NRK Meny
Normal

Fullstendig kaos da Aalesund sikret tre poeng

Bjørn Helge Riise må stå over kampen mot Vålerenga etter å ha fått gult kort for det han selv mener var et forsøk på å roe med slåsskampen i Aalesund-målet.

sloss

MØLJE: Her braker de to lagene sammen inne i Aalesund-målet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble full forvirring og kaos på Color line stadion i det 55. minutt. Etter en straffebom fra Kristoffer Tokstad forsvant ballen ut over dødlinja. I det de to lagene skulle gjøre seg klare for corner mot Aalesund-målet begynte spillere på begge lag å knuffe på hverandre. Det hele endte med en større mølje inne i Aalesund-målet.

På reprisebildene så det også ut som om Mostafa Abdellaoue slo mot ansiktet til Lars Christopher Vilsvik.

Riise må stå over neste kamp

riise

FRUSTRERT: Bjørn Helge Riise må stå over neste kamp på grunn av for mange kort.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Dommeren fikk stoppet opptøyene inne i målet, men ga gult kort til Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise, i tillegg til Vilsvik.

– Den kan jeg ærlig talt ikke skjønne. Jeg ser det er slåssing inne i målet og jeg springer bort for å ta bort spillere så de skal unngå å få gult kort. Det eneste jeg gjør er å gå imellom for å presse dem bort. Når jeg får gult kort fordi dommeren mener jeg løper bort for å lage mer bråk skjønner jeg ikke, sier Riise til NRK etter kampen.

Riise må dermed stå over kampen mot Vålerenga på grunn av for mange kort.

– Det er jobben min som kaptein

– Han sier jo til oss før kampen at det er min jobb som kaptein å roe ned spillerne mine i stressende situasjoner. Og når det er nettopp det jeg prøver å gjøre. Så nå må jeg stå over og det synes jeg er sinnsykt surt, legger Riise til.

Bare syv minutter etter basketakene i nettet, kom Mos seg fri og klinket til mot motsatt mål. Ballen gikk inn bak Strømsgodsets keeper Espen Bugge Pettersen.

Riise fant også vegen til nettmaskene etter basketaket. Kapteinen fikk med seg ballen inn i feltet fra venstre og fikk skrudd skuddet inn i lengste hjørne.

Et trøstemål fra innbytter Marcus Pedersen var det gjestene fikk med seg fra andre omgang.

Eliteserien fotball 2016: Aalesund - Strømsgodset.

JUBEL: Her jubler Mostafa Abdellaoue etter å ha sendt Aalesund opp i en 3-1-ledelse.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal