Dette taktiske grepet sikret norsk suksess: – Å herregud, hvor skal jeg begynne?

Mina Fürst Holtmann (24) tok sin aller første pallplass i verdenscupen da hun ble nummer to i storslalåmrennet i franske Courchevel. Det etter et utstyrsgrep som viste seg å være verdifullt.

F4NqUdZNrpk

NUMMER TO: Mina Fürst Holtmann kjørte ned til en knallsterk andreplass i storslalåmrennet i Courchevel.

– Å herregud, hvor skal jeg begynne? Jeg er utrolig glad og fornøyd og takknemlig for alt og alle. Det var helt fantastisk, sa Holtmann til NRK etter seieren.

24-åringen klinte til i den første omgangen og kjørte raskest av alle. I mål ledet hun med ett tidel på italienske Marta Bassino. Det etter en taktisk genistrek.

– Det vi har fått bekreftet er at hun kjører på «herreski», og de er rund 193 cm lange. Det er omtrent 10 centimeter lengre enn hva som er en «kvinneski». Så det er spesielt, forteller NRK-ekspert Lars Elton Myhre.

Og spesiell ble også dagen for Holtmann, som tok sin aller første pallplass i verdenscupen. Kun italienske Federica Brignone var raskere over to omganger, og det med fire hundredeler.

nWpeHOD5heg

PALLEN: Federica Brignone vant rennet foran Holtmann og Wendy Holdener.

Foto: Gabriele Facciotti / AP

– Vi hadde prøvd alt som kunne prøves

Og at Holtmann endelig tok seg opp på pallen, er det trolig en god grunn til.

– En lengre ski er egentlig en raskere ski, men den er også mer krevende å få til og svinge og få til å danse seg ned løypa og alle portene uten problemer, forteller Myhre.

Nettopp det at skien krever litt mer, var grunnen til at Holtmann valgte dem.

Verdenscup alptint storslalåm

KARRIEREBESTE: Kun Federica Brignone var raskere enn Holtmann i Courchevel.

Foto: Tore Meek

– De skiene jeg har kjørt på til nå har vært litt for «lettsvingte». Så jeg trengte noen som var litt mer stabile og som ikke reagerer med en gang jeg legger de på kant, fortalte Holtmann og fortsatte:

– Vi hadde egentlig prøvd alt som kunne prøves på «kvinneski», og så funket ikke det. Så prøvde vi «herreski» for å ha prøvd det, og så funket det. Og siden har jeg kjørt på det.

Den samme taktikken brukte alpinisten fra Bærum da hun kjørte ned til forrige bestenotering, fjerdeplassen i Sölden.

Shiffrin misset – sterk norsk laginnsats

Samtidig som Holtmann kjørte ned til karrierebeste, fulgte Maria Therese Tviberg opp med en sterk åttendeplass.

Mikaela Shiffrin, som forrige sesong var nærmest totaldominerende. Gikk forbi Ingemar Stenmark sin rekord i antall slalåmseire, i finske Levi, men fikk det ikke til i dag.

4UD3H6N-yXs

SKUFFET: Mikaela Shiffrin fikk det ikke til i storslalåmrennet i Courchevel.

Foto: Gabriele Facciotti / Gabriele Facciotti

Etter to svake omganger endte den amerikanske kjøreren på en 17. plass.

– Vi må langt tilbake i tid for å se et dårligere løp av amerikaneren, kommenterte Henrik Jonassen i boksen.

To plasser bak fulgte Kristin Lysdahl og så Thea Stjernesund.

Nina Haver-Løseth, Andrine Mårstøl, Marte Monsen og Kristina Riis-Johannessen tok seg ikke videre fra den første omgangen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal