Hopp til innhold

Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om Kvandal-seieren står

Kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i Holmenkollen søndag. Blant dem var Raw Air-leder Eirin Maria Kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang.

I finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da Kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. Men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta.

– Her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske Nika Prevc. Det holdt til Kvandals andre verdenscupseier og hun beholder Raw Air-ledelsen.

– Nå har jeg det veldig bra. Det er veldig stort. Endelig fikk jeg sunget nasjonalsangen. Det satt langt inne, sier en rørt Kvandal til NRK etter seieren.

Trener Christian Meyer sier til NRK at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp.

Da er vi trygge på at Eirin har vunnet?

– Vi får nå se da, sier han kryptisk til NRK.

– Om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til.

Men Norges nasjonalsang ble spilt og Kvandal sto øverst på pallen etter rennet.

Silje Opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane.

Både 20 år gamle Heidi Dyhre Traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige Ingvild Synnøve Midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste.

Thea Minyan Bjørseth endte på 26.-plass.

Kvandal
Foto: NTB

Siste nytt

 • Atalanta stoppet Bayer Leverkusens seiersrekke i europaligafinalen

  Nesten en hel sesong og 51 kamper har den tyske klubben gått ubeseiret, men finalen i europaligaen tok det slutt. Italienske Atalanta ble for sterke.

  Den store helten ble Ademola Lookman, Nigerianeren fant nettmaskene hele tre ganger i 3–0 seieren mot de nylige tyske seriemesterne. Dermed kunne Atalanta feire sin første tittel på 61 år.

  Atalanta er ikke bortskjemte med å innkassere trofeer. På klubbhuset er det kun et cupgull fra 1963 som førstelaget stolt kan vise frem. Nå suppleres den med hittil deres største seier i Bergamo-klubbens 116 år lange eksistens.

  Atalanta dominerte kampen fra første spark og utnyttet slapt forsvarsspill til å skaffe seg to måls ledelse før det var spilt en halv time.

  Atalantas europaligaseier gir laget plass i høstens mesterliga. Det åpner for at også lag nummer seks i Serie A, trolig Roma, får mesterligaplass.

  Europa League
  Foto: AP
 • Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen – slo Elverum 30-28

  Kolstad fikk sterk motstand av Elverum i første finale i håndballsluttspillet, men ledet hele kampen på vei mot seier 30-28 i Trondheim Spektrum.

  Det ligger mesterligaplass i potten i sluttspillfinalen, som avgjøres i best av tre kamper. Kolstad har grepet om CL-billetten etter første kamp.

  Magnus Abelvik Rød (8 mål) og keeper Torbjørn Bergerud (14 redninger) var toneangivende i onsdagens kamp.

  Rød har meldt seg uaktuell til OL etter at han brakk foten under EM i januar. På tribunen satt landslagssjef Jonas Wille og så Rød herje. Han scoret på sine åtte første avslutninger i kampen.

  – Jeg var langt nede mentalt i januar og har ikke spilt så mye den siste tiden, men i dag var det bra. Jeg fikk en god start og fikk til spillet mitt. Det er deilig å levere i en viktig match, sa Rød til TV 2.

  – Han er vanskelig å stoppe. En verdensklassespiller, sa Bergerud om lagkameraten.

  Med tomålsseier kan Kolstad avgjøre finalen lørdag. Da møtes lagene i Elverum, mens en eventuell 3. og avgjørende kamp spilles onsdag 29. mai i Trondheim. (NTB)

  Eliteserien i Håndball 2023/2024: Elverum - Kolstad
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ingvaldsen med årsbeste

  Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste i Marseille med tiden 45.45 på 400 mester.

  Løpet i Frankrike holdt til en annenplass.

  I fjorårets VM sjokkerte han verden da han løp inn til tiden 44,39 i forsøksheatet. Det var nordisk rekorde og kun seks hundredeler unna den europeiske rekorden.

  Nå venter både EM og OL i sommer.

  – Jeg kjenner meg veldig bra, bedre enn i fjor, sa han til NRK tidligere i år.

  Håvard Bentdal Ingvaldsen under Nordenkampen i Bærum Idrettspark
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal