Hopp til innhold

Fryktelige Inter-straffer - Atlético Madrid til kvartfinale

Inter bommet og bommet på i straffekonken mot Atlético Madrid, og dermed er det den spanske storklubben som skal spille kvartfinale i mesterligaen.

Etter at det sto 2-1 etter full tid måtte kampen avgjøres i ekstraomganger og til slutt straffesparkkonkurranse.

Der ble keeper Jan Oblak helten for Atlético da han reddet forsøkene fra Alexis Sánchez og Davy Klaassen. På den siste straffen gikk Lautaro Martínez frem og blåste ballen himmelhøyt over mål.

Inter-keeper Yann Sommer reddet et forsøk fra Saul, men da resten av Atlético-spillerne scoret, kunne hjemmelaget til slutt juble for avansement. Forrige sesongs finalist i Inter er ute.

Kvartfinalene trekkes fredag. Der kan Atlético Madrid trekke en rekke kanoner: Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Arsenal, Barcelona og Borussia Dortmund.

Før onsdagens kamp i den spanske hovedstaden hadde Inter med seg en 1-0-ledelse fra første kamp, og da Federico Dimarco scoret kveldens første så det lyst ut for italienerne.

Antoine Griezmann og Atlético svarte imidlertid et drøyt minutt senere, og fire minutter før slutt sørget Memphis Depay for 2-2 sammenlagt og dermed ekstraomger.

Til slutt endte det med straffesparkkonkurranse for andre dag på rad i mesterligaen. Før Arsenals straffeseier over Porto tirsdag, hadde det ikke vært en straffekonk i mesterligaen siden nettopp Atlético tapte mot byrival Real Madrid i finalen i 2016.

Denne gangen var det Atlético som kunne juble til slutt. (NTB/NRK)

Azpilicueta kaster seg over Atlético Madrid-keeper Jan Oblak
Foto: THOMAS COEX / AFP

Siste nytt

 • Fransk storavis: Mbappé starter mot Polen

  Kylian Mbappé skal være klarert for spill og starter tirsdagens EM-kamp for Frankrike mot Polen.

  Det skriver den franske storavisen L’Équipe.

  Kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over Østerrike i EM og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot Nederland.

  Polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens Frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre.

  Mandag ville ikke Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefte om Mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot Polen.

  Mbappé har trent med maske i flere dager og må spille med den i tirsdagens oppgjør. Etter mandagens trening var N'Golo Kanté imponert over hvordan han håndterer skaden.

  – Han var god, han var farlig. Jeg glemte nesten at han hadde på seg en maske. Det er definitivt en stor fordel hvis Kylian kommer tilbake, sa den tidligere Premier League-stjernen.

  (NTB)

  wbi1bZclN7Q
  Foto: AP
 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Rallystjernen Ogier innlagt på sykehus etter kollisjon med privatbil på trening

  VM-gullgrossisten Sebastian Ogier og kartleser Vincent Landais er innlagt på sykehus etter å ha krasjet med en personbil på trening foran Rally Polen.

  Ogier Landais forberedte seg til denne ukens VM-runde i Polen da ulykken skjedde tirsdag.

  En talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået AP at to biler var involvert i krasjen i landsbyen Wlosty nordøst i landet. Fire personer ble i etterkant sendt til sykehus.

  Området der krasjen skjedde ligger ikke langt fra den russiske eksklaven Kaliningrad.

  TV-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet.

  Ogiers lag, Toyota Gazoo Racing, sier i en uttalelse at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran Rally Polen og har blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser».

  40 år gamle Ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. Han vant seks strake VM-titler fra 2013 til 2018. Den siste av hans totalt åtte kom i 2021.

  Denne sesongen deltar han i utvalgte runder. Han vant Rally Kroatia i april og Rally Portugal i mai.

  Polen er denne uken vertskap for sitt første WRC-arrangement på sju år. Ogier har vunnet der to ganger tidligere.

  (NTB)

  NxGZiqDVmDg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal