Hopp til innhold

Fullt snøkaos i Giro d'Italia: – Helt hodemist

Etter mye om og men ble den 16. etappen i Giro d'Italia kraftig kortet ned. Etappen skulle egentlig ta rytterne helt opp til 2500 meters høyde over Umbrailpasset, men allerede ved starten i Livigno på 1900 meters høyde var det sludd og snøvær.

Rytterforeningen varslet tidlig tirsdag morgen at de ønsket å starte etappen på den andre siden av Umbrailpasset, mens arrangøren hadde et klart ønske om å starte etappen i Livigno og deretter nøytralisere rittet over toppen av stigningen.

Til slutt endte det hele med at rytterne blir fraktet til motsatt side av fjellpasset og etappen skal starte derfra, men da NRK snakket med den norske syklisten Tobias Foss kvart på tolv, var usikkerheten fremdeles stor.

– Det er nada struktur. Heldigvis er alle rytterne på samme bølgelengde, så da går det greit, sier Foss.

– Hvordan er forholdene nå?

– Det er sludd og det ligger snø på bakken. Det er helt hodemist at det fremdeles er et spørsmål (om etappen skulle kortes ned).

– Hvordan hadde det vært å sykle opp til 2500 meters høyde?

– Det hadde ikke vært mulig. Det hadde vært for mye snø på bakken til at det hadde vært mulig, så jeg skjønner ikke helt hva de roter med, sier Foss.

Rittdirektør Mauro Vegni sier at Livigno har brukt penger på å få etappestarten.

– Vi måtte gjøre et kompromiss, sier han til Eurosport.

Den forkortede versjonen av etappen starter klokken 14.00.

Giro
Foto: Tobias Foss

Siste nytt

  • EM-feberen i Danmark skaper kilometerlange køer

    Fotball-EM starter fredag og det kan også merkes ved flere dansk-tyske grenseoverganger.

    For fredag har det oppstått en fire kilometer lang kø på motorveien fra Sønderjyske i retning den tyske grensen, skriver danske B.T.

    Årsaken skal blant annet være at flere dansker er på vei sørover til kampen mot Slovenia på søndag og at det er innført strengere grensekontroller i forbindelse med mesterskapet. Bilistene på strekningen må vente forsinkelser opp mot 30 minutter.

    5YC5kEq4jrg
    Foto: Afp
  • Bare lettøl på Englands EM-åpning

    Politiet i Gelsenkirchen tar øl-grep for å unngå bråk i EM-kampen mellom England og Serbia søndag.

    De to lagenes tilhengere får kun kjøpe lettøl med alkoholprosent på 2,5 på stadion. Dessuten får hver person kun kjøpe to enheter om gangen, opplyser en talskvinne for det lokale politiet.

    Avgjørelsen er tatt av sikkerhetshensyn. I tillegg sier talskvinnen at man går for lettøl i stedet for «normalt» øl med styrke på mellom 4 og 5 prosent alkohol «fordi britene er vant til det».

    Tyske myndigheter har gjort omfattende forberedelser for å håndtere potensielle hooligans under sommerens fotball-EM. Blant annet har de invitert offentlig ansatte fra alle deltakerlandene til å være med på å overvåke situasjonen rundt de ulike arenaene.

    Storbritannias regjering har opplyst at over 1600 fotballfans fra England og Wales er nektet innreise til Tyskland fordi de har vært involvert i tidligere stadionbråk.

    I EM i 2016 barket engelske supportere sammen med Russland-fans foran en kamp mellom lagene i Marseille.

    England og Serbia spiller i EM-gruppe C, der også Danmark og Slovenia er med.

    (©NTB)

    Mack utepils i oslo
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Hummels ferdig i Dortmund

    Mats Hummels (35) er ferdig i Borussia Dortmund og kan snappes opp gratis på overgangsmarkedet.

    Den tyske midtstopperen er på utgående kontrakt, og den blir ikke fornyet. Hummels har over 13 år til sammen i Dortmund over to perioder.

    Nyheten kom dagen etter at Edin Terzic ga seg som trener i Bundesliga-klubben. Ifølge tyske medier var det et svært anstrengt forhold mellom ham og Hummels i sluttfasen av sesongen.

    De skal ha vært uenige om blant annet spillestil i forkant av Champions League-finalen mot Real Madrid. (NTB)

    Mats Hummels
    Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal