NRK Meny
Normal

Gir Thorkildsen det han vil ha

Verdens beste spydkaster hittil i år, amerikaneren Breaux Greer, sier Andreas Thorkildsen får det som han vil: Tøffere konkurranse.

Breaux Greer har kastet spydet desidert lengst denne sesongen
Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP

Ifjor etterlyste Thorkildsen tøffere konkurranse i spyd, og det får han lover Greer, som riktignok er imponert over sine konkurrenter.

- Jeg er meget imponert over det alle får til. Jeg vil også ha noe av det vannet alle de andre drikker, sier amerikaneren spøkfullt til NRKSport.no.

- Alltid langt året før OL

Greers rekordkast på 90.71 har vakt reaksjoner blant konkurrentene. Ingen har vært i nærheten av Greers lengde, men Pitkämäki, Vasilevskis, Makarov og Thorkildsen har alle kastet over 87 meter.

Greer mener de lange kastene kommer ved hver anledning i sesongene før et OL.

- Det er alltid året før OL. Alle kaster langt, hver eneste gang. Det overrasker meg, samtidig som at det egentlig ikke overrasker meg. Jeg skulle ønske de andre ikke kastet så langt, men jeg er glad for å se dem gjøre det likevel. Jeg ønsker ingen av dem noe vondt. Så vi får se til fredag hva som skjer, sier Greer.

Siste nytt

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal