NRK Meny
Normal

Gladnyhet for Kristoff: Sagan satser ikke på poengtrøyen

UTRECHT (NRK): Peter Sagan (25) har vært overlegen i kampen om grønn trøye i Tour de France de siste årene, men kjører ikke for poengtrøyen i år. Det gleder Alexander Kristoff (27).

Peter Sagan Alexander Kristoff

RIVALER: Peter Sagan vil ikke kjøre for poengtrøyen i Tour de France. Det åpner opp for Alexander Kristoff-jubel. Her er nordmannen for sterk for slovaken i kampen om seieren på den 7. etappen av Sveits rundt.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

– Hvis det er sant, er sjansen min til å vinne mye større, sier Kristoff til NRK torsdag ettermiddag.

Den norske spurtkongen, som står med utrolige 18 seirer i 2015, er på plass i den nederlandske startbyen Utrecht i forkant av lørdagens start av den 102. utgaven av verdens største sykkelritt - Tour de France.

Katjusja-rytteren har nettopp fått vite av NRK at rivalen Peter Sagan har uttalt at han ikke satser på å forsvare den grønne poengtrøyen han har vunnet med solid margin de siste tre årene.

– Da er det en av de store favorittene som ikke skal kjøre for den. Det åpner opp muligheter for oss andre. Helt klart! sier Kristoff.

LES SAKEN: Syv etapper Kristoff kan vinne

Hjelperytter

Den slovakiske superstjernen Sagan er nemlig innstilt på å være hjelperytter for Tinkoff-Saxo-kaptein og gul trøye-favoritt Alberto Contador (32).

– Jeg kommer ikke til å kjøre som en gal for å ta den grønne trøya. Jeg skal hjelpe Contador, sier Sagan til NRK.

25-åringen fikk kjøre maksimalt for egne sjanser under tiden i Liquigas-Doimo, men valgte å signere for Tinkoff-Saxo etter fjorårets sesong. Sagan tjener om lag 25 millioner kroner i året og er blant sykkelsportens aller største stjerner.

Nå venter en noe annerledes tour for slovaken, noe han også er innstilt på.

– Tar jeg den grønne trøyen likevel, så gjør jeg det. Men det er ikke noe jeg kommer til å kjøre for i år, sier Sagan.

Stoler ikke på rivalen

En gledelig nyhet for Kristoff, uten at Katjusja-stjernen helt våger å tro på sin rival.

– Vi får se om det stemmer. Men om det gjør det, har jeg en reel mulighet til å vinne poengtrøyen. Det har jeg uansett om han satser på grønn trøye eller ikke, men han har vært veldig overlegen de siste årene, sier Kristoff.

– Det hadde vært fint om han ikke kjørte for poengtrøyen, legger Kristoff til med et smil.

At han er sugen på å vinne den grønne trøyen og med det kopiere Thor Hushovds bragd fra 2005 og 2009, er det liten tvil om. Samtidig er Kristoff og trener Stein Ørn klar på at det i første rekke er etappeseirer som står øverst på prioriteringslisten.

– Man må starte med å vinne etapper og så får man se hvordan det går underveis. Problemet med å fokusere på grønn trøye for tidlig, er at det kan stjele oppmerksomhet og ødelegge muligheten for å vinne enkeltetapper, sa Ørn til NRK tirsdag.

Siste nytt

 • Johaug undertegnet skiavtale

  Therese Johaug har undertegnet en ny avtale med skiprodusenten Fischer. Det bekrefter Johaugs manager, Jørn Ernst, overfor NRK fredag morgen. Kontrakten med Fischer ble satt på vent under Johaugs dopingutestengelse.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Martinsens VM-sjansar minkar

  Andreas Martinsen hadde ei målgivande pasning då Rockford slo Chocago 4-3 og gjekk til 2. runde i AHL-sluttspelet i natt.

  Det betyr at Martinsen ikkje blir klar til dei første kampane i VM i Danmark, der Norge opnar mot Latvia 5. mai. Men han kan kome inn seinare i VM.

  Andreas Martinsen
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk billettrush til friidretts-EM

  Karsten Warholm ligger får solid støtte fra tribunene når han løper for EM-gull på 400 meter hekk i Berlin i august.

  Foreløpig billettsalg viser nemlig at arrangøren allerede har solgt mer enn 2500 billetter til nordmenn, melder friidrett.no.

  Karsten Warholm og Bislett Games.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag