NRK Meny
Normal

Gir Thorkildsen det han vil ha

Verdens beste spydkaster hittil i år, amerikaneren Breaux Greer, sier Andreas Thorkildsen får det som han vil: Tøffere konkurranse.

Breaux Greer har kastet spydet desidert lengst denne sesongen
Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP

Ifjor etterlyste Thorkildsen tøffere konkurranse i spyd, og det får han lover Greer, som riktignok er imponert over sine konkurrenter.

- Jeg er meget imponert over det alle får til. Jeg vil også ha noe av det vannet alle de andre drikker, sier amerikaneren spøkfullt til NRKSport.no.

- Alltid langt året før OL

Greers rekordkast på 90.71 har vakt reaksjoner blant konkurrentene. Ingen har vært i nærheten av Greers lengde, men Pitkämäki, Vasilevskis, Makarov og Thorkildsen har alle kastet over 87 meter.

Greer mener de lange kastene kommer ved hver anledning i sesongene før et OL.

- Det er alltid året før OL. Alle kaster langt, hver eneste gang. Det overrasker meg, samtidig som at det egentlig ikke overrasker meg. Jeg skulle ønske de andre ikke kastet så langt, men jeg er glad for å se dem gjøre det likevel. Jeg ønsker ingen av dem noe vondt. Så vi får se til fredag hva som skjer, sier Greer.

Siste nytt

 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Killi med prestisjefylt seier

  Johanne Killi stakk av med seieren i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge. Killi ble eneste kvinne som fikk se 90-tallet, og vant med 90 blank. Tess Ledeux tok andreplassen med 89 poeng, mens Sarah Höfflin fra Sveits ble nummer tre med 84, skriver NTB.

  Killi
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Zucca sikret seieren på overtid

  Mats Zuccarello tok saken i egne hender på overtid og sørget for en 3-2-seier over Boston Bruins. Zuccarello scoret sitt åttende mål for sesongen da han avgjorde kampen 1.56 minutter inn i overtiden, skriver NTB.

  Zucc
  Foto: Michael Dwyer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp