Gauseth gir seg etter sesongen

Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

– Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sportsnyheter

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Gullballen gikk til Lionel Messi. Superstjernen sikret sin sjuende Ballon d'Or under mandagens prisutdeling. Ingen har vunnet prisen oftere enn argentineren.

Siste nytt

 • NFF drar til Qatar

  Det var knyttet usikkerhet rundt om Norges Fotballforbund skulle dra til Qatar. Nå har forbundet bestemt at det blir en tur til VM-arrangøren 8. desember. Det bekreftes i en pressemelding.

  – Det er gode grunner til å ikke reise, men vi har konkludert med at det er viktigere enn noen gang, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

  Han sier videre at de ønsker å møte representanter for myndighetene, VM-komiteen og migrantarbeidere. Bjerketvedt sier at det kommer til å bli stilt kritiske spørsmål.

  Terje Svendsen kommer også til å dra dit.

  – Den nordiske delegasjonen har i langt tid forberedt denne reisen, og det er gjort en god jobb med programmet. Vi møter både offisielle kilder og kilder vi selv har gjort avtaler med, sier Svendsen.

  Presstreff i NFF
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vinter-universiaden avlyst

  Vinterleikane for studentar, vinter-universiaden i Luzern i Sveits, er avlyst som følgje av korona-varianten omikron.

  Universiaden er ein multi-idrettskonkurranse i vinteridrettar, som blir arrangert annakvart år.

  Årets skulle ha vore den 30. i rekke, og skulle eigentleg vore avvikla i januar, men blei utsett til desember på grunn av covid-epidemien.

  Arrangementet skulle opna 11. desember og pågått i ti dagar. Men på grunn av omikron og innstrammingar i reise til Sveits, er arrangementet no avlyst, mindre enn to veker før det skulle ha starta.

  Rundt 1600 utøvarar frå om lag 50 land var påmelde.

  Vinter-universiade
  Foto: MAXIM SHEMETOV / AFP
 • Granerud blei att for å trene

  Halvor Egner Granerud vart verande i Ruka for å trene etter å ha vorte einaste nordmann utan verdscuppoeng. No er han klar for revansj.

  – Halvor ville gjerne trene ein dag i Ruka og vart igjen saman med Andreas Vilberg (trenar) for å gjennomføre to økter. Hoppinga såg lovande ut, og Halvor er meir trygg på seg sjølv, seier landslagstrenar Alexander Stöckl.

  Granerud missa i begge kvalifiseringane i Finland.

  – Helga baud på få hopp, og sjølv om vi til søndag hadde ei god løysing, fekk eg ikkje moglegheita til å sjå korleis det faktisk fungerte. Eg gler meg til Wisla, fulle tribunar og forhåpentleg ein fin revansj, seier Granerud.

  Dei same sju hopparane som var i Ruka, får sjansen i Wisla i helga der det er lagkonkurranse laurdag og individuelt renn søndag.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: VESA MOILANEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal