Hopp til innhold

Fullt snøkaos i Giro d'Italia: – Helt hodemist

Etter mye om og men ble den 16. etappen i Giro d'Italia kraftig kortet ned. Etappen skulle egentlig ta rytterne helt opp til 2500 meters høyde over Umbrailpasset, men allerede ved starten i Livigno på 1900 meters høyde var det sludd og snøvær.

Rytterforeningen varslet tidlig tirsdag morgen at de ønsket å starte etappen på den andre siden av Umbrailpasset, mens arrangøren hadde et klart ønske om å starte etappen i Livigno og deretter nøytralisere rittet over toppen av stigningen.

Til slutt endte det hele med at rytterne blir fraktet til motsatt side av fjellpasset og etappen skal starte derfra, men da NRK snakket med den norske syklisten Tobias Foss kvart på tolv, var usikkerheten fremdeles stor.

– Det er nada struktur. Heldigvis er alle rytterne på samme bølgelengde, så da går det greit, sier Foss.

– Hvordan er forholdene nå?

– Det er sludd og det ligger snø på bakken. Det er helt hodemist at det fremdeles er et spørsmål (om etappen skulle kortes ned).

– Hvordan hadde det vært å sykle opp til 2500 meters høyde?

– Det hadde ikke vært mulig. Det hadde vært for mye snø på bakken til at det hadde vært mulig, så jeg skjønner ikke helt hva de roter med, sier Foss.

Rittdirektør Mauro Vegni sier at Livigno har brukt penger på å få etappestarten.

– Vi måtte gjøre et kompromiss, sier han til Eurosport.

Den forkortede versjonen av etappen starter klokken 14.00.

Giro
Foto: Tobias Foss

Siste nytt

 • Heidi Weng dropper landslagssamling: – Noe høy belastning

  Heidi Weng (32) står over langrennslandslagets samling i Fredrikstad fredag for å samle overskudd.

  Torsdag kveld sendte Norges Skiforbund ut følgende melding på forbundets WhatsApp-gruppe:

  – Heidi Weng har i samråd med helseteamet valgt å stå over samlingen i Fredrikstad da belastningen i senere tid har vært noe høy, og hun trenger å få tilbake overskuddet, sier landslagslege Ove Feragen.

  Weng deltok på samlingen på Sognefjellet for noen uker siden. (NTB)

  Heidi Weng
 • Hovland fikk fart på spillet etter treg start – klatret på listene

  Viktor Hovland har fått sving på spillet etter en famlende start i ukas PGA-turnering i Cromwell i Connecticut. Han gikk åpningsrunden to slag under par.

  En uke etter at han kom helt skjevt ut i majorturneringen US Open og ikke greide cuten, var han på jakt etter å revansjere seg. Hovland var likevel et godt stykke nede på listene halvveis på runden, da han var ett slag over par.

  Birdier på 11., 14. og 15. hull fikk ham på rett side av par og sendte ham oppover på listene.

  Det startet riktig nok godt for Hovland da han holdt på å greie eagle på 2. hull. Han måtte nøye seg med birdie, og så kom dagens første bogey på hullet etter, og en ny på 8. hull.

  Han hadde flere gode birdiemuligheter før han fikk sin annen for dagen på 11. hull, og så begynte putteren hans å bli varm. Han senket nye birdieputter på 14. og 15. hull.

  På 16. hull var han innom en sandgrav og roughen, men berget par likevel, og han berget par også på dagens nest siste hull før han misset en god birdiemulighet på 18. hull og måtte nøye seg med par.

  Med en 68-runde er han på delt 27.-plass, seks slag bak sørkoreanske Tom Kim som har to slags ledelse.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AFP / AFP
 • VM-bronse til Marte Kjenner i styrkeløft

  Marte Kjenner tok bronse i styrkeløft-VM utstyrsfritt i Litauen torsdag. Hun løftet til sammen 550 kilo og var 27,5 kilo fra gullet.

  Kjenner løftet 543 kilo da hun vant EM i fjor. Med den bestenoteringen var hun nummer fire av de påmeldte i VM, men hun ble slått bare av italienske Carola Garra (577,5) og franske Prescillia Bavoil (567,5).

  Med pallplass har Kjenner kvalifisert seg til verdenslekene i Kina neste år, slik Kjell Egil Olborg Bakkelund gjorde da han tok sølv i mennenes 74-kilosklasse mandag.

  Kjenner fikk også sølv i benkpress og bronse i markløft.

  Trygve Sletten var Norges tredje og siste deltaker i VM. Han var også i aksjon torsdag og endte på 9.-plass i mennenes 93-kilosklasse. Han løftet 820 kilo fordelt på 290 i knebøy, 190 i benkpress og 340 markløft.

  Gustav Hedlund fra Sverige ble verdensmester med 895 kilo.

  Verdenslekene i Chengdu neste år blir første gang styrkeløft utstyrsfritt er på programmet.

  (©NTB)

  Trønderske Marte Kjenner europamester i styrkeløft 2
  Foto: Tonje Kjenner / Tonje Kjenner

Sendeplan

Kl. Program Kanal