Hopp til innhold

Haaland hintet om klubbavgjørelse etter ny storkamp

Erling Braut Haaland og Thomas Meunier ble begge tomålsscorere da Dortmund knuste Freiburg. Etter kampen fikk Haaland spørsmål om klubbframtiden og innrømmet at han snart må ta et valg.

Germany Soccer Bundesliga

HELT: Erling Braut Haaland scoret to mål mot Freiburg.

Foto: Martin Meissner / AP

Thomas Meunier så ut til å bli den store helten for Dortmund da han scoret to mål på hodet tidlig i den første omgangen. Men Erling Braut Haaland ville ikke være noe dårligere, og vartet opp med to scoringer selv senere i kampen.

Ermedin Demirovic trøstemål tidlig i den andre omgangen hjalp lite, for Dortmund vant til slutt kampen 5-1 etter at Mahmoud Dahoud scoret på tampen.

Etter kampen fikk Haaland som vanlig også spørsmål om klubbframtiden og innrømmet at han snart må ta et valg.

– Jeg har valgt ikke å si en eneste ting, av respekt for klubben. Jeg vil egentlig bare spille fotball, men nå begynner de å presse meg til å avgjøre ting, og det betyr at vi snart må få gang på ting, sa Haaland til Vsport.

– Tidenes måltørke

Scoringene mot Freiburg gjør at Haaland nå har scoret i åtte hjemmekamper på rad. Det var en fornøyd jærbue i pressesonen etter kampslutt.

Det er bra det. Jeg skulle hatt flere. Jeg gikk to kamper uten å score og det var tidenes måltørke, ifølge noen, sa han.

Det var cirka 25 minutter siden sist jeg scoret sist, spøkte 21-åringen.

Germany Soccer Bundesliga
Foto: Martin Meissner / AP

Dortmund hadde full kontroll fra start til slutt i kampen mot Freiburg, og Haaland fikk æren av å score hjemmelagets tredje og fjerde scoring.

Lekefotball, utbrøt Vsport-kommentator Lars Tjærnås, da Haaland satte Dortmunds fjerde og punkterte kampen.

Nordmannen har slitt foran mål i det siste i Bundesliga og risikerte å gå sin tredje kamp uten scoring. Men jærbuen skulle få slutt på «måltørken» rett før pause. Jude Bellingham satte fart og spilte Haaland fri alene med keeper. Der var nordmannen iskald og satt inn 3-0. Det var kalenderårets første Haaland-mål.

Jaktet hattrick

De to første scoringene kom fra hjørnespark fra Julian Brandt som ble nikket inn av høyreback Meunier.

Haaland jaget hattricket, men i stedet var det Dahoud som punkterte kampen med en flott avslutning fem minutter før slutt.

Seieren gjør at serietoer Dortmund halverte forspranget til serieleder Bayern München, som lørdag gjester Köln. Samtidig økte de forspranget til fjerdeplasserte Freiburg, som har hatt en kjempesesong.

Siste nytt

 • NRK og VG skal vise morgendagens fotballhelter

  I sommer skal Norges U19- og U21-landslag på herresiden spille EM. NRK og VG skal sammen vise alle kampene fra de to mesterskapene.

  – Sammen skal to av Norges aller største mediehus vise frem morgendagens helter på gressmatta. Det gleder vi oss veldig til, og samarbeidet vil komme hele det norske fotballpublikummet til gode. Dette er mediemangfold i praksis, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK.

  U21-EM spilles i Romania og Georgia, fra 21. juni til 8. juli. U19-EM spilles på Malta fra 3. til 16. juli.

  NRK skal vise samtlige av Norges kamper i mesterskapet og finalene, mens VG vil sende samtlige kamper.

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hevder Tottenham er enig med ny trener

  Ifølge overgangsjournalisten Fabrizio Romano har Tottenham kommet til en verbal enighet om den ledige trenerjobben med Ange Postecoglou.

  Det skriver den italienske journalisten på sin Twitter-konto mandag morgen.

  Postecoglou ser ut til å forlate Celtic etter en meget suksessfull sesong. Han gjorde rent bord i skotsk fotball og ledet dem til ligagull og to cuptitler.

  – Alle partene er optimistiske for å få det i orden, skriver Romano, og hevder videre at det er snakk om timer eller dager før alt er i boks.

  Scottish Cup Final - Celtic v Inverness Caledonian Thistle
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Hovland klatrer to plasser på verdensrankingen

  Den norske golfstjernen Viktor Hovland ligger på 5.-plass på den oppdaterte verdensrankingen mandag. Søndag tok han sin fjerde seier på PGA-touren.

  Etter omspill mot Denny McCarthy gikk Hovland til topps i PGA-turneringen The Memorial Tournament i Ohio søndag.

  Mandag har han klatret forbi Max Homa og Zander Schauffele og innehar 5.-plassen på verdensrankingen.

  De fire beste på rankingen er uendret. Amerikaneren Scottie Scheffler troner øverst for tredje uken på rad. Spanske Jon Rahm ligger på 2.-plass, mens nordiren Rory McIlroy innehar 3.-plassen.

  Patrick Cantlay ligger på plassen foran Hovland. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste