Hopp til innhold

Haaland og Nusa herjet i Norge-seier: – Hjelpe meg!

Erling Braut Haaland slet med å finne nettmaskene. Så kom supertalentet Antonio Nusa på banen ...

Euro 2024 Qualifier - Group A - Cyprus v Norway

Norge vant til slutt 4-0 over Kypros torsdag kveld og holder dermed liv i EM-håpet.

Mye av æren for det skal Norges offensive spillere ha. Alexander Sørloth satte inn 1-0 før pause, før Erling Braut Haaland gjorde slutt på den lille måltørken og scoret både 2-0 og 3-0 etter hvilen.

Dermed har Haaland 27 mål på 27 landskamper, og nå er det bare Jørgen Juve (33 mål) som har flere mål for A-landslaget.

– Det er fint det. Det var en viktig seier og vi må allerede begynne å tenke på Spania og fokusere, sier Haaland til TV 2 om 27 mål på 27 kamper.

Etter kampen var det mange av de fremmøtte som ville ha en bit av den norske superstjernen og ropte etter ham.

– Det var det jeg ville da jeg var liten. Jeg skal ikke klage på det. Det kan være halvstress. Jeg begynner å bli halvlei mitt eget navn. Men sånn er det. Jeg kan ikke gjøre så mye med det. Jeg får bare leve med det. Jeg setter selvfølgelig pris på støtten, sier Haaland.

Og Haaland, han kan takke en 18-åring ved navn Antonio Nusa for sine to siste landslagsscoringer.

Nusa ble, sammen med Oscar Bobb, byttet inn etter 62 minutter da det norske angrepsspillet lugget mer og mer.

Euro 2024 Qualifier - Group A - Cyprus v Norway

MANGE VILLE HA EN BIT: Haaland på vei bort til tilskuerne etter kampen.

Foto: YIANNIS KOURTOGLOU / Reuters

– Hjelpe meg

Det tok bare ett minutt før han driblet bort to kyprioter og skaffet hjørnespark. Innsvingen fra Fredrik Aursnes endte hos Haaland, som virket å få ballen for høyt for at det kunne bli noe særlig svung over avslutningen.

Men neida, Haaland svingte beinet rundt og regelrett hamret inn 2-0 for Norge med en fenomenal avslutning.

– Hjelpe meg! Dette er en kunstscoring. Han henter den opp i skulderhøyde på seg selv. Og han er vel 190 centimeter. Og banker den opp. Fantastisk balanse og kraft i den der, sier NRKs Carl-Erik Torp.

– Haaland ventet til det perfekte øyeblikk, før han bare banket ballen inn over Mall og i nettaket. Se roen, se teknikken, se kraften. For en spiller. For en spiss. For en nordmann, utbasunerte Jesper Mathisen på TV 2.

– Det er et fint mål. En nydelig halvvolley eller hva du vil kalle det. Det var klasse det, sier Haaland til TV 2.

– Den er fin den. Den er imponerende. Det er ikke så lett å ta den, sier Ståle Solbakken om Haalands kroppsbeherskelse på pressekonferansen etter kampen.

Fotball, EM-kvalifisering: Kypros - Norge

FLINK DANSEPARTNER: Det er ikke bare Martin Ødegaard som har fått seg en flink dansepartner. Erling Braut Haaland får nok mye nytte av sin egen i Antonio Nusa fremover.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Haaland kan smile

På 3-0 tok Nusa hovedrollen selv.

Han driblet seg fri og serverte Haaland på sølvfat med et vakkert innlegg på bakre stolpe, og City-spissen kunne enklet heade ballen i mål.

Etter scoringen løp han rett bort og jublet med Nusa, fortjent nok.

– Haaland kan bare smile og le når han har fått en servitør som Antonio Nusa i angrepsrekken, sa Jesper Mathisen på TV 2 etter scoringen.

– Vi har en verdensstjerne i Haaland. Vi har en verdensstjerne i Ødegaard, men vi har også enda flere verdensstjerner. Vi har Antonio Nusa som drar seg ned langs venstresiden. Han slår et helt ellevilt innlegg mot bakre stolpe, er rosen fra Carl-Erik Torp.

Les også NRK-børs: «Er dette det beste vi har sett av Berge på det norske landslaget?»

Cyprus Norway Euro 2024 Soccer

Fotball, EM-kvalifisering: Kypros - Norge

TOK TID: Ståle Solbakken fikk se sitt lag stange mot et kypriotisk forsvar en god stund torsdag kveld.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Selve kampen startet med et stort norsk overtak, men det tok en stund før man klarte å skape noe på et lavtliggende og kompakt Kypros-lag som stilte med fem i forsvar.

Men etter snaue 20 minutter kom det to store på rappen. Først steg Erling Haaland til værs og trodde han sendte Norge i ledelsen med en knallhard heading på Fredrik Aursnes’ fine innlegg, men keeper Joel Mall hadde stengt kjøpesenteret og stanset forsøket med en fantomredning.

Minutter senere steg Alexander Sørloth til værs og headet utenfor fra godt hold. Men trønderen skulle få sin scoring litt senere.

Etter en drøy halvtime var det Villarreal-spissen som sendte Norge opp i 1-0 da et skudd gikk via en kypriotisk forsvarsspiller og fant nettmaskene bak en utspilt Mall.

Fotball, EM-kvalifisering: Kypros - Norge

SCORET: Alexander Sørloth gratuleres av Erling Braut Haaland etter Norges 1-0-scoring.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Syntes synd på ham

Sørloth hadde vært en av Norges beste spillere frem til scoringen.

– Sist Sørloth var på Kypros for Norge ga jeg ham en toer på børsen. Da syntes jeg synd på ham, men nå er han en helt annen spiller. Han spiller med selvtillit og et helt annet trøkk, sier TV 2s Jesper Mathisen.

Mathisen henviser til Norges møte med Kypros i 2018, da Sørloth hadde en utrolig bom og leverte en av sine svakeste landskamper. Spissen har selv vært åpen om at perioden den gangen var svært vanskelig for ham å takle.

Noen revansjefølelse var det imidlertid ikke.

– Det har jeg kommet over for lenge siden. Det er så mange år siden og historie. Det var en helt vanlig kamp i dag, men samtidig utrolig deilig å score og vinne overbevisende mot Kypros, sier Sørloth til NRK.

Andre omgang fortsatte i samme spor som det første, med norsk overtak i banespillet, men uten at de store sjansene kom på løpende bånd. Sander Berge, som spilte en god kamp sentralt på midtbanen, testet Mall med et knallhardt langskudd etter et kvarter, men keeper reddet fint.

– Jeg vet det bare er Kypros Norge møter, men dette er en av Sander Berges aller beste landskamper, slo Jesper Mathisen fast på TV 2.

Cyprus Norway Euro 2024 Soccer

GOD: Sander Berge viste seg frem fra en god side torsdag. Men får han starte mot Spania?

Foto: Petros Karadjias / AP

Aursnes-mål

Etter 62 minutter hadde Solbakken fått nok av traust norsk angrepsspill. Ut gikk Sørloth og Ola Solbakken, inn kom supertalentene Oscar Bobb og Antonio Nusa.

Og et par minutter senere sto det 2-0 og 3-0, først etter at Nusa skaffet en corner som senere ble satt i mål av jærbuen, før han driblet seg fri og serverte Haaland på et sølvfat.

4-0 kom ni minutter før slutt, etter at Oscar Bobb hadde vært involvert før ballen havnet hos Fredrik Aursnes, som satte ballen i mål fra kort hold.

Hvem var Norges beste mot Kypros?

Norge fortsetter nå EM-kvaliken med kamp mot Spania på et utsolgt Ullevaal stadion førstkommende søndag.

Her er de gjenværende kampene til de tre lagene det står mellom:

Skottland:
Georgia (borte)
Norge (hjemme)

Spania:
Norge (borte)
Kypros (borte)
Georgia (hjemme)

Norge:
Spania (hjemme)
Skottland (borte)

De to beste i gruppa går direkte til EM.

null
Spiller nå
Kvestet til blods av knotter, endte opp med ti sting 00:43
Neste

Siste nytt

  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen leverte sitt beste kulestøt på over tre år lørdag.

    I stevnet Stora Turebergskastet i svenske Sollentuna, noterte han seg for et støt på 21,05 meter.

    Det skriver friidrettsbloggen Friidrett1 på X.

    Støtet er over EM-kravet på 20,85 og bare fire centimeter bak Thomsens personlige rekord på 21,09, satt innendørs.

    21,05 er Thomsens lengste kulestøt utendørs og det er kun fjerde konkurranse i karrieren at han har støtet over 21 meter, etter at han gjorde det to ganger i 2020 og én gang i 2021.

    Ifølge Friidrett1 er det også det beste kulestøtet av en norsk utøver utendørs på 38 år.

    Thomsen har fremdeles noen centimeter opp til OL-kravet på 21,50, men kulestøteren ligger foreløpig an til å kvalfisere seg til OL gjennom ranking.

    Marcus Thomsen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

    Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

    Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

    – Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

    Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

    Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

    Guro Reiten
    Foto: Reuters
  • Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerrolle: Skal holde seg i bakgrunnen

    I påvente av rettssaken akter Gjert Ingebrigtsen å fortsette som trener for utøverne han nå bistår, blant dem Narve Gilje Nordås.

    Friidrettstreneren er anklaget for mishandling i nære relasjoner. Tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. Han erkjenner ikke straffskyld.

    Heidi Reisvang hos Elden Advokatfirma, som forsvarer Ingebrigtsen, sier friidrettstreneren i tiden som kommer vil fortsette trenergjerningen.

    – Så lenge utøverne presterer og opplever at samarbeidet i sum er mer positivt enn negativt, og de ønsker ham som trener, vil han fortsette å trene dem, sier Reisvang til NTB.

    Hun legger til at Ingebrigtsen vil forholde seg på en måte som er til det beste for utøverne i forbindelse med konkurranser og stevner og «i større grad være i bakgrunnen».

    – Han håper at så lenge han holder seg i bakgrunnen, vil mediene respektere det og ikke oppsøke han eller forfølge hans familie, legger hun til.

    Reisvang vil på spørsmål fra NTB ikke utdype ytterligere hva som ligger i at trenerprofilen skal holde seg mer i bakgrunnen, men sier:

    – Under stevnet i Spania (denne uken red.anm.) søkte han ingen oppmerksomhet, men holdt seg unna. Han ønsker at mediene nå skal la han og hans familie være i fred, respektere dette og ikke oppsøke på den måten som det er gjort hittil.

    På direkte spørsmål om Ingebrigtsen har vurdert å trekke seg som trener, svarer advokaten:

    – Ikke med mindre utgangpunktetene jeg har vært inne på endrer seg.

    Det er allerede kjent at Ingebrigtsen ikke vil få trenerakkreditering til sommerens to store mesterskap, EM og OL. (NTB)

    Gjert Ingebrigtsen
    Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal