Hopp til innhold

Haaland hintet om klubbavgjørelse etter ny storkamp

Erling Braut Haaland og Thomas Meunier ble begge tomålsscorere da Dortmund knuste Freiburg. Etter kampen fikk Haaland spørsmål om klubbframtiden og innrømmet at han snart må ta et valg.

Germany Soccer Bundesliga

HELT: Erling Braut Haaland scoret to mål mot Freiburg.

Foto: Martin Meissner / AP

Thomas Meunier så ut til å bli den store helten for Dortmund da han scoret to mål på hodet tidlig i den første omgangen. Men Erling Braut Haaland ville ikke være noe dårligere, og vartet opp med to scoringer selv senere i kampen.

Ermedin Demirovic trøstemål tidlig i den andre omgangen hjalp lite, for Dortmund vant til slutt kampen 5-1 etter at Mahmoud Dahoud scoret på tampen.

Etter kampen fikk Haaland som vanlig også spørsmål om klubbframtiden og innrømmet at han snart må ta et valg.

– Jeg har valgt ikke å si en eneste ting, av respekt for klubben. Jeg vil egentlig bare spille fotball, men nå begynner de å presse meg til å avgjøre ting, og det betyr at vi snart må få gang på ting, sa Haaland til Vsport.

– Tidenes måltørke

Scoringene mot Freiburg gjør at Haaland nå har scoret i åtte hjemmekamper på rad. Det var en fornøyd jærbue i pressesonen etter kampslutt.

Det er bra det. Jeg skulle hatt flere. Jeg gikk to kamper uten å score og det var tidenes måltørke, ifølge noen, sa han.

Det var cirka 25 minutter siden sist jeg scoret sist, spøkte 21-åringen.

Germany Soccer Bundesliga
Foto: Martin Meissner / AP

Dortmund hadde full kontroll fra start til slutt i kampen mot Freiburg, og Haaland fikk æren av å score hjemmelagets tredje og fjerde scoring.

Lekefotball, utbrøt Vsport-kommentator Lars Tjærnås, da Haaland satte Dortmunds fjerde og punkterte kampen.

Nordmannen har slitt foran mål i det siste i Bundesliga og risikerte å gå sin tredje kamp uten scoring. Men jærbuen skulle få slutt på «måltørken» rett før pause. Jude Bellingham satte fart og spilte Haaland fri alene med keeper. Der var nordmannen iskald og satt inn 3-0. Det var kalenderårets første Haaland-mål.

Jaktet hattrick

De to første scoringene kom fra hjørnespark fra Julian Brandt som ble nikket inn av høyreback Meunier.

Haaland jaget hattricket, men i stedet var det Dahoud som punkterte kampen med en flott avslutning fem minutter før slutt.

Seieren gjør at serietoer Dortmund halverte forspranget til serieleder Bayern München, som lørdag gjester Köln. Samtidig økte de forspranget til fjerdeplasserte Freiburg, som har hatt en kjempesesong.

Siste nytt

 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.
 • Ny VM-nedtur for Norge

  Norges ishockeylandslag må slå Storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-VM. Søndag ble det 1-4 mot Østerrike etter svakt spill. Sander Vold Engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke.

  Norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over Danmark. Taper Norge i ordinær tid for hittil poengløse Storbritannia mandag, blir det nedrykk.

  Tap i forlengning eller etter straffer vil bety at Norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at Østerrike slår Storbritannia tirsdag. (NTB)

  Norge ishockey-VM
  Foto: AP
 • Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Liverpool møtte Wolverhampton på Anfield i manager Jürgen Klopps siste kamp.

  Hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes Nelson Semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før Alexis MacAllister satte inn ledelsen. Fem minutter før pause økte stopperen Jarell Quansah til 2-0. Det ble også resultatet, og Klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat.

  Liverpool blir nummer tre i årets Premier League. Sju poeng bak Arsenal, og ni poeng bak Manchester City.

  Etter kampen ble Klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i Liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion.

  – Jeg elsker dere, sa Jürgen Klopp til supporterne i en tale midt på banen på Anfield.

  Klopp hadde mye på hjertet der han stod på en liten scene og med en mikrofon i hånda.

  – Dette føles ikke som en slutt. Det føles som en start. I dag så jeg et fotballag fullt av talent, ungdommelighet, kreativitet og målbevissthet.

  Klopp prøvde å dra i gang en sang med om Arne Slot, Liverpools nye manager. Publikum responderte med å første repetere «Arne Slot» før de endret til å synge Klopps navn.

  – Jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. Dere skal gå «all in» fra første dag. Dere må fortsette å tro, sa Klopp, før han til slutt takket for seg som Liverpool-manager.

  – Tusen takk. Dere er det beste laget i verden. Tusen takk!

  Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Sendeplan

Kl. Program Kanal