NRK Meny
Normal

Går trenerkabalen noensinne opp?

Nordlie går dit, mens Ingebrigtsen går dit, Aarsheim vet ikke hva han vil, og Andersen må finne ny jobb. Går trenerkabalen noen gang opp?

Trenere kommer, og trenere går i norsk elitserie. Her er et lite kåseri over de siste ukers hendelser i Sandnes Ulf, Viking, og egentlig de aller fleste eliteserieklubbene i Norge.

De siste ukene har stolleken i fotball-Norge fått en liten renessanse, for da Asle Andersen ble sparket i Sandnes Ulf begynte raskt spekulasjonene.

Når i tillegg Rosenborg ble stående uten trener, var det Vikings assistentrener Kåre Ingebrigtsen som endelig fikk muligheten han hadde ventet på. Men Sandnes Ulfs assistenttrener vet ingen hvor ender.

Forvirret? Se videoen øverst i saken.

Håper på et mirakel

Asle Andersen var i en noe unik situasjon som fotballtrener i eliteserien, over åtte år hadde han bak seg i Sandnes Ulf. Og han var mannen bak veien opp til toppligaen.

Men alt har sin ende. Nå er det Tom Nordlie som har overtatt laget. I Sandnes håper de at Nordlie skal klare å utrette samme mirakel, som han gjorde i Stavanger i 2006, da han og Viking reddet plassen i siste serierunde.

Se video fra da Tom Nordlie reddet Viking: Nordlie fiksa jubel på Viking stadion

Nordlie er nok en av de trenerne i Norge som har vært ansatt i, og sparket fra, flest toppklubber. Han har tidligere trent Kongsvinger, Lillestrøm, Viking, Vålerenga, Odd Grenland, Sandefjord, Start, Fredrikstad, og nå skal han altså prøve seg i Sandnes Ulf.

Og for å forstå hvordan det hele henger sammen kan det lønne seg å se det billedlagt kåseriet til fotballjournalist Øystein Ellingsen (øverst i saken). Om du blir noe klokere gjenstår å se.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal