Haaland tilbake fra start

Erling Braut Haaland er tilbake i Pep Guardiolas startoppstilling når Manchester City møter Brentford i Premier League klokken 13.30.

Den norske storscoreren har slitt med en skade siden en Mesterliga-kamp mot Borussia Dortmund for et par uker siden. Forrige helg avgjorde han dypt inne i overtiden da Manchester City slo Fulham. Han så hele ligacup-kampen mot Chelsea i midtuken fra benken, men er altså nå tilbake og klar.

Dette er den siste Premier League-runden før fotball-VM starter.

Germany Soccer Champions League

Sportsnyheter

Nordås sjanseløs etter å ha blitt stengt inne: – Forferdelig tidspunkt

Narve Gilje Nordås (25) var en av forhåndsfavorittene, men sesongens første Diamond League-løp ble en skuffelse.

• VIF fortsatte seiersrekken – Tennebø matchvinner i derby

LSK Kvinner kjempet hardt i derbyet mot Vålerenga, men måtte til slutt gi tapt. 1-0-seieren til VIF sørget for en luke ned til Rosenborg.

En sjanserik kamp så ut til å kunne ende med 0-0, men et flott VIF-angrep etter 87 minutter endte hos Tennebø som satte sikkert inn sitt tredje mål for sesongen.

Det betyr at Vålerenga står med sju seirer på sju kamper i Toppserien.

Bare minuttet tidligere kunne LSK Kvinner gjort det helt store. Ásdís Halldórsdóttir klinket til fra 25 meter, men VIF-sisteskanse Tove Enblom var i det umulige hjørnet og flikket ballen i tverrliggeren og ut.

Like før hadde LSK Kvinner-trener André Bergdølmo lagt om til en fembackslinje i håp om minst ett poeng.

Seieren til Vålerenga gir dem en seks poengs luke til Rosenborg. LSK Kvinner er på 3.-plass med ni poeng opp til rival Vålerenga.

Den første omgangen åpnet med et stormløp fra hjemmelaget. Likevel endte ingen av de store sjansene i nettet. LSK Kvinner spilte seg opp, og Miljana Ivanovic kunne sendt de gulkledde i føringen.

Etter hvilen fortsatte de store sjansene å komme. Til slutt sprakk nullen, og Tennebø og Vålerenga kunne juble.

15. mai blir det toppkamp når Vålerenga møter tabellnabo Rosenborg. LSK Kvinner skal opp mot Stabæk. (NTB)

Toppeserien 2024: Vålerenga - LSK kvinner
  • Tøft tap for Norge i åpningen av ishockey-VM – 18-åring hylles

Sveits ble som ventet for sterke for Norge i den første kampen i ishockey-VM. Et norsk lyspunkt var Stian Solberg i 2-5-tapet.

Det norske laget, med blant annet Patrick Thoresen og Mats Zuccarello i førsterekka, kom skjevt ut, men utlignet til 1-1 i den første perioden. I midtperioden scoret Sveits tre, og derfra og ut ble oppgaven for vanskelig.

Markus Vikingstad scoret Norges første mål etter flott forarbeid av Zuccarello, Thoresen og Johannes Johannesen.

Sven Andrighetto, Romain Loeffel, Sven Senteler, Tristan Scherwey og Nino Niederreiter sto for scoringene til Sveits, mens Michael Brandsegg Nygård satte inn 2-5 for Norge helt på tampen.

Til tross for det norske tapet, fikk Stian Solberg vist seg godt fram.

18-åringen gikk nylig fra Vålerenga til den svenske storklubben Färjestad, og talentet tok godt for seg på isen og fikk gode skussmål av ekspertene.

– At han som 18-åring spiller på den måten der, det er ganske unikt, synes jeg, sa Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

– Jeg tror han kommer til å gå videre til NHL, la han til.

Ekspert Alexander Bonsaksen i Viaplay-studio er enig.

– Han er involvert i målsjanser. Han er involvert i fysisk spill. Han er uredd. Ekstremt moden i spillet for alderen, sa Bonsaksen.

Solberg er også aktuell i den kommende NHL-draften hvor han er ranket på 20.-plass.

Det er sju andre lag i Norges pulje. De fire beste går til kvartfinale. Neste oppgave er mot vertsnasjon Tsjekkia lørdag. (NTB)