Hopp til innhold

Griner hedret etter cannabisdommen – Russland åpner for fangeutveksling

Phoenix Mercury åpnet kampen mot Connecticut Sun med 42 sekunders stillhet for å hedre Brittney Griner etter hun ble dømt til ni års fengsel i Russland.

Før WNBA-kampen mellom Connecticut Sun og Phoenix Mercury sto spillere og trenere fra begge lag med armene rundt hverandre i stillhet på midtbanen. Stillheten varte i 42 sekunder ettersom Griner bruker trøye nummer 42 i Phoenix.

– Hele laget gråt før kampen. Du prøver å hedre henne og spille hardt for henne. Enten hun er her eller ikke. Akkurat nå må vi prøve å holde ånden hennes i live og hedre den, sa Phoenix-spiller Skylar Diggins-Smith.

Griner har spilt for Phoenix Mercury siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.

Myndighetene i Russland er åpne for å diskutere fangeutveksling med USA, bekrefter utenriksminister Sergej Lavrov. Han omtalte saken fredag under et besøk i Kambodsja.

Griner ble tiltalt av russerne «for smugling og besittelse av en betydelig mengde narkotisk stoff», som i landet har en strafferamme på ti år. Hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven.

WNBA-profilen har vært fengslet i Russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i Moskva. Tollere fant 0,7 gram cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina. Torsdag ble hun dømt til ni års fengsel.

Mercury Sun Basketball
Foto: Sarah Gordon / AP

Siste nytt

 • Nytt flykaos for Lillefosse – stavene forsvant igjen

  Det hviler en forbannelse rundt Pål Haugen Lillefosses staver. Foran EM i München forsvant de igjen og ble borte i 17 dager.

  I formiddag skal 21-åringen fra Bergen ut i kvalifisering i stavkonkurransen sammen med Guttormsen-brødrene Sondre og Simen under EM i München. Først for seks dager siden kom stavene hans til rette igjen.

  De forsvant før VM i Eugene i USA i juli også. Da kom de bort i fly- og bagasjerot da han reiste til den norske precampen i Berkeley foran mesterskapet i Oregon.

  Flere ganger denne sesongen har Lillefosse manglet stavene sine når han har ankommet et konkurransested. Flyverden er ikke i vater etter pandemien.

  – De brukte litt over en uke uten at jeg visste hvor de var i verden. Jeg er veldig glad for at de kom fram til slutt. Det var en liten stressfaktor. De ringte til slutt fra San Francisco flyplass og sa at de hadde kommet fram, sa Lillefosse til NTB i VM-byen Eugene 19. juli.

  Da fikk han stavene sine noen dager før han reiste fra precampen og til VM-byen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Fotballdommere trakasseres oftere

  Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022.

 • Finsk sjokkseier: – Et sportslig eventyr

  Finske Wilma Murto gikk sensasjonelt helt til topps i kvinnenes stavsprang-finale og tok EM-gullet foran Katerina Stefanidi og Tina Sutej.

  – Et sportslig eventyr, kommenterte Jann Post og fikk samme reaksjon hos kollega Christina Vukicevic.

  – Et sjokk, beskrev hun gullet.

  Murto tok gullet med et hopp på 4,85, hele 10 centimeter foran Stefanidi på andreplass.

  Norske Lene Retzius (26) kom til EM-finalen i stav som medaljekandidat, men svingte seg aldri over 4,40 meter og endte sist.

  2022 European Championships
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste