NRK Meny
Normal

Gir Thorkildsen det han vil ha

Verdens beste spydkaster hittil i år, amerikaneren Breaux Greer, sier Andreas Thorkildsen får det som han vil: Tøffere konkurranse.

Breaux Greer har kastet spydet desidert lengst denne sesongen
Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP

Ifjor etterlyste Thorkildsen tøffere konkurranse i spyd, og det får han lover Greer, som riktignok er imponert over sine konkurrenter.

- Jeg er meget imponert over det alle får til. Jeg vil også ha noe av det vannet alle de andre drikker, sier amerikaneren spøkfullt til NRKSport.no.

- Alltid langt året før OL

Greers rekordkast på 90.71 har vakt reaksjoner blant konkurrentene. Ingen har vært i nærheten av Greers lengde, men Pitkämäki, Vasilevskis, Makarov og Thorkildsen har alle kastet over 87 meter.

Greer mener de lange kastene kommer ved hver anledning i sesongene før et OL.

- Det er alltid året før OL. Alle kaster langt, hver eneste gang. Det overrasker meg, samtidig som at det egentlig ikke overrasker meg. Jeg skulle ønske de andre ikke kastet så langt, men jeg er glad for å se dem gjøre det likevel. Jeg ønsker ingen av dem noe vondt. Så vi får se til fredag hva som skjer, sier Greer.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko