Hopp til innhold

Fullt snøkaos i Giro d'Italia: – Helt hodemist

Etter mye om og men ble den 16. etappen i Giro d'Italia kraftig kortet ned. Etappen skulle egentlig ta rytterne helt opp til 2500 meters høyde over Umbrailpasset, men allerede ved starten i Livigno på 1900 meters høyde var det sludd og snøvær.

Rytterforeningen varslet tidlig tirsdag morgen at de ønsket å starte etappen på den andre siden av Umbrailpasset, mens arrangøren hadde et klart ønske om å starte etappen i Livigno og deretter nøytralisere rittet over toppen av stigningen.

Til slutt endte det hele med at rytterne blir fraktet til motsatt side av fjellpasset og etappen skal starte derfra, men da NRK snakket med den norske syklisten Tobias Foss kvart på tolv, var usikkerheten fremdeles stor.

– Det er nada struktur. Heldigvis er alle rytterne på samme bølgelengde, så da går det greit, sier Foss.

– Hvordan er forholdene nå?

– Det er sludd og det ligger snø på bakken. Det er helt hodemist at det fremdeles er et spørsmål (om etappen skulle kortes ned).

– Hvordan hadde det vært å sykle opp til 2500 meters høyde?

– Det hadde ikke vært mulig. Det hadde vært for mye snø på bakken til at det hadde vært mulig, så jeg skjønner ikke helt hva de roter med, sier Foss.

Rittdirektør Mauro Vegni sier at Livigno har brukt penger på å få etappestarten.

– Vi måtte gjøre et kompromiss, sier han til Eurosport.

Den forkortede versjonen av etappen starter klokken 14.00.

Giro
Foto: Tobias Foss

Siste nytt

  • Ny sjef for Ryerson

    Fredag ettermiddag kunne Borussia Dortmund bekrefte at Nuri Şahin overtar som ny trener for klubben. Det skriver klubben selv på X/Twitter.

    Det skjer dagen etter at Edin Terzic, som førte Dortmund til Champions League-finale i mai, trakk seg fra trenerjobben.

    Şahin har fungert som assistenttrener for Terzic det siste året, og var hovedtrener for tyrkiske Antalyaspor mellom 2021 og 2023.

    Som spiller har tyrkiske Şahin spilt for klubber som Dortmund, Real Madrid og Liverpool.

    Det betyr altså at norske Julian Ryerson får ny hovedtrener.

    Nuri Şahin trener før Champions League-finalen på Wembley stadium i London.
    Foto: Lee Smith / Reuters
  • Kaos i EM-klare München – folk bes om å forlate torget

    Fotballsupportere har fått beskjed om å forlate Marienplatz i München. Skotter og andre fans har samlet seg i hopetall og varmer opp til EM-fest.

    – Marienplatz er overbefolket. Det blir ingen offentlig kampvisning der. Vær snille og spre dere til andre steder i byen, skriver Münchens offisielle konto på X.

    Marienplatz ligger i gamlebyen i München og er byens største torg. Bymyndighetene oppfordrer også folk til ikke å dra til olympiaparken i byen.

    EM sparkes i gang fredag kveld med vertsnasjon Tyskland mot Skottland i München.

    sHTsF8G68hs
    Foto: AP
  • Får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball

    Frelsesarmeens Rusomsorg får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball i 2025.

    Nyheten kom i forbindelse med at landslaget i gatefotball er samlet i Oslo. Til stede var også Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Lubna Jaffery (Ap) som sto for overraskelsen.

    – Frelsesarmeen har hatt et ønske om å arrangere verdensmesterskapet i gatefotball i Oslo neste år. For å gjøre det trengte Frelsesarmeen 20 millioner kroner. Det har regjeringen besluttet at vi ønsker å bidra til, sier Jaffery til NRK og fortsetter:

    – Det er fordi dette handler om fotball og også om så mye mer. Det handler om idrettsglede og fellesskap. Og også det å gi mennesker, som folk kanskje vanligvis ikke har troen på, at de også kan være med og oppleve mestring.

    Overraskelsen ble sluppet hos Frelsesarmeen på Sagene i Oslo fredag til stor jubel hos de fremmøtte.

    – Det kommer til å bli en folkefest i Oslo neste år. De skal kjempe for landet og for verdighet. Det norske herrelandslaget har heller ikke klart å komme seg til EM eller VM, men her kommer det norske landslaget til å være til stede, sier Vedum til NRK med sitt sedvanlige smil om munnen.

    Norge får VM i gatefotball i 2025
    Foto: Anna Stensrud / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal