Griezmann ble fransk helt på 225 sekunder

Frankrike hadde kniven på strupen. Men så viste Antoine Griezmann hvorfor han blir omtalt som en av verdens beste fotballspillere.

APTOPIX Soccer Euro 2016 France Ireland

FRANSK HELT: Antoine Griezmann sklir bortover gresset i glede etter å ha utlignet til 1-1.

Frankrike lå under 0-1, og hjemmepublikummet var i ferd med å få ordentlig skjelven med litt over en halvtime igjen av åttedelsfinalen mot Irland.

Men så snudde Antoine Griezmann kampen.

Liten luftens baron

Først var det hodespilleren Griezmann som skulle vise seg fram. Den 175 centimeter høye stjernespilleren hang i lufta og stanget inn utligningen. Lille Griezmann er nå den eneste spilleren i EM som har scoret to mål på hodet.

Antoine Griezmann. Der sitter den. Sagna slår inn, og i feltet er Grizmann sterkest. Header knallhardt opp i hjørnet.

Så, bare 225 sekunder senere, stormet Griezmann mot mål, fikk en stuss fra Olivier Giroud, og satte ballen lavt og hardt i nettet. 2-1 til Frankrike, og dermed er Griezmann delt toppscorer i EM med tre mål.

Han er oppe i enestående 36 scoringer denne sesongen.

– Strålende, kommenterte Tom Nordlie.

Antoine Griezmann scorer sitt tredje mpl i mesterskapet og det andre i denne kampen.

Bare minutter senere ble kampen i realiteten avgjort, og nok en gang var det på grunn av Frankrikes hurtigtog. 25-åringen sprintet fra hele Irland-forsvaret igjen. Denne gangen ble han felt alene med keeper, og Irlands Shane Duffy fikk rødt kort. Med ti mann hadde Irland få muligheter, og det endte 2-1.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg hadde familien min på tribunen, og jeg er nær dem. Jeg håper det fortsetter på denne måten for laget, sier Griezmann.

Verdensstjerne

Griezmann har havnet litt i skyggen av Dimitri Payet så langt i EM, og før mesterskapet var det mest snakk om Paul Pogba. Men den lille måltyven har tatt hovedrollen når Frankrike har trengt det som mest. Han scoret også det viktige målet mot Albania i det 90. minutt i gruppespillet.

Det er nå stor enighet i fotballverdenen om at franskmannen er blitt en av verdens aller beste fotballspillere.

Laster Twitter-innhold

– Han har utviklet seg til å bli en av verdens beste spisser, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad, som er bosatt i Spania og følger Atletico Madrid tett.

– Han scorer ikke like ofte som for eksempel Luis Suárez og Karim Benzema, fordi han spille for Atlético, som er mer defensive og ikke har samme offensive kapasitet, men tallene viser at han ligger helt der oppe blant de beste avslutterne i Europa, sier han.

Scorer når det gjelder

Han tror ikke det er tilfeldig av Griezmann har scoret viktige mål i EM så langt.

– Griezmann har utviklet en tendens til å score i viktige kamper. Denne sesongen for Atlético scoret han vinnermålet borte mot Real Madrid, begge målene hjemme mot Barcelona i kvartfinalen av mesterligaen, og borte mot Bayern München. I dag var et nytt eksempel. Spesielt det andre målet, hvor han holder hodet kaldt alene med keeper, er typisk Griezmann, sier Haugstad.

FBL-EURO-2016-MATCH40-FRA-IRL

HYLLET: Dimitri Payet 'pusser støvlene' til Antoine Griezmann etter Griezmanns andre scoring.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.