NRK Meny
Normal

Griezmann ble fransk helt på 225 sekunder

Frankrike hadde kniven på strupen. Men så viste Antoine Griezmann hvorfor han blir omtalt som en av verdens beste fotballspillere.

APTOPIX Soccer Euro 2016 France Ireland

FRANSK HELT: Antoine Griezmann sklir bortover gresset i glede etter å ha utlignet til 1-1.

Foto: Michael Sohn / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Frankrike lå under 0-1, og hjemmepublikummet var i ferd med å få ordentlig skjelven med litt over en halvtime igjen av åttedelsfinalen mot Irland.

Men så snudde Antoine Griezmann kampen.

Liten luftens baron

Først var det hodespilleren Griezmann som skulle vise seg fram. Den 175 centimeter høye stjernespilleren hang i lufta og stanget inn utligningen. Lille Griezmann er nå den eneste spilleren i EM som har scoret to mål på hodet.

Antoine Griezmann. Der sitter den. Sagna slår inn, og i feltet er Grizmann sterkest. Header knallhardt opp i hjørnet.

Så, bare 225 sekunder senere, stormet Griezmann mot mål, fikk en stuss fra Olivier Giroud, og satte ballen lavt og hardt i nettet. 2-1 til Frankrike, og dermed er Griezmann delt toppscorer i EM med tre mål.

Han er oppe i enestående 36 scoringer denne sesongen.

– Strålende, kommenterte Tom Nordlie.

Antoine Griezmann scorer sitt tredje mpl i mesterskapet og det andre i denne kampen.

Bare minutter senere ble kampen i realiteten avgjort, og nok en gang var det på grunn av Frankrikes hurtigtog. 25-åringen sprintet fra hele Irland-forsvaret igjen. Denne gangen ble han felt alene med keeper, og Irlands Shane Duffy fikk rødt kort. Med ti mann hadde Irland få muligheter, og det endte 2-1.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg hadde familien min på tribunen, og jeg er nær dem. Jeg håper det fortsetter på denne måten for laget, sier Griezmann.

Verdensstjerne

Griezmann har havnet litt i skyggen av Dimitri Payet så langt i EM, og før mesterskapet var det mest snakk om Paul Pogba. Men den lille måltyven har tatt hovedrollen når Frankrike har trengt det som mest. Han scoret også det viktige målet mot Albania i det 90. minutt i gruppespillet.

Det er nå stor enighet i fotballverdenen om at franskmannen er blitt en av verdens aller beste fotballspillere.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Han har utviklet seg til å bli en av verdens beste spisser, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad, som er bosatt i Spania og følger Atletico Madrid tett.

– Han scorer ikke like ofte som for eksempel Luis Suárez og Karim Benzema, fordi han spille for Atlético, som er mer defensive og ikke har samme offensive kapasitet, men tallene viser at han ligger helt der oppe blant de beste avslutterne i Europa, sier han.

Scorer når det gjelder

Han tror ikke det er tilfeldig av Griezmann har scoret viktige mål i EM så langt.

– Griezmann har utviklet en tendens til å score i viktige kamper. Denne sesongen for Atlético scoret han vinnermålet borte mot Real Madrid, begge målene hjemme mot Barcelona i kvartfinalen av mesterligaen, og borte mot Bayern München. I dag var et nytt eksempel. Spesielt det andre målet, hvor han holder hodet kaldt alene med keeper, er typisk Griezmann, sier Haugstad.

FBL-EURO-2016-MATCH40-FRA-IRL

HYLLET: Dimitri Payet 'pusser støvlene' til Antoine Griezmann etter Griezmanns andre scoring.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal