Graham Hansen med assistdobbel – Barcelona nærmest klar for cupfinalen

Caroline Graham Hansen noterte to målgivende pasninger da Barcelona vant 3-0 borte mot Athletic Bilbao i det første semifinaleoppgjøret i den spanske cupen.

Katalanerne har dermed et sterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Barcelona neste torsdag.

Det tok bare 14 minutter før Aitana Bonmatí sendte gjestene i ledelsen, og bare to minutter senere satte hun inn sitt andre mål for kvelden. Graham Hansen sto for assisten på begge scoringene.

Tolv minutter før full tid fastsatte Salma Paralluelo til 3-0 etter å ha blitt spilt opp av Patricia Guijarro.

Både Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen startet kampen for «Blaugrana». Sistnevnte ble byttet ut etter 67 minutter, mens Graham Hansen fikk 78 minutter.

I det andre semifinaleoppgjøret spilte Atlético Madrid og Real Sociedad 1-1 onsdag.

Den spanske cupfinalen for kvinner spilles 18. mai.

pUxH1P3DBhA

• Dramatisk kollaps: – Det så veldig skummelt ut

Ayal Dagnachew fra Etiopia løp inn til andreplass og ny personlig rekord på 5000 meter under Diamond League-stevnet i Shanghai lørdag.

Et svært sterkt løp av 22-åringen, men etter målgang oppsto det dramatikk.

Dagnachew gikk i bakken og ble liggende på dekket på friidrettsdekket i den kinesiske storbyen.

– Hun virker å ha svimt av. Gidey og de andre forsøkte å hjelpe, og det tok lang tid før det medisinske personellet kom. Vi får håpe det går bra, forteller kommentator Jann Post om kollapsen.

– Det så veldig skummelt og dramatisk ut, supplerte medkommentator Christina Vukicevic Demidov.

Det er ikke kjent hva som forårsaket kollapsen, men etiopieren skal være på bedringens vei.

Følg Diamond League-stevnet på NRK 1.

k8Vns6iHsRk
  • Norsk VM-bronse i curling

Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

(©NTB)

597pS7pqseA
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.