Hopp til innhold

Hadde mistet motivasjonen – ble reddet av hemmelig trenerbytte

BISLETT (NRK.no): Hekkeløper Isabelle Pedersen hadde sluttet å glede seg over toppidrettslivet. Så møtte hun han som skulle bli hennes nye trener.

Isabelle

LETTET: Isabelle Pedersen er lettet både over å dele nyheten med folk, og å finne tilbake motivasjonen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det har vært en veldig spesiell uke. Jeg tok et ganske stort valg. Dette vil jo endre alt. Jeg er veldig lettet over at jeg ikke må skjule det lenger, sier Isabelle Pedersen.

23-åringen løp inn til syvendeplass med 13,27 på 100 meter hekk på Bislett på torsdag. Men for bare noen uker siden var det ingen selvfølge at hun skulle stå i intervjusonen og sprudle som vanlig.

– Jeg var ikke like motivert etter EM. Jeg synes ting var veldig kjipt. Det var en sånn down som man må jobbe med, sier hun.

– Jeg klarer ikke helt sette ord på det. Dette er jo en jobb, og det ikke alltid man gleder seg til å gå på jobb. Jeg våknet om morgenen og følte litt sånn «meeeh», sier Pedersen.

Komm.: Jann Post, Karen-Marie Ellefsen og Vebjørn Rodal.

VIDEO: Isabelle Pedersen løper 100 meter hekk på Bislett.

Følsomt brudd

Ukene gikk, men bergenseren greide ikke riste av seg problemene. I april, på treningsleir i Phoenix i USA, prøvde hun å samarbeide med den respekterte treneren Andreas Behm. Og plutselig klaffet det.

Pedersen hadde jobbet med sin daværende trener Trond Knaplund i seks år. Det var ikke lett å vrake ham.

– Det er litt ekkelt å sitte på pressekonferanse og avslutte samarbeidet med en som har vært min stefar og trener i mange år. Det betyr ikke at vi ikke kommer til å snakke sammen mer, eller trene sammen en gang i blant. Men noen ganger er det godt med en pause, sier Pedersen.

I gang med å eksperimentere

Hun ville ikke dele nyheten før alt var klart. Derfor måtte hun holde trenerbyttet hemmelig i flere uker. I stedet for å gå til en journalist, ville hun skrive en tekst selv.

– Man sitter inne med mye følelser. Det er godt å være ferdig med det nå, sier hun om bloggposten som omtalte bruddet.

Allerede har hun og det nye teamet begynt å gjøre tekniske endringer. Hun vet at å eksperimentere med teknikken kan føre til en bølgedal – før det forhåpentligvis går opp igjen. Men hun vil heller gjøre forandringen nå, enn å gjøre dem i OL-året 2016.

– Jeg er ung. Jeg blir ikke bekymret hvis jeg trenger litt tid.

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste