NRK Meny
Normal

Grøvdal norsk lyspunkt

En mellomdistanseløper og en stavhopper sørget for de norske lyspunktene da lag-EM i friidrett ble avsluttet søndag. Men de kunne ikke hindre norsk nedrykk.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til en oppløftende andreplass på kvinnenes 1.500 meter i lag-EM i Russland. Romsdalsjenta løp inn på tiden 4.16,22. Plasseringen er Norges beste prestasjon så langt i mesterskapet. Russiske Anna Shchagina vant løpet. Kommentatorer: Jann Post og Vebjørn Rodal

Det var langt mellom topplasseringene da Norge forsøkte å beholde plassen i den øverste divisjonen.

Det norske landslaget endte sist av de tolv nasjonene.Få lyspunkter dukket opp under konkurransen, da Norge ikke var i nærheten av å hindre nedrykk etter å ha kvalifisert seg for det ypperste selskapet i fjor.

Norsk rekord på 4 x 100 meter lørdag og Karoline Bjerkeli Grøvdals 2.-plass på 1500 meter ble høydepunktene.

Med altfor mange bunnplasseringer i de totalt 40 øvelsene de europeiske friidrettsutøverne måtte igjennom, ble det en nærmest uunngåelig 12.-plass. Med 121 poeng var det hele 247,5 poeng opp til Russland som vant.

Norges naboland, Sverige og Finland, slår følge med nordmennene til B-divisjonen. 96 poeng skilte Norge og Hviterussland på sikker plass.

Meinseth imponerte

Eirik Greibrokk Dolve

Eirik Greibrokk Dolve tangerte sin personlige rekord i stavsprang, og ble nummer 5

Foto: Christian Petersen / Afp

Stavhopper Eirik Greibrokk Dolve var en av få nordmenn som presterte opp mot sitt beste under Super League-stevne søndag.

20-åringen tangerte sin personlige rekord på 5.45, noe som ga en 5.-plass.

Unggutten Even Meinseth deltok på 200 meter. 19-åringen slettet John Ertzgaards juniorrekord på 21,21 da han løp inn til 21,13, men måtte se ti utøvere foran seg på resultatlista.

Sven Martin Skagestad kastet 56,83 i diskos. Det ga han en 7.-plass i øvelsen.

Skuffende

De andre norske utøverne levde ikke opp til forventningene. I alle de resterende øvelsene søndag ble nordmennene nummer ni eller svakere.

På forhånd var det forventet at Norge skulle få det tøft med å overleve i toppdivisjonen. Norges sterkeste kort, Henrik Ingebrigtsen, måtte stå over stevnet på grunn av skade. Det samme måtte sprinteren Jaysuma Saidy Ndure. Andreas Thorkildsen og Ingvill Måkestad Bovim er langtidsskadd.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal