Hopp til innhold

Granerud jublet for historisk seier – så kom kontrabeskjeden

Halvor Egner Granerud trodde han hadde tatt sesongens 12. seier. Så ble han plutselig disket.

Granerud

BLE DISKET: Halvor Egner Granerud ble disket etter det han trodde var sesongens 12. verdenscupseier.

Foto: Raed Krishan / AP

– Det er klart det er kjedelig. Det er ikke sånt man har lyst til at skal skje. Det var en veldig kjip avslutning på dagen, men sånn er det av og til, sier Halvor Egner Granerud i et intervju med NRK.

For Granerud leverte to solide hopp i Rasnov i Romania, og var på vei til å bli historisk.

Grafikken viste at han slo japanske Ryoyu Kobayashi med to poeng og tilsynelatende tok sin 12. verdenscupseier denne sesongen, og med det slo Roar Ljøkelsøys norske rekord på 11. verdenscupseiere i en og samme sesong.

Men så kom beskjed på Det internasjonale skiforbundets sider, om at han ble disket på grunn av hoppdressen etter finalehoppet. Det skaper usikkerhet før VM.

– Det her var generalprøven før VM. Skaper dette usikkerhet siden det skjer nå?

– Ja, litt. Det var ikke på denne måten jeg hadde lyst til å gjennomføre rennet på, sier Granerud.

KONTROLL: Granerud på veg til dresskontroll.

Feil mål på dressen

Granerud tangerte Roar Ljøkelsøys rekord på 11 verdenscupseiere etter søndagens renn i Zakopane. I dag hadde han mulighet til å ta sin 12. verdenscupseier i Rasnov, men slik ble det ikke.

Granerud

BITTERT: Jacobsen

Foto: Jan Woitas / AP

– Hoppdressen var litt for stor i hofta da vi målte. Det er selvfølgelig kjipt. Men jeg og kontrolløren inne på målerommet så at den var litt stor og da var det egentlig greit, sier Granerud.

Sportssjef for hopplandslaget Clas Brede Bråthen forteller at feilen kommer til å bli rettet opp til morgendagens blandede lagkonkurranse.

– Dessverre ble Halvor disket fordi det ble funnet avvik ved kontrollmåling etter siste hoppet. Dette er veldig kjedelig for Halvor, men det vil bli rette opp til i morgen. Heldigvis tapte ikke Halvor noe i sammendraget da også Markus Eisenbichler led samme skjebne i dag, sier Bråthen.

– Det skjer stadig vekk

NRKs hoppekspert Anders Jacobsen forteller at diskvalifikasjon på grunn av hoppdress er noe som stadig forekommer i hopp.

– Det skjer stadig vekk, men Norge har vært veldig bra den sesongen her og de har hatt veldig få diskvalifikasjoner, sier Jacobsen.

Jacobsen forteller at man må leve på grensa for å være med i kampen om verdenscupseiere.

– Jeg føler det norske laget har mye på stell. Man kan se på statistikken at det har vært veldig få diskede nordmenn. man prøver hele tiden å være på grensa. Det er på grensa man vinner verdenscupseiere, legger han til.

NRK-eksperten tror på sin side at Granerud og det norske laget har lært en lekse og at dette ikke kommer til å skje igjen med det første.

– Kan en sånn situasjon gjøre at man blir enda nøyere? Vi kommer ikke til å se Granerud bli disket under VM, det er jeg 100 prosent sikker på, sier Jacobsen.

Granerud trodde han hadde vunnet etter dette hoppet.

TRODDE HAN VANT: Granerud trodde han hadde vunnet etter dette hoppet.

Siste nytt

 • NM i super-G er avlyst

  Krevende snøforhold gjorde at juryen i NM i alpint så seg tvunget til å avlyse fredagens super-G-renn i Trysil.

  Dermed ble NM-rennene avlyst for tredje dag på rad. Det var heller ikke mulig å gjennomføre utforrennene verken onsdag eller torsdag.

  Begge kjønn skulle ha kjørt renn, men slik blir det ikke.

  Onsdag var det i hovedsak tåken som ødela. Både torsdag og fredag var det mildvær kombinert med nysnø som gjorde at rennene ikke kunne arrangeres.

  Etter planen går lørdagens storslalåm og søndagens slalåm som planlagt. Det er meldt minusgrader til helgen, noe som øker sjansene for at rennene går som planlagt. Begge rennene skal sendes på NRK.

  FIS World Cup utfor kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Mer enn 1,5 millioner mennesker hadde forsøkt å få billett til kampen.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Thiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  – Jeg har alltid drømt om dette øyeblikket, å få feire sammen med dere i mitt eget hjemland. Det er det beste som finnes, sa Messi.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  – Jeg er evig takknemlig for denne spillegruppen. Fotballen er deres, den tilhører alle dem som bar trøyen i VM, sa landslagstreneren Lionel Scaloni.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Zuccarello og Wild tapte mot Flyers

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello tapte 5-4 for Philadelphia Flyers på bortebane. Kampen endte med shootout.

  Resultatet etter full tid var 4-4, og på overtid ble det ingen mål. I den avgjørende straffekonkurransen trakk Flyers det lengste strået.

  Zuccarello fikk hele 21.55 minutter på isen, og noterte seg for en assist og tre skudd på mål under kampen.

  (©NTB)

  Wild Flyers Hockey
  Foto: Matt Slocum / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste