Hopp til innhold

Guardiola illsint etter Haaland-annullering: – Han har sår på kroppen

Erling Braut Haaland har notert seg for rekord etter rekord til nå denne sesongen. Onsdag tangerte han Thierry Henry, men er ett målpoeng unna å ha rekorden selv etter at VAR grep inn.

ANNULLERT: Mens Haaland headet ballen i mål, slo Levi Colwill ut med armene – og fikk senere støtte av dommer Simon Hooper etter en VAR-sjekk.

Haaland trodde nemlig han hadde sendt City i ledelsen da han løp seg fri inne i boksen og headet ballen i mål drøyt ti minutter før slutt. Etter en VAR-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at Haaland dro i drakten til Brighton-forsvarer Levi Colwill.

Nede på sidelinjen raste City-manager Pep Guardiola mot avgjørelsen.

– Se på den (situasjonen). Se på den. Hvis det er en forseelse, så er hver duell med Erling en forseelse, sier Guardiola til Sky Sports.

Til BBC utdyper han:

– Hvis det er en forseelse, så er det 25 forseelser for hver eneste forsvarsspiller når det blir spilt en lang ball opp. Hvis det er en forseelse, så er det en forseelse hver gang. Kom igjen. Det er latterlig. Det annullerte målet er latterlig, men det gjør ikke noe, sier han.

På pressekonferansen etter kampen fortsatte Guardiola kritikken mot avgjørelsen.

– Han scorer fordi han er større. Han er sterkere. Han kom seg i posisjon til det, sier spanjolen ifølge VG.

Guardiola

IKKE FORNØYD: Pep Guardiola.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

– Erling har sår på kroppen etter kampen. Hvis det er ulovlig, det som han gjør ved målet, så er alt som forsvarere gjør mot Erling Haaland frispark, sier Guardiola.

Guardiola fikk ikke gehør hos dommerteamet, annet enn at han snakket på seg et gult kort.

– Jeg vet ikke hvorfor City er så opprørte. Det så ut som en klar forseelse for meg, sier Sky Sports' Alan Smith.

– Jeg synes det er riktig å annullere. Colwill holder litt først. Erling holder mye, rett før scoringen. Når du drar drakta ut så den står omtrent som et seil på Colwill, så mener jeg at han ikke har noe annet valg enn å annullere, sier Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås.

Haaland Van Hecke

TETTE DUELLER: Haaland hadde mange dueller med forsvarsspillerne i løpet av kampen. Her i duell med Jan Paul van Hecke.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Tangerte Henry-rekord

Selv uten scoring, ble det likevel en rekord for Haaland onsdag kveld. Han tangerte nemlig rekorden for antall målpoeng i en Premier League-sesong, i perioden hvor Premier League har bestått av 20 lag (siden 1995/96-sesongen).

Etter at han selv hadde bommet på en heading og ikke fikk av gårde en god avslutning alene med Brighton-keeper Jason Steele tidlig i den første omgangen, valgte han pasningen da han på ny ble spilt fri i bakrom.

Haaland fant Phil Foden og med Steele ute på halvdistanse, sendte Foden City i ledelsen.

Det var Haalands 44. målpoeng i Premier League denne sesongen, fordelt på 36 mål og åtte målgivende pasninger.

Det er kun Thierry Henry (2002/03) som har gjort det samme i en Premier League-sesong med 20 lag.

Thierry Henry

MÅLMASKIN: Thierry Henry hadde 24 mål og 20 assists i 2002/03-sesongen.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Ifølge The Analyst har både Andy Cole (1993/94) og Alan Shearer (1994/95) notert seg for 47 målpoeng i løpet av sesong, men begge i sesonger med 22 lag i Premier League.

Brightons Julio Enciso utlignet med en vanvittig langskudd før pause. Det ble også kampens siste tellende mål.

Guardiola: – Drakk all alkoholen i Manchester

For City ble det dermed deres første poengtap etter tolv strake seirer i Premier League, men seriegullet sikret de seg allerede i helgen. I etterkant ble det også en solid feiring, om vi skal tro Guardiola.

– Den kampen vi spilte, 48 timer etter at vi drakk all alkoholen i Manchester ... 48 timer senere viste vi hvorfor vi er mesterne, sier Guardiola til Sky Sports.

Brighton er på sin side sikret en sjetteplass. Det betyr at de får en plass i Europa League neste sesong.

Premier League-sesongen avsluttes søndag.

Siste nytt

 • Duplantis tok EM-gull – verdensrekorden glapp

  Armand Duplantis var nære på, men det ble ingen verdensrekord for det svenske fenomenet.

  Han forsøkte seg på høyden 6,25 meter, men rev tre ganger.

  Han tok imidlertid mesterskapsrekord da han hoppet over 6,10 meter.

  – Han har tatt stavhopp til et helt nytt nivå og gjort idretten enda mer spektakulær enn den var tidligere, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

  Duplantis sikret EM-gullet foran greske Emmanouil Karalis.

  Tyrkiske Esu Sasma tok bronsemedaljen.

  2024 European Athletics Championships, day 6
  Foto: BILDBYRÅN
 • 16-åringer herjet for Stabæk - opp på kvalikplass

  To lynraske nettkjenninger i åpningsminuttene la grunnlaget for Stabæks 4-2-seier hjemme mot Mjøndalen i 1. divisjon onsdag.

  De to 16-åringene Oskar Spiten-Nysæter (2) og Sebastian Olderheim (2) scoret målene som bringer Stabæk opp på 6.-plass i 1. divisjon.

  Fire poeng skiller opp til Vålerenga på direkte opprykksplass. Mjøndalen har på sin side spilt fem strake kamper uten seier, og bruntrøyene er nummer tolv på tabellen. (NTB)

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

  Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

  Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

  Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

  Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

  Ida Emilie Heggem Warvik
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal