Fullstendig kaos da Aalesund sikret tre poeng

Bjørn Helge Riise må stå over kampen mot Vålerenga etter å ha fått gult kort for det han selv mener var et forsøk på å roe med slåsskampen i Aalesund-målet.

sloss

MØLJE: Her braker de to lagene sammen inne i Aalesund-målet.

Det ble full forvirring og kaos på Color line stadion i det 55. minutt. Etter en straffebom fra Kristoffer Tokstad forsvant ballen ut over dødlinja. I det de to lagene skulle gjøre seg klare for corner mot Aalesund-målet begynte spillere på begge lag å knuffe på hverandre. Det hele endte med en større mølje inne i Aalesund-målet.

På reprisebildene så det også ut som om Mostafa Abdellaoue slo mot ansiktet til Lars Christopher Vilsvik.

Riise må stå over neste kamp

riise

FRUSTRERT: Bjørn Helge Riise må stå over neste kamp på grunn av for mange kort.

Dommeren fikk stoppet opptøyene inne i målet, men ga gult kort til Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise, i tillegg til Vilsvik.

– Den kan jeg ærlig talt ikke skjønne. Jeg ser det er slåssing inne i målet og jeg springer bort for å ta bort spillere så de skal unngå å få gult kort. Det eneste jeg gjør er å gå imellom for å presse dem bort. Når jeg får gult kort fordi dommeren mener jeg løper bort for å lage mer bråk skjønner jeg ikke, sier Riise til NRK etter kampen.

Riise må dermed stå over kampen mot Vålerenga på grunn av for mange kort.

– Det er jobben min som kaptein

– Han sier jo til oss før kampen at det er min jobb som kaptein å roe ned spillerne mine i stressende situasjoner. Og når det er nettopp det jeg prøver å gjøre. Så nå må jeg stå over og det synes jeg er sinnsykt surt, legger Riise til.

Bare syv minutter etter basketakene i nettet, kom Mos seg fri og klinket til mot motsatt mål. Ballen gikk inn bak Strømsgodsets keeper Espen Bugge Pettersen.

Riise fant også vegen til nettmaskene etter basketaket. Kapteinen fikk med seg ballen inn i feltet fra venstre og fikk skrudd skuddet inn i lengste hjørne.

Et trøstemål fra innbytter Marcus Pedersen var det gjestene fikk med seg fra andre omgang.

Eliteserien fotball 2016: Aalesund - Strømsgodset.

JUBEL: Her jubler Mostafa Abdellaoue etter å ha sendt Aalesund opp i en 3-1-ledelse.

• Real Madrid ble seriemester da Girona knuste Barcelona

Real Madrid ble spansk seriemester i fotball for 36. gang noen timer etter sin 3-0-seier over Cádiz. Det var klart da Girona knuste Barcelona.

Barcelona ledet ved pause, men Girona vendte 1-2 til 4-2 ved hjelp av to scoringer av Portu. Med sin seier gikk Girona forbi Barcelona og inntok 2.-plassen, men det er 13 poeng opp til Real Madrid med bare fire serierunder igjen.

Dermed har Real Madrid sikret seriegullet før onsdagens returkamp mot Bayern München i mesterligaens semifinale.

Brahim Díaz, Jude Bellingham og Joselu scoret Real Madrids mål mot Cádiz. Både Bellingham, Vinicius Junior og Federico Valverde ble spart fra start, men kom inn i løpet av 2. omgang.

Spain Soccer La Liga
  • Rosenborg ydmyket av Brann

Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

– Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen.

Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

– Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

– Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

– Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.