NRK Meny
Normal

Gir Thorkildsen det han vil ha

Verdens beste spydkaster hittil i år, amerikaneren Breaux Greer, sier Andreas Thorkildsen får det som han vil: Tøffere konkurranse.

Breaux Greer har kastet spydet desidert lengst denne sesongen
Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP

Ifjor etterlyste Thorkildsen tøffere konkurranse i spyd, og det får han lover Greer, som riktignok er imponert over sine konkurrenter.

- Jeg er meget imponert over det alle får til. Jeg vil også ha noe av det vannet alle de andre drikker, sier amerikaneren spøkfullt til NRKSport.no.

- Alltid langt året før OL

Greers rekordkast på 90.71 har vakt reaksjoner blant konkurrentene. Ingen har vært i nærheten av Greers lengde, men Pitkämäki, Vasilevskis, Makarov og Thorkildsen har alle kastet over 87 meter.

Greer mener de lange kastene kommer ved hver anledning i sesongene før et OL.

- Det er alltid året før OL. Alle kaster langt, hver eneste gang. Det overrasker meg, samtidig som at det egentlig ikke overrasker meg. Jeg skulle ønske de andre ikke kastet så langt, men jeg er glad for å se dem gjøre det likevel. Jeg ønsker ingen av dem noe vondt. Så vi får se til fredag hva som skjer, sier Greer.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg