Hopp til innhold

- Tror Mueller gjør oss til bedre skøyteløpere

Hege og Håvard Bøkko har stor tro på fremgang når Peter Mueller blir deres trener.

Video Hege og Håvard fra pressekonferansen

Se video fra pressekonferansen med Håvard og Hege Bøkko.

– Vi har hatt et veldig godt forhold til Peter. Han tok oss opp som 16-åringer og hadde virkelig trua på oss. Vi stolte 100 prosent på han, og han stolte 100 prosent på oss. Vi fikk et veldig godt samhold, sa Hege Bøkko under onsdagens pressekonferanse.

Les også:

Hun beskriver Mueller som en stor motivator.

– Han støtter oss opp uansett hva som skjer. På hver eneste treningsøkt har du virkelig lyst til å gjøre det bra.

Håvard Bøkko ser også frem til å få Mueller som trener igjen.

– Vi har hatt fremgang med ham hvert år tidligere. Den treningen Peter står for passer oss veldig bra, og jeg tror den gjør oss til bedre skøyteløpere, sier han.

Video: Hege og Håvard mister støtte

Video Bøkko mister støtte fra olympiatoppen

– Spennende og nytenkende

Håvard Bøkko forteller at søskenparet brukte noen uker på å tenke på om de fortsatt skulle være en del av det norske landslaget eller saste på Team CBA.

– Valget falt til slutt på CBA. Først og fremst synes vi det er veldig spennende, og det virker som et kjempebra opplegg med hele teamet rundt. Det er helt nytenkende med et profflag på skøyter i Norge, sier han.

Eskil Ervik

Eskil Ervik er sportssjef for skøytelaget Team CBA.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

24-åringen tror profflaget er en fordel både for ham selv og andre.

– Jeg tror det er bare positivt for meg som utøver og fremover for talenter. Vi har lyst til å ha unge talenter på laget og utvikle dem.

På pressekonferansen ble det pekt på at Nederland har flere profflag.

– Vi har ikke den bredden i Norge som i Nederland. Det blir aldri fem, seks profflag her, men dette ser veldig bra ut, sier Håvard Bøkko.

– Som Håvard sier er dette veldig spennende og helt nyskapende. Jeg ser frem til å prøve noe nytt. Det virker veldig profesjonelt, og vi har gode støttespillere rundt oss. Jeg tror det kan bli veldig bra, sier søsteren Hege Bøkko.

Vil skape verdens beste treningsgruppe

Eskil Ervik, som er sportssjef for Team CBA, åpent onsdagens pressekonferanse.

– Bakgrunnen er at vi ønsker å skape verdens beste treningsgruppe. I den forbindelse har vi signert Håvard og Hege, sa Ervik.

– Vi kommer til å holde en regional profil med samlinger over hele landet, med hovedbase i Oslo.

I tillegg til Ervik som sportssjef og Mueller som trener, er Per Eftang med som mental trener, mens Rolf Hauge er sponsor.

I tillegg til Hege og Håvard Bøkko, er blant andre Joel Eriksson, Daniel Friberg og Nicole Garrido en del av laget.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson

Sendeplan

Kl. Program Kanal