Hopp til innhold

Guardiola med Haaland-kritikk etter måldobbel: – Kroppsspråket hans var ikke bra

Erling Braut Haaland fikk endelig hull på byllen etter skaden. Manchester City-trener Pep Guardiola var imidlertid ikke fornøyd med kroppsspråket til jærbuen underveis i kampen.

peppe

SAVNET ENGASJEMENT: Pep Guardiola var ikke helt fornøyd med Erling Braut Haaland i den første omgangen.

Foto: JASON CAIRNDUFF // DARREN STAPLES / Reuters

City-manager Guardiola var ikke helt fornøyd med alt han så fra nordmannen i kampen mot Everton. Etter en tam førsteomgang, stusset den spanske treneren på Haalands holdning.

– Kroppsspråket hans i førsteomgang var ikke bra. Mye bedre i annenomgang, sier Guardiola til Viaplay.

– Da han scoret sitt første endret kroppsspråket seg helt. Alt han gjorde etterpå var bedre. Han må lære at selv om han ikke scorer, må han vise mot og si «jeg er her, jeg er påskrudd», fortsetter han.

Han forteller at lagets kroppsspråk ikke var som det skulle, men at det løsnet etter pause.

Fornøyd Guardiola

FORNØYD TRENER: Til tross for en dårlig første omgang, kunne Pep Guardiola til slutt juble for at stjernespissen endelig gjorde mål.

Foto: Reuters

Før kampen var det nemlig 77 dager siden sist Haaland hadde satte ballen i mål i ligaen – men mot Everton løsnet det endelig.

Jærbuen har hatt problemer med et lite brudd i foten og var ute av spill fra 6. desember til 31. januar. Dette er hans første mål etter skaden.

– Det har vært kjipt. Jeg har prøvd å holde motet oppe. Det har vært forferdelig. Jeg har kjedet meg, og det har vært forferdelig. Men nå er jeg tilbake, sier Haaland til Viaplay om skaden sin.

Det sto 0–0 etter første omgang. Haaland og co. var riktig nok på offensiven lenge, men «The Toffees» forsvarte seg svært godt.

Så etter 70 minutter fikk Haaland hull på byllen.

Etter litt klabb og babb Inni 16. meteren banket storscoreren inn ballen med høyrefoten, til ellevill jubel fra City-supporterne på Etihad Stadium.

– Var det en lettelse eller glede å score?

– Det har vært begge deler. Det er en fantastisk følelse. Det var kjekke greier, sier Haaland i intervjuet.

pJs496zdzLQ

SCORET: Her scorer Haaland endelig for City, etter måneder med måltørke.

Foto: Reuters

Bare 15 minutter senere scoret Haaland igjen, etter en nydelig enkeltprestasjon. Etter å ha blitt spilt gjennom av Kevin De Bruyne, gjorde 23-åringen alt rett. Haaland fikk ballen og passerte Jarrad Branthwaite, før sistnevnte ble skrubbet over ende. Alene med keeper plasserte han ballen enkelt i nota.

Lovordene lot heller ikke vente på seg etter at Haaland slukket måltørken.

Den tidligere fotballproffen etter den andre tvitret i vei. Alan Shearer kalte Haaland briljant, Gary Lineker mente jærbuen spilte superb, og Stan Collymore mente nordmannen viste «Beast-modus».

Haaland-glis

GLIS: Jærbuen var svært fornøyd med å få hull på byllen.

Foto: Reuters

Han står dermed med 16 ligamål denne sesongen. Liverpool-ving Mohamed Salah jakter nærmest med 14.

Sjansefattig kamp

Før Haaland satte inn det første målet etter 70 minutter, hadde City knapt skapt en eneste sjanse. Everton forsvarte seg svært godt, og lot ikke City komme til noen store muligheter.

Så ble Kevin De Bruyne byttet innpå – en annen skadeplaget City-stjerne – og da begynte de lyseblå å jakte mål. Han ga assist på Haalands andre mål.

Kampen endte til slutt 2–0 til Manchester City, som for øyeblikket leder Premier League ett poeng foran Liverpool.

Siste nytt

 • Verstappen knuste rivalene i sesongstarten

  Max Verstappen var helt overlegen da Formel 1-sirkuset dro i gang sesongen i Bahrain GP.

  Til slutt var han over 22 sekunder foran nærmeste rivale, Red Bull-kollega Sergio Perez. Ferrari-fører Carlos Sainz ble nummer tre. Han var 25 sekunder bak Verstappen.

  – Det er urolig. I dag gikk det bedre enn forventet, sier Verstappen i seiersintervjuet.

  – Jeg følte meg bra i bilen. Det er spesielt å ha slike dager. Det skjer ikke så ofte når alt går perfekt og du føler det i ett med bilen, sier Verstappen.

  Og han kunne ikke fått en bedre start fra pole position.

  – Max Verstappen fikk akkurat den starten han ønsket seg, utbrøt Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen etter bare noen sekunder av Formel 1-racet i Bahrain.

  For Red Bull-føreren akselererte rett fra konkurrentene. Etter en runde hadde han allerede en ledelse på over sekundet. Da gjenstod fortsatt 56 av de 57 rundene i Bahrain.

  Mens Verstappen herjet med konkurrentene var det flere andre fører som fikk trøbbel. Lewis Hamilton slet tungt underveis og meldte blant annet at setet hans var ødelagt. Briten ble til slutt nummer sju.

  Etter at drøyt halvparten av rundene var fullført hadde Verstappen opparbeidet seg en ledelse på 15 sekunder. Den økte deretter jevnt frem til målgangen.

  Dette var seier nummer 55 i karrieren for Verstappen.

  – Det er fortsatt Max Verstappen som er helt overlegen i Formel 1, sa Gulbrandsen i det den suverene eneren kjørte over målstreken.

  Max Verstappen
  Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
 • Pogacar med heftig sykkelbragd – vant Strade Bianche etter solokjøring i åtte mil

  Tadej Pogacar (25) rykket med 80 kilometer igjen og tok en suveren seier i prestisjerittet Strade Bianche i Italia.

  Den slovenske UAE-syklisten viste igjen fram sin enorme kapasitet. Grusveier og en tøff løype stoppet ham ikke fra å ta saken i egne hender oppsiktsvekkende tidlig i rittet.

  Pogacar nølte ikke og bygget opp en luke ingen var i stand til å tette. Han ledet med over tre minutter før den siste biten i de gamle gatene i Siena. Der tok han imot hyllesten fra publikum og løftet sykkelen etter at målstreken var passert.

  Det skilte til slutt 2.44 minutter til den latviske toeren Toms Skujins (Lidl-Trek) etter kjøring i 215 kilometer.

  Pogacar er kun den tredje i historien til å ha vunnet Strade Bianche to ganger. 25-åringens første seier kom i 2022.

  I kvinnenes utgave ble det seier til Lotte Kopecky, etter at hun rykket fra hjemmehåpet Elisa Longo Borghini i den siste bakken. (NTB/NRK)

  Tadej Pogacar Strade Bianche
  Foto: AFP
 • Uno-X-talent vant i Frankrike

  Halvor Dolven vant det franske rittet Le Tour des 100 Communes lørdag. 19 år gamle Dolven, som sykler for utviklingslaget til det norske profflaget Uno-X, vant to sekunder foran en gruppe på seks andre ryttere. I den gruppen satt også lagkameraten Daniel Årnes, som ble nummer syv.

  Dolven angrep inne på den siste kilometeren og holdt unna helt inn til målstreken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal