NRK Meny
Normal

Frykter Bjørndalen har gått på høydesmell

Prøvene som er tatt av Ole Einar Bjørndalen (36) etter det svake løpet i Ruhpolding onsdag ga ingen klare svar. Nå har legene beordret et hviledøgn.

Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen

TUNG DAG: Ole Einar Bjørndalen (t.h.) hadde en tung dag i Ruhpolding onsdag. Han endte over ett minutt bak vinneren Emil Hegle Svendsen (t.v.) selv om de hadde like mange bom.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Onsdag knuste Tarjei Bø (22) den 15 år eldre skiskytterkongen med nesten to minutter på 20-kilometeren. Det har ført til at landslagslegen har satt i gang grundige undersøkelser av skiskytterstjernen.

- Ole syntes ikke det var noe sprut i kroppen. Vi har tatt noen prøver, men ikke funnet noen store ting. En av prøvene er litt for høye. Det kan være en blanding av en gjennomgått virusinfeksjon, eller det kan være at han har trent litt for hardt, sier landslagslege Lars Kolsrud til NRK.

 • Hvordan tror du det går med Ole Einar Bjørndalen i VM? Si din mening nederst i saken!

Tror ikke på stor smell

Bjørndalen trente godt i høyden i jula, og gikk en strålende stafettetappe for Norge i Oberhof sist helg. Likevel vil ikke legen utelukke at Bjørndalen har gått på en aldri så liten smell.

- Men hvis Ole har gått på en ordentlig smell, så tar det mer enn to-tre dager å få tilbake overskuddet. Men det tror jeg egentlig ikke han har. Ole har altfor mye erfaring til det. Han har alltid vært flink til å kjenne på kroppen, sier Kolsrud.

Det var onsdag kveld at landslagslegen ankom Ruhpolding for å finne ut hva som er galt med skiskytterkongen. Nå har han bedt Bjørndalen ta det med ro gjennom dagen. Hvorvidt han skal gå fredagens sprint, blir avgjort først fredag morgen.

Les også: Snøen stopper Bjørndalen

Halv maskin

Bjørndalen var selv veldig skuffet etter 20 kilometeren onsdag.

– Det er sørgelig å gå skirenn nå. Fysisk var det fryktelig tungt å gå 20-kilometeren, det fungerte ikke i sporet og jeg måtte nesten gå for halv maskin på den første runden, sier 36-åringen med 11 OL-medaljer og 33 VM-medaljer.

Etter 21. og 22. plassen i Oberhof forrige helg har han gått gjennom hvert eneste stavtak, men finner ingen feil.

Seks uker før VM i Sibir er han rådvill.

– Nå skal jeg prate med treneren for å finne ut hva som er fornuftig å gjøre, sier han fortvilet.

Hvordan tror du det går med Ole Einar Bjørndalen i VM? Si din mening her!

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag