Hopp til innhold

Guardiola med Haaland-kritikk etter måldobbel: – Kroppsspråket hans var ikke bra

Erling Braut Haaland fikk endelig hull på byllen etter skaden. Manchester City-trener Pep Guardiola var imidlertid ikke fornøyd med kroppsspråket til jærbuen underveis i kampen.

peppe

SAVNET ENGASJEMENT: Pep Guardiola var ikke helt fornøyd med Erling Braut Haaland i den første omgangen.

Foto: JASON CAIRNDUFF // DARREN STAPLES / Reuters

City-manager Guardiola var ikke helt fornøyd med alt han så fra nordmannen i kampen mot Everton. Etter en tam førsteomgang, stusset den spanske treneren på Haalands holdning.

– Kroppsspråket hans i førsteomgang var ikke bra. Mye bedre i annenomgang, sier Guardiola til Viaplay.

– Da han scoret sitt første endret kroppsspråket seg helt. Alt han gjorde etterpå var bedre. Han må lære at selv om han ikke scorer, må han vise mot og si «jeg er her, jeg er påskrudd», fortsetter han.

Han forteller at lagets kroppsspråk ikke var som det skulle, men at det løsnet etter pause.

Fornøyd Guardiola

FORNØYD TRENER: Til tross for en dårlig første omgang, kunne Pep Guardiola til slutt juble for at stjernespissen endelig gjorde mål.

Foto: Reuters

Før kampen var det nemlig 77 dager siden sist Haaland hadde satte ballen i mål i ligaen – men mot Everton løsnet det endelig.

Jærbuen har hatt problemer med et lite brudd i foten og var ute av spill fra 6. desember til 31. januar. Dette er hans første mål etter skaden.

– Det har vært kjipt. Jeg har prøvd å holde motet oppe. Det har vært forferdelig. Jeg har kjedet meg, og det har vært forferdelig. Men nå er jeg tilbake, sier Haaland til Viaplay om skaden sin.

Det sto 0–0 etter første omgang. Haaland og co. var riktig nok på offensiven lenge, men «The Toffees» forsvarte seg svært godt.

Så etter 70 minutter fikk Haaland hull på byllen.

Etter litt klabb og babb Inni 16. meteren banket storscoreren inn ballen med høyrefoten, til ellevill jubel fra City-supporterne på Etihad Stadium.

– Var det en lettelse eller glede å score?

– Det har vært begge deler. Det er en fantastisk følelse. Det var kjekke greier, sier Haaland i intervjuet.

pJs496zdzLQ

SCORET: Her scorer Haaland endelig for City, etter måneder med måltørke.

Foto: Reuters

Bare 15 minutter senere scoret Haaland igjen, etter en nydelig enkeltprestasjon. Etter å ha blitt spilt gjennom av Kevin De Bruyne, gjorde 23-åringen alt rett. Haaland fikk ballen og passerte Jarrad Branthwaite, før sistnevnte ble skrubbet over ende. Alene med keeper plasserte han ballen enkelt i nota.

Lovordene lot heller ikke vente på seg etter at Haaland slukket måltørken.

Den tidligere fotballproffen etter den andre tvitret i vei. Alan Shearer kalte Haaland briljant, Gary Lineker mente jærbuen spilte superb, og Stan Collymore mente nordmannen viste «Beast-modus».

Haaland-glis

GLIS: Jærbuen var svært fornøyd med å få hull på byllen.

Foto: Reuters

Han står dermed med 16 ligamål denne sesongen. Liverpool-ving Mohamed Salah jakter nærmest med 14.

Sjansefattig kamp

Før Haaland satte inn det første målet etter 70 minutter, hadde City knapt skapt en eneste sjanse. Everton forsvarte seg svært godt, og lot ikke City komme til noen store muligheter.

Så ble Kevin De Bruyne byttet innpå – en annen skadeplaget City-stjerne – og da begynte de lyseblå å jakte mål. Han ga assist på Haalands andre mål.

Kampen endte til slutt 2–0 til Manchester City, som for øyeblikket leder Premier League ett poeng foran Liverpool.

Siste nytt

 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Ødegaard så Arsenal tape fra benken - ga fra seg ligaledelsen

  Arsenal, Liverpool og Manchester City har fulgt hverandre tett i kampen om seriegullet i Premier League de siste ukene.

  Etter at Liverpool gikk på et overraskende 0-1-tap mot Crystal Palace tidligere søndag, var det Arsenals tittelhåp som fikk seg et skudd for baugen søndag kveld.

  Arsenal styrte lenge mot Aston Villa, hvor Martin Ødegaard spilte en sentral rolle. Drøyt ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut og derfra fikk han se at det raknet for Arsenal.

  To scoringer fra Leon Bailey og Ollie Watkins i løpet av to og halvt minutt sørget for Unai Emerys Aston Villa tok en svært viktig seier i kampen om en topp fire-plass.

  Samtidig er det nå Manchester City som fører an i Premier League. Med seks runder igjen leder de regjerende mesterne med to poeng ned til Arsenal og Liverpool.

  Arsenal-manager Mikel Arteta sier til VG at Ødegaard «følte på noe» og at nordmannen derfor ikke kunne fortsette.

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

  Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

  Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

  – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2.

  – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han.

  To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

  – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

  Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

  Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal