Hopp til innhold

Haaland fikk Guardiola-advarsel: – Da kommer han etter oss

Erling Braut Haaland stilte torsdag opp for norsk presse, og kom da med en avslørende beskjed fra Manchester City-manager Pep Guardiola om spillernes kampbelastning.

Erling Braut Haaland på torsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion

STILTE OPP FOR NORSK PRESSE: Erling Braut Haaland var torsdag på pressekonferanse under en landslagssamling for første gang siden høsten 2022.

Foto: BILDBYRÅN

Den siste uken har spilleres kampbelastning igjen blitt et tema, etter at Fredrik Aursnes valgte å si nei til det norske landslaget. Ingen utespillere har spilt flere fotballkamper enn ham denne sesongen, viser en oversikt fra spillerorganisasjonen Fifpro.

Aursnes topper den med 50 kamper og 4369 minutter.

Tematikken er gjeldende også for Haaland, som denne sesongen kan spille opp mot 60 kamper om City går til finalen i alle turneringer og han holder seg skadefri.

– Det er individuelt hvem som tåler mer kamper enn andre. Noen tåler mindre. Kvaliteten går ned, det blir flere kamper, men hva skal jeg gjøre?, sier Haaland på torsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Erling Braut Haaland settes ut av spørsmål om hva som er det beste og verste med livet hans.

Erling Braut Haaland settes ut av spørsmål om hva som er det beste og verste med livet hans.

– Skal ikke lyve

Neste sesong, der det plutselig kan ende med syv kamper i klubb-VM i tillegg til kamper i Premier League, FA-cupen, Mesterligaen, den engelske ligacupen, supercupen og landskamper, kan Haaland spille opp mot 80 kamper på én sesong.

– Du kan ikke forvente at jeg skal sprinte i 70 kamper med over 1000 meter sprint per kamp, sier Haaland og fortsetter:

– Jeg må bare følge kampprogrammet, det er sånn det er.

Manchester City-spissen fikk også spørsmål om hva det gjør med hodet at han skal spille to privatlandskamper, før det venter store kamper med klubblaget like etter landslagssamlingen.

– Det er selvfølgelig fint å spille for landet, men det er selvfølgelig annerledes å møte Arsenal neste helg, kontra Tsjekkia hjemme nå. Jeg skal ikke lyve om det. Det er selvfølgelig en stor forskjell, sier Haaland.

Guardiola-advarsel

Allerede første søndag etter landskampen venter gigantoppgjøret mot Arsenal for Haaland og Manchester City som kan bli helt avgjørende i gullkampen i Premier League.

Det markerer starten på en intens avslutning på sesongen for Haaland, Oscar Bobb og resten av Manchester City, som skal jakte tittelen i både ligaen, FA-cupen og Mesterligaen.

– Hvordan er dialogen med City når det gjelder spilletid i disse to kampene og når det kjempes på tre fronter i England? spør NTB.

– Jeg har ikke snakket med noen som helst. Det eneste han sa var at hvis vi ikke kom tilbake «freshe», kommer han etter oss, sier Haaland om City-manager Pep Guardiola.

Erling Braut Haaland og Pep Guardiola

DUO: Erling Braut Haaland (til venstre) og City-manager Pep Guardiola fra da nordmannen ble byttet ut i helgens kvartfinale i FA-cupen mot Newcastle.

Foto: DARREN STAPLES / AFP

Landslagssjef Ståle Solbakken ble konfrontert med advarselen fra Guardiola.

– Vi har ikke hørt et ord. Jeg har vært i tottene på han før, og da tror jeg at jeg vant. Det er kanskje han som burde vært redd. Nei da, sier Solbakken med et glimt i øyet.

Solbakken spesifiserte ikke hvilken situasjon han siktet til, men etter alle solemerker var det fra tiden som FCK-trener i møte med Guardiola og Barcelona i Mesterligaens gruppespill i 2010:

Solbakken og Guardiola

AMPERT: Ståle Solbakken og Pep Guardiola røk i tottene på hverandre på vei inn i spillertunnelen etter 1-1-kampen mellom FCK og Barcelona i Parken høsten 2010.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Solbakken snakket også om spillernes kampbelastning på torsdagens pressekonferanse.

– Det er ikke noe særstilling for Erling, innleddet Solbakken.

– Ekstrem forskjell

Den norske landslagssjefen mener at de det er en særstilling for, er for de som kommer veldig langt i de europeiske turneringene – og da spesielt om man i tillegg er landslagsspiller og spiller i England med de tre nasjonale turneringene som er der.

– Det er de som har den ekstreme totalen, sier Solbakken og fortsetter:

– Det er spillere i min tropp som spiller for lite kamper. Her er det en ekstrem forskjell mellom dem og de som er hardest belastet.

ramm solbakken

Optimismen er skyhøy før kvalifiseringen starter. Men landslagsgutta møter uventa motstand i en spåmann fra Sheffield og en mystisk storm i Georgia.

Norges to privatlandskamper mot Tsjekkia og Slovakia spilles på Ullevaal stadion fredag 22. mars og tirsdag 26. mars.

Ståle Solbakken har allerede slått fast at han kommer til å stille nokså toppede lag i begge kampen, og at Haaland og Martin Ødegaard i hvert fall starter mot Tsjekkia.

null
Spiller nå
Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28
Neste

Siste nytt

  • EM-bronse for Benske og Tjøm: – Råimponert

    Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarn.

    – Jeg er råimponert. Det er det best disponerte løpet jeg har sett dem ro noen gang, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes idet duoen passerte målstreken.

    Det ble en svært tett og jevn affære gjennom de 2000 meterne som ble rodd. Den norske duoen så lenge ut til å ta sølvet, men måtte seg seg slått på målstreken av italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares.

    Jan Schäuble og Rafael Ireland fra Sveits tok gullet etter å ha ledet hele veien. De ble utfordret av italienerne, men hadde krefter igjen mot slutten og vant med 2,27 sekunders margin.

    Norge har allerede sikret OL-plass i dobbeltsculler for menn.

    Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarnn
  • Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

    Johannes Høsflot Klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i Mosjøen. Petter Northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale.

    Dermed sikret Klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. Lucas Chanavat ble nummer to, mens Even Northug sikret 3.-plassen.

    Rennet var Klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for Norge i verdenscupen.

    Nå er han imidlertid kommet til enighet med Norges Skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene.

    Den tidligere skikongen Petter Northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. I semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet.

    (NTB)

    ycJj6_DcAqY
    Foto: NTB
  • Norges ishockeykvinner klare for elite-VM

    De norske ishockeykvinnene tok seg til elite-VM neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i Klagenfurt. Lørdag slo laget Sør-Korea med 8-0.

    Tea Løkke Nyberg (2), Emma Bergesen, Emilie Kruse, Iben Tillman, Madelen Haug Hansen, Andrea Dalen og Une Bjelland scoret målene i storseieren.

    Norge vant alle sine kamper i Østerrike, men havner trolig på annenplassen bak Frankrike ettersom tre av seierne har kommet på straffer.

    2.-plass eller 1.-plass spiller ingen rolle ettersom de to beste rykker opp til eliten neste år.

    (©NTB)

    Z4JKQ82eXAQ
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal