Hopp til innhold

Fryktelige Inter-straffer - Atlético Madrid til kvartfinale

Inter bommet og bommet på i straffekonken mot Atlético Madrid, og dermed er det den spanske storklubben som skal spille kvartfinale i mesterligaen.

Etter at det sto 2-1 etter full tid måtte kampen avgjøres i ekstraomganger og til slutt straffesparkkonkurranse.

Der ble keeper Jan Oblak helten for Atlético da han reddet forsøkene fra Alexis Sánchez og Davy Klaassen. På den siste straffen gikk Lautaro Martínez frem og blåste ballen himmelhøyt over mål.

Inter-keeper Yann Sommer reddet et forsøk fra Saul, men da resten av Atlético-spillerne scoret, kunne hjemmelaget til slutt juble for avansement. Forrige sesongs finalist i Inter er ute.

Kvartfinalene trekkes fredag. Der kan Atlético Madrid trekke en rekke kanoner: Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Arsenal, Barcelona og Borussia Dortmund.

Før onsdagens kamp i den spanske hovedstaden hadde Inter med seg en 1-0-ledelse fra første kamp, og da Federico Dimarco scoret kveldens første så det lyst ut for italienerne.

Antoine Griezmann og Atlético svarte imidlertid et drøyt minutt senere, og fire minutter før slutt sørget Memphis Depay for 2-2 sammenlagt og dermed ekstraomger.

Til slutt endte det med straffesparkkonkurranse for andre dag på rad i mesterligaen. Før Arsenals straffeseier over Porto tirsdag, hadde det ikke vært en straffekonk i mesterligaen siden nettopp Atlético tapte mot byrival Real Madrid i finalen i 2016.

Denne gangen var det Atlético som kunne juble til slutt. (NTB/NRK)

Azpilicueta kaster seg over Atlético Madrid-keeper Jan Oblak
Foto: THOMAS COEX / AFP

Siste nytt

 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal