Hopp til innhold

Garnacho med vanvittig brassespark i United-seier

Alejandro Garnacho slo til med mektig akrobatikk i Manchester Uniteds 3-0-seier mot Everton. Nå blir parallellene dratt til en legendarisk scoring.

Brasseparket kom etter kun drøye to minutter og stilnet hjemmepublikummet på Goodison Park. Garnacho kastet seg om på rundt 15 meter og traff perfekt.

Scoringen lignet mye på den Wayne Rooney satte inn for United mot Manchester City i 2011.

– Garnarcho kan ikke tro det, og jeg gjør det heller ikke. Jeg har nok aldri før vært på et stadion og sett et brassespark så godt utført som dette. Og jeg var der da Rooney gjorde sitt i derbyet. Dette var helt utrolig. Et magisk mål, utbrøt Gary Neville underveis i Sky Sports' sending.

Han spilte i en årrekke for Manchester United. Søndag så han gamleklubben slippe Everton til mange farlige angrep fram mot pause, men vertene slet med uttellingen.

Først da Marcus Rashford doblet ledelsen på straffe drøyt ti minutter ut i 2.-omgangen, kunne alle i United-leiren puste noe lettere. Muligheten fra krittmerket kom etter en VAR-sjekk.

Anthony Martial ble opprinnelig gitt gult kort for filming, men TV-bildene viste at han ble hektet av Ashley Young. Med et kvarter igjen styrte Martial inn 3-0 på en lobb alene med keeper.

Seieren tok Manchester United opp på 24 poeng. Det holder til en 6.-plass, men det skiller kun seks poeng til Arsenal på tabelltoppen.

Everton ligger nest med fire poeng. Nylig ble klubben fratatt ti poeng for brudd på Premier Leagues økonomiregler, og søndag protesterte hjemmefansen mot avgjørelsen ved å stemple ligaledelsen som korrupt i form av plakater. (NTB/NRK)

Manchester United-spiller Alejandro Garnacho scorer på brassespark mot Everton
Foto: Jon Super / AP

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås intervjues av Ida Nysæther Rasch om bronsemedaljen i VM i Budapest.

Nordås angrar etter NRK-intervjua: – Det der er ikkje meg

VM-bronsevinnar Narve Gilje Nordås kviknar som regel til når han får mikrofonen i ansiktet, men VM-håpet kjem med ei avsløring til NRK.

Siste nytt

 • Kvandal best i Lahti-kvalifiseringen

  Eirin Maria Kvandal hoppet 125,5 meter og var klart best i kvalifiseringen til fredagens verdenscuphopprenn i Lahti.

  Kvandal hoppet en meter lenger enn østerrikske Jacqueline Seifriedsberger fra en lavere avsats og slo henne med 6,6 poeng tross litt dårligere stilpoeng.

  Josephine Pagnier fra Frankrike ble nummer tre i kvalifiseringen.

  40 av de 41 som deltok i kvalifiseringen er klare for fredagens renn, blant dem alle de tre norske. Silje Opseth ble nummer åtte etter et hopp på 120,5 meter, Thea Minyan Bjørseth nummer 14 etter et hopp på 115,5 meter. (NTB)

  Eirin Maria Kvandal
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hamilton raskest i Bahrain - dobbelt Mercedes på topp

  Lewis Hamilton noterte beste tid i torsdagens 2. treningsomgang foran Formel 1-åpningen i Bahrain lørdag. Det var dobbelt Mercedes på topp.

  Den sjudoble verdensmesteren Hamilton gikk lei av å vente på at Mercedes skulle gi ham en konkurransedyktig bil igjen, og allerede før sesongen har han skrevet under for Ferrari fra neste år. Nå virker det som han kanskje får en bil som duger i avskjedssesongen med den tyske bilgiganten.

  Han noterte dagens beste tid med 1.30,374 på banen i Sakhir, 0,206 sekund bedre enn teamkollega George Russell. Fernando Alonso i Aston Martin var tredje raskest, ytterligere åtte tideler bak.

  Max Verstappen, som har vunnet 17 av de 18 siste VM-løpene og jager sin fjerde strake VM-tittel, var bare sjette raskest både i første og annen treningsomgang.

  Det er en ny treningsomgang fredag før kvalifiseringen. Løpet kjøres lørdag. (NTB)

  Bahrain Grand Prix
  Foto: Rula Rouhana / Reuters
 • Avlyst for Saltvik Pedersen i Østerrike

  Torsdagens storslalåmrenn i verdenscupen paraalpint ble avlyst på grunn av dårlige forhold i Wildschönau. Det blir en ny sjanse lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer to i slalåm tirsdag og nummer tre onsdag. Torsdag tillot ikke forholdene kjøring i det første av to oppsatte storslalåmrenn.

  Verdenscupuka i Østerrike avsluttes etter planen lørdag med storslalåm. Også Magnus Valø Balchen er med i Wildschönau.

  Det er ikke bare paraalpinistene som slet med gjennomføring av renn torsdag. Europacuprennet i alpint for menn i sveitsiske Stoos (super-G) ble også avlyst.

  Heller ikke kvinnenes utfortrening i Kvitfjell før lørdagens verdenscuprenn kunne gjennomføres. (NTB)

  VM snøsport for parautøvere
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal