Haaland hintet om klubbavgjørelse etter ny storkamp

Erling Braut Haaland og Thomas Meunier ble begge tomålsscorere da Dortmund knuste Freiburg. Etter kampen fikk Haaland spørsmål om klubbframtiden og innrømmet at han snart må ta et valg.

Germany Soccer Bundesliga

HELT: Erling Braut Haaland scoret to mål mot Freiburg.

Foto: Martin Meissner / AP

Thomas Meunier så ut til å bli den store helten for Dortmund da han scoret to mål på hodet tidlig i den første omgangen. Men Erling Braut Haaland ville ikke være noe dårligere, og vartet opp med to scoringer selv senere i kampen.

Ermedin Demirovic trøstemål tidlig i den andre omgangen hjalp lite, for Dortmund vant til slutt kampen 5-1 etter at Mahmoud Dahoud scoret på tampen.

Etter kampen fikk Haaland som vanlig også spørsmål om klubbframtiden og innrømmet at han snart må ta et valg.

– Jeg har valgt ikke å si en eneste ting, av respekt for klubben. Jeg vil egentlig bare spille fotball, men nå begynner de å presse meg til å avgjøre ting, og det betyr at vi snart må få gang på ting, sa Haaland til Vsport.

– Tidenes måltørke

Scoringene mot Freiburg gjør at Haaland nå har scoret i åtte hjemmekamper på rad. Det var en fornøyd jærbue i pressesonen etter kampslutt.

Det er bra det. Jeg skulle hatt flere. Jeg gikk to kamper uten å score og det var tidenes måltørke, ifølge noen, sa han.

Det var cirka 25 minutter siden sist jeg scoret sist, spøkte 21-åringen.

Germany Soccer Bundesliga
Foto: Martin Meissner / AP

Dortmund hadde full kontroll fra start til slutt i kampen mot Freiburg, og Haaland fikk æren av å score hjemmelagets tredje og fjerde scoring.

Lekefotball, utbrøt Vsport-kommentator Lars Tjærnås, da Haaland satte Dortmunds fjerde og punkterte kampen.

Nordmannen har slitt foran mål i det siste i Bundesliga og risikerte å gå sin tredje kamp uten scoring. Men jærbuen skulle få slutt på «måltørken» rett før pause. Jude Bellingham satte fart og spilte Haaland fri alene med keeper. Der var nordmannen iskald og satt inn 3-0. Det var kalenderårets første Haaland-mål.

Jaktet hattrick

De to første scoringene kom fra hjørnespark fra Julian Brandt som ble nikket inn av høyreback Meunier.

Haaland jaget hattricket, men i stedet var det Dahoud som punkterte kampen med en flott avslutning fem minutter før slutt.

Seieren gjør at serietoer Dortmund halverte forspranget til serieleder Bayern München, som lørdag gjester Köln. Samtidig økte de forspranget til fjerdeplasserte Freiburg, som har hatt en kjempesesong.

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal