutt og 20 sekunder opp til Leinan Lund, men med superfart i sporet passerte Hagen begge de to lagvenninnene og vant i Holmenkollen.

– For et langrenn hun har gått. Hun har flydd gjennom denne løypen. Hun har hoppet bedre i år, men hun trenger nesten ikke det når hun har så vanvittig fart sammenlignet med resten av konkurrentene, sier NRKs kommentator Jann Post og fortsetter:

– Hun var rett og slett så mye bedre enn de andre her, at det ga enorme utslag på andrerunden, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Det er Hagens 8. verdenscupseier og 20. pallplass. Leinan Lund ble nummer to i rennet, mens Hansen tok 3.-plassen. Østerrikske Lisa Hirner ble beste utlending på 4. plass.

Ida Marie Hagen viste seg knallsterk i langrennsdelen av kombinert i Holmenkollen. Hun tok inn over ett minutt på lederen og seiret i nasjonalanlegget.

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal