Hopp til innhold

Froome kollapset, nå kjører Sky for Thomas: – Han fortjener å være i gult

Nairo Quintana vant den knalltøffe 17. etappen av Tour de France, men det alle snakker om er kollapsen til Chris Froome og Skys kapteinsbytte.

Chris Froome

KOLLAPSET: Chris Froome klappet helt sammen på dagens etappe.

Foto: Peter Dejong / AP

– Tøff dag, intens dag. Jeg angrer ingenting, det sier Froome til TV2 etter løpet, hvor han måtte slippe de andre favorittene og tapte mye tid i sammendraget.

For med få kilometer til mål gikk Primoz Roglic til og fikk med seg Froome. De ble hentet, og da Roglic prøvde på nytt like etterpå, måtte Froome slippe.

Briten kjørte seg opp igjen, men da Tom Dumoulin kom med sitt forsøk var det over for Froome.

Sammen med Dumoulin satt sammenlagtlederen, og Froomes lagkamerat, Geraint Thomas og Roglic. Thomas rykker på slutten og tok tredjeplassen, 47 sekunder bak Quintana.

48 sekunder bak Thomas trillet Froome over mål.

– Han fortjener å være i gult

– Han ville prøve noe så han gikk tidlig med Roglic, men følte seg ikke helt i form mot toppen, sier Thomas til arrangøren.

Nå er den firedoble Tour-vinneren Froome, klar på at det er Thomas som er kaptein.

– «G» (kallenavn på Geraint Thomas, journ.anm.) har kjørt slikt et fantastisk løp. Han fortjener å være i gult, sier Froome.

– Det er profesjonell sykling, det er det et lag handler om. Jeg skal fortsatt sloss for podiet, men holde «G» i gult.

Geraint Thomas

NY LEDER: Geraint Thomas er den nye kapteinen hos Team Sky

Foto: Stephane Mahe / Reuters

Thomas tar dag for dag

Hovedpersonen selv tar ingenting på forskudd og vet at Tom Dumoulin er nærme nok til å skape problemer.

– Jeg tar dag for dag og prøve å ikke tenke for mye fremover. Jeg må ikke ta øynene av ballen. Jeg tapte 40 sekunder til han på tempoen i fjorårets Giro men da krasjet jeg, sier Thomas til NRK.

Dumolin er 1.59 bak i sammendraget.

– Jeg følte meg bra og alt jeg måtte gjøre var å følge. Jeg følte meg bedre som stigningen gikk. Froome sa han slet med fem kilometer igjen og ba Egan (Bernal) roe ned. Da visste jeg at de andre slet også, avslutter Thomas.

For de norske ble det en rolig dag. Det var fryktet at de ville slite med å komme innenfor tidsfristen, men det var i realiteten aldri et problem.

Slik avgjorde Quintana

Nairo Quintana og Dan Martin gikk til kun noen hundre meter inn i den siste 16-kilometer lange stigningen og fikk raskt en luke.

Quintana skrudde opp tempoet og distanserte Martin etter noen kilometer og så seg aldri tilbake.

Quintana tok etappeseieren, mens Dan Martin tok andreplassen.

Bak økte Geraint Thomas ledelsen i sammendraget da han rykket fra Primoz Roglic og Tom Dumoulin og tok de siste bonussekundene.

Nairo Quintana

VANT: Nairo Quintana vant den blytunge 17. etappen.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal