Hopp til innhold

Grøvdal tok knallsterkt EM-gull i terrengløp

Karoline Bjerkeli Grøvdal leverte et bunnsolid løp, og sikret dagens andre norske EM-gull i terreng.

Grøvdal

– Endelig! Det er så gøy! utbryter Grøvdal i intervju med NRK.

– Det er alltid stort å ta medalje, men det er noe helt spesielt å ta gull – jeg har ikke vært bortskjemt med det. Jeg har tatt så mange bronser og sølv, og har ventet på min tur til å ta gullet. Jeg var så lettet da jeg løp mot mål.

Mens Jakob Ingebrigtsen sikret suverent EM-gull på herresiden, kjempet Karoline Bjerkeli Grøvdal seg til et meget sterkt gull på kvinnesiden.

– Har tatt meg tolv år

I duell med Meraf Bahta fra Sverige var hun sterkest, og løp fra svensken på tampen. Hun fikk fem-seks sekunder mot slutten, og sikret sitt første EM-gull i terrengløp.

– Det var så sterkt felt i dag. De beste er med her. Det er ekstra kult å ta det gullet da, sier Grøvdal.

Som hun selv understreker, så har det ofte vært litt stang ut når det skal kjempes om gull. Derfor synes hun det føles ekstra godt å ta EM-gull i terrengløp.

– Det har tatt meg tolv år. Jeg er så lettet og glad, for jeg er alltid nærme hele tiden. Jeg mangler ofte det lille, og det er deilig å vise at jeg også kan vinne, sier langdistanseløperen.

– Hva var planen din?

– Jeg hadde ikke noe taktikk. Jeg må se hvordan formen er, for det er lenge siden jeg har konkurrert. Jeg tror jeg var lur med de to første korte rundene, da jeg måtte slippe. Jeg var bak, og tenkte at om de skal springe så fort, så klarer jeg ikke det. Heldigivis hadde jeg is i magen og tettet luka, sier hun.

De andre norske langt bak

31-åringen hadde et skuffende OL, der hun aldri var med i toppen i distansene. Dermed ble terrengløpet i Dublin en stor opptur for langdistanseløperen fra Isfjorden.

Hun har allerede bronse og sølv i terreng, men dette var altså hennes første gull på seniornivå.

Ine Bakken ble nest best fra Norge med 50.-plass, mens Mathilde Theisen ble nummer 57.

Grøvdal gikk inn til tiden 26.34, og bak henne og Bahta havnet tyske Alina Reh.

Den norske langdistanseløperen har levert i terrengløp i en årrekke, og hun tok sin første medalje tilbake i 2006. Det var sølv i juniorklassen.

Siste nytt

 • Zuccarello herjet med mål og to assist – ett målpoeng fra 600 i karrieren

  Mats Zuccarello herjet med ett mål og to assist da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 4-1 i NHL søndag. Han mangler ett målpoeng på 600 i karrieren.

  Zuccarello er etter søndagens kamp oppe i 192 mål og 407 assist i grunnseriekamper i NHL. Dermed står han foran et gjevt jubileum.

  (©NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Hššk / NTB
 • Nordstad Moen klarte OL-kravet på maraton

  Friidrettsprofilen Sondre Nordstad Moen løp inn til tredjeplass i et maratonløp i japanske Fukuoka søndag.

  Nordstad Moen ble klokket inn til tiden 2.07.16, hvilket bare er halvannet minutt bak hans norske rekord, melder Friidrett1.

  Trønderens tid er i tillegg under OL-kravet og hans tredje beste løp på distansen noensinne.

  Sist Nordstad Moen løp like fort på maratondistansen var i 2019.

  Hans norske rekord lyder på 2.05.48 og stammer fra nettopp Fukuoka i 2017. (NTB)

  Sondre Nordstad Moen i aksjon på 10.000 meter for menn på Bislett.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Storspill fra Hovland på siste dag på Bahamas

  Det ble ikke noe hat trick for Viktor Hovland i den eksklusive Hero World Challenge-turneringen på Bahamas, arrangert i regi av Tiger Woods.

  Nordmannen vant turneringen i både 2021 og 2022, men spilte svakt de tre første dagene og var aldri med i seierskampen. Han leverte imidlertid svært bra søndag, hvor han på de 15 første hullene noterte seg for to eagler og seks birdier.

  De siste tre hullene gikk han ett slag over par og dermed ble det en runde på totalt ni slag under par.

  Alle spillerne er ikke ferdigspilt, men i skrivende stund er det den beste runden så langt søndag. Hovland ligger an til å avansere fra en 16. plass til en delt 11. plass.

  Viktor Hovland
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal