Hopp til innhold

Haaland tomålsscorer - så byttet han med norske Bobb

Erling Braut Haaland scoret to da Manchester City tok en oppskriftsmessig 3-0 seier mot Young Boys i Mesterligaen.

Haalands første scoring kom på et straffespark. Midtbanespiller Matheus Nunes ble felt etter 22 minutter og dommer pekte på straffemerket. Haaland gjorde ingen feil fra 11-meter.

Like før pause doblet Phil Foden ledelsen etter et vakkert raid fra sin høyrekant-posisjon. Dermed stod det 2-0 til pause for hjemmelaget.

Det tok ikke lang tid etter pause før Haaland igjen skapte liv og røre på Etihad. Nordmannen fikk ballen sentralt i banen, dro den med seg mot venstre, før han vakkert plasserte ballen i lengste hjørne fra 17-meter.

Norske Oskar Bobb erstattet Haaland etter 61. minutter. 20 år gamle Bobb gikk inn i spissrollen, og var involvert i et par gode sjanser på den halvtimen han fikk.

City klarte ikke å omsette sjansene i scoringen, og dermed endte det 3-0.

Manchester City er med det sikret avansement fra gruppe E med sine 12 poeng på fire kamper. Young Boys har kun ett poeng, og må slås med Røde Stjerne om en 3.-plassen i gruppen, som gir spill i Europa League.

15 av nettkjenningene har kommet i hans 15 kamper for City.

Haaland står nå med 39 mål på 34 kamper i Mesterligaen. Jærbuingen står også dermed med fire mål i Champions League denne sesongen, og matcher nesten fjorårets kalassifre.

Forrige sesong sto nordmannen med fem scoringer etter fire kamper og endte turneringen som toppscorer med 12 nettkjenninger.

Manchester City-spiss Erling Braut Haaland scoret to mål mot Young Boys i Mesterligaen.
Foto: AFP

Siste nytt

 • Storbritannia vil ha friidretts-VM i 2029

  Britene ønsker å arrangere VM i friidrett i 2029, og London er den mest sannsynlige søkerbyen.

  Friidretts-VM ble sist arrangert i London i 2017, og sist helg var det VM innendørs i Glasgow.

  – Vi hadde elsket å få lov til å arrangere VM igjen i 2029, sier Jack Buckner, sjefen i det britiske friidrettsforbundet.

  I OL i 2012 og i VM i 2017 var det West Hams London stadion som ble brukt. Det kan nok skje igjen at det blir nye friidrettsmesterskap der. Stadion har en kapasitet på 60.000 tilskuere. (NTB)

  London Stadium
  Foto: NTB
 • Chelsea-stjernen Sam Kerr anklaget for rasisme – deltok i retten mandag

  Den australske Chelsea-spissen Sam Kerr er anklaget for å ha trakassert en politibetjent. Målmaskinen skal ha uttrykt seg rasistisk.

  Flere medier omtaler rasismesaken som involverer Kerr. Fotballforbundet i Australia bekrefter den også, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Kerr skal mandag ha forklart seg for en domstol i England. Chelsea-spissen deltok ifølge Sky Sports i rettsmøtet på videolink. Hun erklærte seg ikke skyldig.

  Kerr er anklaget for å ha brukt fornærmende eller truende ord mot en politimann under en hendelse i Twickenham i London 30. januar i år.

  Sky Sports skriver at Kerr nå må møte i retten neste år i sakens anledning. En fire dagers rettssak er berammet i februar 2025.

  Den australske spissen har spilt for Chelsea siden 2020. (NTB)

  Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal