Hopp til innhold

Dette avgjør om Ødegaard får spilletid

Martin Ødegaard er i Real Madrid-troppen. Men om han faktisk får debuten, gjenstår å se, påpeker NRKs ekspert Thore Haugstad.

Martin Ødegaard

I AKSJON: Martin Ødegaard under debuten for Castilla, reservelaget til Real Madrid.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

– Det er ikke en kamp Real Madrid kan tape, de må ha tre poeng. Er det en mulighet for at de kan miste poengene mot slutten, så kommer han ikke inn, men er det trygt så tror jeg på debut, sier NRKs ekspert på spansk fotball, Thore Haugstad.

På grunn av flere skader i Real Madrid-troppen har Martin Ødegaard fått sjansen til å få være med i troppen til kampen mot Almeria onsdag.

– Det er ikke så overraskende egentlig. A-lagstroppen til Real Madrid er ikke så veldig stor, og når de har et par ledige plasser mot et såpass dårlig lag som Almeria, så er det naturlig å ta opp Ødegaard, sier Haugstad.

Haugstad har fulgt Ødegaards karriere i Castilla så langt tett, og tror en eventuell debut vil gjøre Ødegaard godt.

– Får han debuten så tror jeg det vil være en lettelse. Det har vært mye snakk om dette, og det vil være godt å bli ferdig med det, sier han, og mener måten kampen utvikler seg på vil være nøkkelen til spilletid.

– Kan få spilletid

Kampene mot Almeria ender normalt sett med grei seier til Real Madrid. I fjor vant de f.eks 4-0, og Haugstad tror de høye herrer i Madrid er ivrige på å vist fram den norske 16-åringen.

– Det er nok litt politikk med tanke på at de vil vise ham frem og presentere han for a-lagsfansen, og ikke bare de snaue 3 000 som ser Castilla hver uke, sier han.

Manager Carlo Ancelotti bekreftet på en pressekonferanse tirsdag at Martin Ødegaard kan få sine første Real Madrid-minutter mot Almeria onsdag.

– Ødegaard, Mayoral og Diego Llorente (to andre Castilla-spillere) er i troppen. To av de tre vil være på benken, og de kan ha muligheter til å få spille, sa Ancelotti.

Ødegaard på trening

A-LAGET: Martin Ødegaard lekte seg på trening med superstjernene.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2 / TV 2

Kjente fjes som Gareth Bale, Karim Benzema og Luka Modric er uaktuelle for kampen, og trolig må Sami Khedira også stå over. Derfor har det åpnet seg en plass for den norske 16-åringen.

Ble rapportert tirsdag

Ødegaard var på plass på førstelagstreningen tirsdag, og trente med superstjernene. Ødegaard spilte blant annet «firkant» med Ronaldo, James Rodriguez, Marcelo og andre.

Norske fotballfans gleder seg over uttaket, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo kastet seg med blant gratulantene.

– Gledelig at han er tatt ut i A-troppen. Fin bekreftelse på det vi har fått signaler på, nemlig at han gjør det bra på trening, uttalte han via NFFs Twitter-konto.

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-BARCELONA

SKADER: Med unntak av Pepe (bak) er hele denne kvartetten ute med skade. Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos og Luka Modric er ute før kampen mot Almeria.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland med fire mål (!) - blir hylla for ekstrem skåring

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton. Og det var spesielt eitt mål som tok pusten frå «alle».

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen.

    Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal