NRK Meny
Normal

Dette avgjør om Ødegaard får spilletid

Martin Ødegaard er i Real Madrid-troppen. Men om han faktisk får debuten, gjenstår å se, påpeker NRKs ekspert Thore Haugstad.

Martin Ødegaard

I AKSJON: Martin Ødegaard under debuten for Castilla, reservelaget til Real Madrid.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

– Det er ikke en kamp Real Madrid kan tape, de må ha tre poeng. Er det en mulighet for at de kan miste poengene mot slutten, så kommer han ikke inn, men er det trygt så tror jeg på debut, sier NRKs ekspert på spansk fotball, Thore Haugstad.

På grunn av flere skader i Real Madrid-troppen har Martin Ødegaard fått sjansen til å få være med i troppen til kampen mot Almeria onsdag.

– Det er ikke så overraskende egentlig. A-lagstroppen til Real Madrid er ikke så veldig stor, og når de har et par ledige plasser mot et såpass dårlig lag som Almeria, så er det naturlig å ta opp Ødegaard, sier Haugstad.

Haugstad har fulgt Ødegaards karriere i Castilla så langt tett, og tror en eventuell debut vil gjøre Ødegaard godt.

– Får han debuten så tror jeg det vil være en lettelse. Det har vært mye snakk om dette, og det vil være godt å bli ferdig med det, sier han, og mener måten kampen utvikler seg på vil være nøkkelen til spilletid.

– Kan få spilletid

Kampene mot Almeria ender normalt sett med grei seier til Real Madrid. I fjor vant de f.eks 4-0, og Haugstad tror de høye herrer i Madrid er ivrige på å vist fram den norske 16-åringen.

– Det er nok litt politikk med tanke på at de vil vise ham frem og presentere han for a-lagsfansen, og ikke bare de snaue 3 000 som ser Castilla hver uke, sier han.

Manager Carlo Ancelotti bekreftet på en pressekonferanse tirsdag at Martin Ødegaard kan få sine første Real Madrid-minutter mot Almeria onsdag.

– Ødegaard, Mayoral og Diego Llorente (to andre Castilla-spillere) er i troppen. To av de tre vil være på benken, og de kan ha muligheter til å få spille, sa Ancelotti.

Ødegaard på trening

A-LAGET: Martin Ødegaard lekte seg på trening med superstjernene.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2 / TV 2

Kjente fjes som Gareth Bale, Karim Benzema og Luka Modric er uaktuelle for kampen, og trolig må Sami Khedira også stå over. Derfor har det åpnet seg en plass for den norske 16-åringen.

Ble rapportert tirsdag

Ødegaard var på plass på førstelagstreningen tirsdag, og trente med superstjernene. Ødegaard spilte blant annet «firkant» med Ronaldo, James Rodriguez, Marcelo og andre.

Norske fotballfans gleder seg over uttaket, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo kastet seg med blant gratulantene.

– Gledelig at han er tatt ut i A-troppen. Fin bekreftelse på det vi har fått signaler på, nemlig at han gjør det bra på trening, uttalte han via NFFs Twitter-konto.

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-BARCELONA

SKADER: Med unntak av Pepe (bak) er hele denne kvartetten ute med skade. Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos og Luka Modric er ute før kampen mot Almeria.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag