NRK Meny
Normal

Dette avgjør om Ødegaard får spilletid

Martin Ødegaard er i Real Madrid-troppen. Men om han faktisk får debuten, gjenstår å se, påpeker NRKs ekspert Thore Haugstad.

Martin Ødegaard

I AKSJON: Martin Ødegaard under debuten for Castilla, reservelaget til Real Madrid.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

– Det er ikke en kamp Real Madrid kan tape, de må ha tre poeng. Er det en mulighet for at de kan miste poengene mot slutten, så kommer han ikke inn, men er det trygt så tror jeg på debut, sier NRKs ekspert på spansk fotball, Thore Haugstad.

På grunn av flere skader i Real Madrid-troppen har Martin Ødegaard fått sjansen til å få være med i troppen til kampen mot Almeria onsdag.

– Det er ikke så overraskende egentlig. A-lagstroppen til Real Madrid er ikke så veldig stor, og når de har et par ledige plasser mot et såpass dårlig lag som Almeria, så er det naturlig å ta opp Ødegaard, sier Haugstad.

Haugstad har fulgt Ødegaards karriere i Castilla så langt tett, og tror en eventuell debut vil gjøre Ødegaard godt.

– Får han debuten så tror jeg det vil være en lettelse. Det har vært mye snakk om dette, og det vil være godt å bli ferdig med det, sier han, og mener måten kampen utvikler seg på vil være nøkkelen til spilletid.

– Kan få spilletid

Kampene mot Almeria ender normalt sett med grei seier til Real Madrid. I fjor vant de f.eks 4-0, og Haugstad tror de høye herrer i Madrid er ivrige på å vist fram den norske 16-åringen.

– Det er nok litt politikk med tanke på at de vil vise ham frem og presentere han for a-lagsfansen, og ikke bare de snaue 3 000 som ser Castilla hver uke, sier han.

Manager Carlo Ancelotti bekreftet på en pressekonferanse tirsdag at Martin Ødegaard kan få sine første Real Madrid-minutter mot Almeria onsdag.

– Ødegaard, Mayoral og Diego Llorente (to andre Castilla-spillere) er i troppen. To av de tre vil være på benken, og de kan ha muligheter til å få spille, sa Ancelotti.

Ødegaard på trening

A-LAGET: Martin Ødegaard lekte seg på trening med superstjernene.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2 / TV 2

Kjente fjes som Gareth Bale, Karim Benzema og Luka Modric er uaktuelle for kampen, og trolig må Sami Khedira også stå over. Derfor har det åpnet seg en plass for den norske 16-åringen.

Ble rapportert tirsdag

Ødegaard var på plass på førstelagstreningen tirsdag, og trente med superstjernene. Ødegaard spilte blant annet «firkant» med Ronaldo, James Rodriguez, Marcelo og andre.

Norske fotballfans gleder seg over uttaket, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo kastet seg med blant gratulantene.

– Gledelig at han er tatt ut i A-troppen. Fin bekreftelse på det vi har fått signaler på, nemlig at han gjør det bra på trening, uttalte han via NFFs Twitter-konto.

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-BARCELONA

SKADER: Med unntak av Pepe (bak) er hele denne kvartetten ute med skade. Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos og Luka Modric er ute før kampen mot Almeria.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Siste nytt

 • Bronsemedalje på Hvas

  Tomoe Hvas imponerte stort i 200 meter medley. Etter å ha ledet store deler, falt han litt av på slutten. Men tredjeplass i EM skal 17-åringen være godt fornøyd med. – Han er et unikum, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.

 • Grei kvalifisering for de norske

  Samtlige norske deltakere klarte å kvalifisere seg for lørdagens hopprenn i sveitsiske Engelberg.

  Halvor Egner Granerud var beste norske i kvalifiseringen på en sjetteplass. Stefan Kraft (Østerrike) vant kvalifiseringen.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo
EM svømming
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge