Hopp til innhold

Gedigen blemme avgjorde da Storhamar vant

En kjempeblemme av Frisk Asker-målvakt Mitch Gillam ble avgjørende da Storhamar slo Frisk Asker 6-5 i en dramatisk NM-semifinale i ishockey mandag.

Avgjørelsen falt i forlengningen da Gillam ga bort pucken på utrolig vis til Marcus Bryhnisveen. Dermed vant gjestene fra Hamar kampen.

– Hva er det du gjør, Mitch Gillam? Du gir bort hele kampen. Det der er den villeste keepertabben jeg noen gang har sett. Han blir liggende utrøstelig. Han kaster dette bort. Er det mulig å gjøre en sånn feil i sudden death, sa TV 2-kommentator Jonas Bariås.

Lagkameratene forsøkte å trøste målvakten, mens Storhamar-spillerne jublet vilt etter tabben.

Tidligere i oppgjøret fikk Patrick Thoresen marsjordre av dommeren for en hard takling mot hodet til Frisk Asker-spiller Eskil Wold. Dermed satte han sine lagkamerater i Storhamar i trøbbel.

Laget måtte spille fem minutter i undertall, mens Thoresen ikke fikk spille videre.

Storhamar vant den første kampen mellom lagene, og leder 2-0 i kamper før neste oppgjør i Hamar.

Storhamar
Foto: NTB

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal