Hopp til innhold

Granerud beste norske før finaleomgangen i Ruka

De norske hopperne viste noen små tegn til bedring i førsteomgangen i finske Ruka, men er likevel på vei mot et nytt svakt verdenscuprenn.

Halvor Egner Granerud fulgte opp lørdagens skuffende resultat med 142 meter i storbakken. Flere konkurrenter leverte langt bedre hopp, og nordmannen er nummer tolv før finaleomgangen.

Lørdagens seierherre Stefan Kraft leder med hele 13 poeng ned til tyske Stephan Leyhe før hopp to. Granerud har 26,8 poeng opp til den østerrikske lederen.

Johann Forfang var best av samtlige i kvalifiseringen til rennet, men traff ikke perfekt da det gjaldt som mest. I førsteomgangen landet han på 129,5 meter.

Kristoffer Sundal klinket til med 138 meter, mens Daniel-André Tande landet fire meter kortere og sikret seg også retten til å hoppe igjen.

Fredrik Villumstad (121 meter) og Marius Lindvik (122 meter) greide ikke å ta seg videre til andreomgangen.

Landslaget skuffet stort i lørdagens åpningsrenn. Regjerende verdenscupvinner Granerud ble da beste norske på en 16.-plass. (NTB)

Halvor Egner Granerud i svevet i Ruka
Foto: Jussi Nukari / AP

Siste nytt

 • Storbritannia vil ha friidretts-VM i 2029

  Britene ønsker å arrangere VM i friidrett i 2029, og London er den mest sannsynlige søkerbyen.

  Friidretts-VM ble sist arrangert i London i 2017, og sist helg var det VM innendørs i Glasgow.

  – Vi hadde elsket å få lov til å arrangere VM igjen i 2029, sier Jack Buckner, sjefen i det britiske friidrettsforbundet.

  I OL i 2012 og i VM i 2017 var det West Hams London stadion som ble brukt. Det kan nok skje igjen at det blir nye friidrettsmesterskap der. Stadion har en kapasitet på 60.000 tilskuere. (NTB)

  London Stadium
  Foto: NTB
 • Chelsea-stjernen Sam Kerr anklaget for rasisme – deltok i retten mandag

  Den australske Chelsea-spissen Sam Kerr er anklaget for å ha trakassert en politibetjent. Målmaskinen skal ha uttrykt seg rasistisk.

  Flere medier omtaler rasismesaken som involverer Kerr. Fotballforbundet i Australia bekrefter den også, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Kerr skal mandag ha forklart seg for en domstol i England. Chelsea-spissen deltok ifølge Sky Sports i rettsmøtet på videolink. Hun erklærte seg ikke skyldig.

  Kerr er anklaget for å ha brukt fornærmende eller truende ord mot en politimann under en hendelse i Twickenham i London 30. januar i år.

  Sky Sports skriver at Kerr nå må møte i retten neste år i sakens anledning. En fire dagers rettssak er berammet i februar 2025.

  Den australske spissen har spilt for Chelsea siden 2020. (NTB)

  Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal