NRK Meny
Normal

Generalprøve for VM

Andreas Thorkildsen starter jakten på gullpotten i Berlin søndag.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen

Foto: Thomas Kienzle / AP

Når Andreas Thorkildsen innleder Golden-League-sesongen på olympiastadion i Berlin søndag ettermiddag, blir det samtidig en viktig generalprøve for hva som skal skje på samme arena om ganske nøyaktig to måneder.

Friidretts-VM i august er utvilsomt Thorkildsens hovedmål for sesongen, og søndagens stevne mot finske Teero Pitkämäki og årets verdensener Vladimirs Vasilevskis (90.71) fra Latvia blir derfor en viktig test for nordmannen.

Etter 88.97 i Seinäjoki i Finland sist helg, er vi spent på om hans aller første 90-meterskast i år kommer nettopp i Berlin denne helgen.

Isinbajeva garanter rekord

Jelena Isinbajeva

Jelena Isinbajeva har satt titalls verdensrekorder.

Foto: Andy Wong / AP

Interessant blir også sesongdebuten til Jelena Isinbajeva . Den russiske stavdronningen er storfavoritt til å vinne VM i august - samtidig som hun blir en av hovedattraksjonene i alle de seks GL-stevnene, der Bislett Games i Oslo er neste stopp den 3.juli.

Hun har nærmest garantert at den gjeldende verdensrekorden på 5.05 ikke overlever denne sesongen.

For to år siden (2007) delte Jelena Isinbajeva gullpotten i Golden League med Sanya Richards fra USA (400m). Populære Sanya er også på plass på søndag.

Bekele løper 5000 meter

Blanka Vlasic

Blanka Vlasic gikk over 2,05 i mai.

Foto: HRVOJE POLAN / AFP

Elegante Blanka Vlasic fra Kroatia startet høydesesongen med sterke 2.05 i Doha den 8.mai.

I Berlin blir det sesongens første møte med det tyske hjemmehåpet Ariane Friedrich, som var den eneste som slo Blanka i fjorårets Golden League.

Når nå OL-mester Tia Hellebaut fra Belgia er borte fra arenaen i år (Tia ble mor til en datter denne uka), kan duellen mellom Vlasic og Friedrich bli et av de store høydepunktene denne sesongen.

Langdistansestjernen Kenenisa Bekele måtte bryte sin sesongdebut på 1500m i Hengelo for 2 uker siden, men fjorårets dobbelte olympiske mester skal allikevel være klar for helgens stevne.

Han blir utfordret av store deler av verdenseliten på 5000m, og det blir en tøff jobb å vinne samtlige seks stevner i denne aller siste GL-sesongen for Bekele.

Vukicevic på plass

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic har satt to norske rekorder så langt i år.

Foto: Eriksen, Per-Kristian / SCANPIX

Arrangørene venter rundt 70.000 tilskuere på årets GL-åpning i Berlin - der Christina Vukicevic skal stå for noe av underholdningen på 100m hekk.

Det blir garantert en stor opplevelse for det norske talentet i konkurranse med flere av verdens beste på distansen, og en hyggelig forsmak på VM samme sted i august - også for unge Christina.

Kanskje inspirerer det til en tid i nærheten av hennes ferske norske rekord på 12.74!

Se stevnet direkte på NRK1 søndag kl 15.00.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld