Generalprøve for VM

Andreas Thorkildsen starter jakten på gullpotten i Berlin søndag.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen

Foto: Thomas Kienzle / AP

Når Andreas Thorkildsen innleder Golden-League-sesongen på olympiastadion i Berlin søndag ettermiddag, blir det samtidig en viktig generalprøve for hva som skal skje på samme arena om ganske nøyaktig to måneder.

Friidretts-VM i august er utvilsomt Thorkildsens hovedmål for sesongen, og søndagens stevne mot finske Teero Pitkämäki og årets verdensener Vladimirs Vasilevskis (90.71) fra Latvia blir derfor en viktig test for nordmannen.

Etter 88.97 i Seinäjoki i Finland sist helg, er vi spent på om hans aller første 90-meterskast i år kommer nettopp i Berlin denne helgen.

Isinbajeva garanter rekord

Jelena Isinbajeva

Jelena Isinbajeva har satt titalls verdensrekorder.

Foto: Andy Wong / AP

Interessant blir også sesongdebuten til Jelena Isinbajeva . Den russiske stavdronningen er storfavoritt til å vinne VM i august - samtidig som hun blir en av hovedattraksjonene i alle de seks GL-stevnene, der Bislett Games i Oslo er neste stopp den 3.juli.

Hun har nærmest garantert at den gjeldende verdensrekorden på 5.05 ikke overlever denne sesongen.

For to år siden (2007) delte Jelena Isinbajeva gullpotten i Golden League med Sanya Richards fra USA (400m). Populære Sanya er også på plass på søndag.

Bekele løper 5000 meter

Blanka Vlasic

Blanka Vlasic gikk over 2,05 i mai.

Foto: HRVOJE POLAN / AFP

Elegante Blanka Vlasic fra Kroatia startet høydesesongen med sterke 2.05 i Doha den 8.mai.

I Berlin blir det sesongens første møte med det tyske hjemmehåpet Ariane Friedrich, som var den eneste som slo Blanka i fjorårets Golden League.

Når nå OL-mester Tia Hellebaut fra Belgia er borte fra arenaen i år (Tia ble mor til en datter denne uka), kan duellen mellom Vlasic og Friedrich bli et av de store høydepunktene denne sesongen.

Langdistansestjernen Kenenisa Bekele måtte bryte sin sesongdebut på 1500m i Hengelo for 2 uker siden, men fjorårets dobbelte olympiske mester skal allikevel være klar for helgens stevne.

Han blir utfordret av store deler av verdenseliten på 5000m, og det blir en tøff jobb å vinne samtlige seks stevner i denne aller siste GL-sesongen for Bekele.

Vukicevic på plass

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic har satt to norske rekorder så langt i år.

Foto: Eriksen, Per-Kristian / SCANPIX

Arrangørene venter rundt 70.000 tilskuere på årets GL-åpning i Berlin - der Christina Vukicevic skal stå for noe av underholdningen på 100m hekk.

Det blir garantert en stor opplevelse for det norske talentet i konkurranse med flere av verdens beste på distansen, og en hyggelig forsmak på VM samme sted i august - også for unge Christina.

Kanskje inspirerer det til en tid i nærheten av hennes ferske norske rekord på 12.74!

Se stevnet direkte på NRK1 søndag kl 15.00.

Siste nytt

 • Ny Kongsvinger-trener klar

  Vitor Gazimba er ansatt som ny hovedtrener for Kongsvinger i 1. divisjon fotball. Han kommer fra trenerjobben for Strømsgodsets rekruttlag.

  Det opplyser klubbene onsdag.

  Portugiseren har vært i Drammensklubben siden 2014

  Vitor Gazimba klar for Kongsvinger
  Foto: Kongsvinger Fotball
 • Selnæs' lag på medaljeplass

  Ole Selnæs og hans Saint-Étienne klatret til bronseplass i fransk 1. divisjon ved å vende til 2-1-seier over Marseille onsdag. Saint-Étienne lå under ved pause mot , men vendte kampen i annen omgang. Selnæs spilte hele kampen.

  Selnæs' franske klubb vant
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Sterk sesongstart av J19-landslaget

  Norges J19-landslag i fotball fikk en god start på året da England ble slått 3-2 i Portugal onsdag. Jenny Røsholm Olsen ble matchvinner. Sara Lindbak Hørte og Sara Kanutte Fornes scorte Norges to første mål. Neste kamp er mot Nederland på fredag.

  Anna Langås Jøsendal mot England
  Foto: Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
NRK Sport Live
VM-minner
VM-minner
NRK Sport Live