Hopp til innhold

Granerud jublet for historisk seier – så kom kontrabeskjeden

Halvor Egner Granerud trodde han hadde tatt sesongens 12. seier. Så ble han plutselig disket.

Granerud

BLE DISKET: Halvor Egner Granerud ble disket etter det han trodde var sesongens 12. verdenscupseier.

Foto: Raed Krishan / AP

– Det er klart det er kjedelig. Det er ikke sånt man har lyst til at skal skje. Det var en veldig kjip avslutning på dagen, men sånn er det av og til, sier Halvor Egner Granerud i et intervju med NRK.

For Granerud leverte to solide hopp i Rasnov i Romania, og var på vei til å bli historisk.

Grafikken viste at han slo japanske Ryoyu Kobayashi med to poeng og tilsynelatende tok sin 12. verdenscupseier denne sesongen, og med det slo Roar Ljøkelsøys norske rekord på 11. verdenscupseiere i en og samme sesong.

Men så kom beskjed på Det internasjonale skiforbundets sider, om at han ble disket på grunn av hoppdressen etter finalehoppet. Det skaper usikkerhet før VM.

– Det her var generalprøven før VM. Skaper dette usikkerhet siden det skjer nå?

– Ja, litt. Det var ikke på denne måten jeg hadde lyst til å gjennomføre rennet på, sier Granerud.

KONTROLL: Granerud på veg til dresskontroll.

Feil mål på dressen

Granerud tangerte Roar Ljøkelsøys rekord på 11 verdenscupseiere etter søndagens renn i Zakopane. I dag hadde han mulighet til å ta sin 12. verdenscupseier i Rasnov, men slik ble det ikke.

Granerud

BITTERT: Jacobsen

Foto: Jan Woitas / AP

– Hoppdressen var litt for stor i hofta da vi målte. Det er selvfølgelig kjipt. Men jeg og kontrolløren inne på målerommet så at den var litt stor og da var det egentlig greit, sier Granerud.

Sportssjef for hopplandslaget Clas Brede Bråthen forteller at feilen kommer til å bli rettet opp til morgendagens blandede lagkonkurranse.

– Dessverre ble Halvor disket fordi det ble funnet avvik ved kontrollmåling etter siste hoppet. Dette er veldig kjedelig for Halvor, men det vil bli rette opp til i morgen. Heldigvis tapte ikke Halvor noe i sammendraget da også Markus Eisenbichler led samme skjebne i dag, sier Bråthen.

– Det skjer stadig vekk

NRKs hoppekspert Anders Jacobsen forteller at diskvalifikasjon på grunn av hoppdress er noe som stadig forekommer i hopp.

– Det skjer stadig vekk, men Norge har vært veldig bra den sesongen her og de har hatt veldig få diskvalifikasjoner, sier Jacobsen.

Jacobsen forteller at man må leve på grensa for å være med i kampen om verdenscupseiere.

– Jeg føler det norske laget har mye på stell. Man kan se på statistikken at det har vært veldig få diskede nordmenn. man prøver hele tiden å være på grensa. Det er på grensa man vinner verdenscupseiere, legger han til.

NRK-eksperten tror på sin side at Granerud og det norske laget har lært en lekse og at dette ikke kommer til å skje igjen med det første.

– Kan en sånn situasjon gjøre at man blir enda nøyere? Vi kommer ikke til å se Granerud bli disket under VM, det er jeg 100 prosent sikker på, sier Jacobsen.

Granerud trodde han hadde vunnet etter dette hoppet.

TRODDE HAN VANT: Granerud trodde han hadde vunnet etter dette hoppet.

Siste nytt

 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet og opplyser at de nå vil gjøre en gjennomgang av publikumsreglene i nasjonen.

  «Gjennomgangen vil sikre at oppdaterte regler og forskrifter settes på plass for raskt og effektivt ilegge passende straffer for å unngå gjentakelse av slike hendelser», heter det i meldingen.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP
 • Nadal gjør comeback i Barcelona: – Skal behandle det som mitt siste år

  Rafael Nadal bekreftet mandag at han skal spille Barcelona Open. Der møter han Flavio Cobolli fra Italia i første runde tirsdag.

  – For meg er det en gave å kunne være her i Barcelona, jeg vil behandle det som mitt siste år her og jeg vil nyte hvert øyeblikk, sa Nadal om turneringen han har vunnet rekordmange 12 ganger tidligere.

  Nadal har ikke spilt siden Brisbane International i januar på grunn av skade. Han har senere måttet trekke seg fra en rekke store turneringer, inkludert Australian Open, Indian Wells og Monte-Carlo Masters.

  Turneringen i Barcelona blir Nadals første på grus siden han slo Casper Ruud i finalen av French Open i mai 2022.

  Nadal
  Foto: AP
 • Macron: Åpningsseremonien i OL kan bli flyttet

  Frankrikes president Emmanuel Macron er sikker på at de skal få til en storstilt åpningsseremoni i OL tross utfordringer med sikkerheten og risiko for terror.

  – Vi kan gjøre det, og vi vil klare det, sier Macron om den planlagte åpningsseremonien 26. juli.

  Macron påpeker i intervju med RMC Radio og BFM TV at de ikke tar lett på oppgaven, og at myndighetene ikke går inn i dette med et naivt synspunkt.

  Macron sier at de har en Plan B om det viser seg senere at det vil bli for risikabelt å arrangere åpningsseremonien vel elven Seinens bredder.

  – Hvis sikkerheten er truet, kan det bli aktuelt å flytte seremonien til Stade de France.

  For første gang er det planlagt å ha en åpningsseremoni i OL utenfor et stadion. Omkring 160 båter vil ta utøverne på en seks kilometer lang rute langs Seinen. Over 300.000 tilskuere er ventet.

  Nylig tvang potensielle terrortrusler myndighetene til å øke sikkerheten rundt Champions League-kampen mellom Paris Saint-Germain og Barcelona. (NTB)

  Macron
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal