NRK Meny
Normal

Fullstendig kaos da Aalesund sikret tre poeng

Bjørn Helge Riise må stå over kampen mot Vålerenga etter å ha fått gult kort for det han selv mener var et forsøk på å roe med slåsskampen i Aalesund-målet.

sloss

MØLJE: Her braker de to lagene sammen inne i Aalesund-målet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble full forvirring og kaos på Color line stadion i det 55. minutt. Etter en straffebom fra Kristoffer Tokstad forsvant ballen ut over dødlinja. I det de to lagene skulle gjøre seg klare for corner mot Aalesund-målet begynte spillere på begge lag å knuffe på hverandre. Det hele endte med en større mølje inne i Aalesund-målet.

På reprisebildene så det også ut som om Mostafa Abdellaoue slo mot ansiktet til Lars Christopher Vilsvik.

Riise må stå over neste kamp

riise

FRUSTRERT: Bjørn Helge Riise må stå over neste kamp på grunn av for mange kort.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Dommeren fikk stoppet opptøyene inne i målet, men ga gult kort til Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise, i tillegg til Vilsvik.

– Den kan jeg ærlig talt ikke skjønne. Jeg ser det er slåssing inne i målet og jeg springer bort for å ta bort spillere så de skal unngå å få gult kort. Det eneste jeg gjør er å gå imellom for å presse dem bort. Når jeg får gult kort fordi dommeren mener jeg løper bort for å lage mer bråk skjønner jeg ikke, sier Riise til NRK etter kampen.

Riise må dermed stå over kampen mot Vålerenga på grunn av for mange kort.

– Det er jobben min som kaptein

– Han sier jo til oss før kampen at det er min jobb som kaptein å roe ned spillerne mine i stressende situasjoner. Og når det er nettopp det jeg prøver å gjøre. Så nå må jeg stå over og det synes jeg er sinnsykt surt, legger Riise til.

Bare syv minutter etter basketakene i nettet, kom Mos seg fri og klinket til mot motsatt mål. Ballen gikk inn bak Strømsgodsets keeper Espen Bugge Pettersen.

Riise fant også vegen til nettmaskene etter basketaket. Kapteinen fikk med seg ballen inn i feltet fra venstre og fikk skrudd skuddet inn i lengste hjørne.

Et trøstemål fra innbytter Marcus Pedersen var det gjestene fikk med seg fra andre omgang.

Eliteserien fotball 2016: Aalesund - Strømsgodset.

JUBEL: Her jubler Mostafa Abdellaoue etter å ha sendt Aalesund opp i en 3-1-ledelse.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial